Про нас
увійти

"Нива" Теребовля – ФК "Копичинці". Анонс матчу

категорія: Футбол | дата: 08 10 2017

Сьогодні, 8 жовтня, у Теребовлі відбудеться центральний матч першого кола у першій лізі чемпіонату Тернопільської області з футболу. Зустрінуться перша та друга команда ліги – теребовлянська "Нива" та ФК "Копичинці".

Напередодні поєдинку ми розпитали головних тренерів команд-суперниць – Ігоря Шпікулу (І.Ш.) з ФК "Копичинці" та Назара Козака (Н.К.) з "Ниви про очікування від цієї зустрічі.

І. Ш.: Враховуючи те, що матч у Теребовлі для нас останній у сезоні, хотілося б вдало його зіграти, щоб на позитивній ноті завершити першість області. Для нас буде позитивним результат, якщо вдасться з Теребовлі вивести очки. Якісь прогнози робити – справа не вдячна, все покаже гра!

Н. К.: Навіть попри принциповість цього матчу, в нас є свої особливі завдання на гру. Це, насамперед, награвання складу перед наступними поєдинками аматорського чемпіонату України, а також деяких позиційних моментів. Ми не будемо відходити від своєї гри, будемо робити те, що робимо у кожному матчі, а саме – грати на перемогу.

– Як готувалася команда до цього відповідального матчу?

І. Ш.: У нас був велика перерва у два тижні між останнім матчем з підволочиським "Збручем" та нинішнім з "Нивою". Важко тримати команду в тонусі, адже особливих умов у нас немає. Тим не менше, як могли – підвели футболістів до цього непростого для копичинецької команди поєдинку.  

Н. К.: Посеред тижня у нас був офіційний матч першості області, після якого був один день відпочинку, а далі ми готувалися у щоденному режимі, як і зазвичай.

– Чи маєте проблеми зі складом?

І. Ш.: Перед другий колом і по його ходу кілька наших гравців виїхали закордон. Але я б на цьому увагу не акцентував, їдемо у Теребовлю грати з тими виконавцями, які є в обоймі, чемпіонат потрібно завершити, цей поєдинок, як і кожен інший футболістам треба грати з повною самовіддачею. А те, що якихось гравців немає, то це наші внутрішні питання, які вирішує тренерський штаб.

Н. К.: Давно травмований наш оборонець Владислав Сороцький і на нього ми поки не можемо розраховувати. Воротар Віктор Ольховий ще хворіє, під питанням участь у матчі півзахисника Руслана Луцика, котрий через ушкодження ноги не грав у попередньому поєдинку з ФК "Збараж". Найпевніше дамо відпочити оборонцю Андріану Бабичу, який тільки нещодавно відновився від травми.

– Хоча гра має статус центральної у всьому другому колі, але особливого турнірного значення вона немає, адже завдання команди вже виконали і будь-який результат цього матчу не зможе вплинути на місце в турнірній таблиці…

І. Ш.: З однієї сторони добре, що цей матч не вирішує жодних турнірних завдань, зважаючи на те, про що я говорив вище. А з іншої, може краще б цей поєдинок таки щось вирішував, тоді іншим було б налаштування, як під час тренувального процесу, так і до самої гри.

Н. К.: Ми до всіх ігор відносимося з відповідальністю і підходимо серйозно. Знаємо, що команда з Копиченців з характером, у неї дуже хороший тренер, кваліфіковані футболісти. Тому ми з повною серйозністю готувалися до гри.

– Чи не розслабить теребовлянців той факт, що у середу "Нива" легко перемогла ФК Збараж (10:0)?

Н. К.: Гру зі Збаражем і її рахунок ми вже забули на наступний день. Завтра нас чекає поєдинок з ФК "Копичинці", тому наші всі думки зосереджені на цій грі.

– Кілька гравців ФК "Копичинці" свого часу грали в теребовлянській "Ниві" (Ігор Сливка, Сергій Куріцький тощо). Для них, очевидно, цей поєдинок буде подвійно принциповий?

І. Ш.: Про це самі футболісти, мабуть, більше б розповіли, але думаю, що воно так і буде. Тим більше, що в нашій команді є кілька вихованців теребовлянського футболу, які захочуть перед теребовлянською публікою показати все, що вони вміють.

Н. К.: Я думаю, ті футболісти, які були колись у нас, а зараз грають в Копичинцях, будуть дуже мотивовані і захочуть показати свою найкращу гру. Але й гравці "Ниви" повинні також показувати свою максимальну гру, адже гратимуть перед рідною публікою.

– Пане Назаре, особисто для Вас цей матч теж має бути принциповим, адже Копичинці – майже рідне місто, у ньому народився Ваш батько. Мабуть і Ви у дитинстві часто відвідували поєдинки копичинецької команди та її домашній стадіон…

Н. К.: Так, мій батько родом з Копичинців. Я, звісно, як і всі діти, канікули проводив там і пам'ятаю ті запеклі ігри між Теребовлею і Копичинцями. Однак я корінний теребовлянець і завтра "Нива", яку я очолюю, віддасть усі сили, щоби порадувати своїх глядачів.

Нагадаємо, матч 20-го туру першої обласної ліги між командами "Нива" (Теребовля) та ФК "Копичинці" відбудеться 8 жовтня на теребовлянському стадіоні "Колос". Початок зустрічі о 14.00.

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook