Про нас
увійти

"Нива" вдома поступилася ФК "Калуш"

категорія: Футбол | дата: 26 09 2017

У матчі 6-го туру чемпіонату України серед аматорських команд теребовлянська "Нива" на власному полі поступилася ФК "Калуш" (Івано-Франківська область) – 0:1. Долю зустрічі вирішив точний удар гостей з пенальті.

Перед поєдинком головний тренер теребовлянської команди Ігор Яворський вкотре мав проблеми з кадрами. До давно травмованих захисників Владислава Сороцького та Юрія Цьони, додалися ще троє – надірвав задню поверхню стегна атакувальний півзахисник Немо Шелія та затемпературили Михайло Штанкевич і Михайло Оконський. У підсумку в розпорядженні тренера було всього 15 футболістів, з яких два воротарі.

Ігор Яворський в основному складі випустив на поле таких гравців: місце у воротах зайняв Віктор Ольховий, капітан команди Віктор Ковалик і Павло Макогон сформували пару центральних оборонців, Андріан Бабич грав в обороні зліва, а Сергій Полянчук – справа. У центрі півзахиснику діяли – Роман Гаврилюк (опорний) та Олег Никеруй та Руслан Луцик (піднападники), Тарас Кривий обійняв місце лівого півзахисника, а Ігор Сороцький – правого і в атаці грав один Олександр Боженко. 

Фактично у першій ж атаці теребовлянці повинні були відкривати рахунок у матчі. Олександр Боженко зробив навісну передачу з правого флангу, а Олег Никеруй ударом головою завдав удару по воротах. Воротар гостей з великим труднощами дістав м’яча з-під поперечини, перевівши того на кутовий. Гості відповіли не менш небезпечно. Партнери по команді вивели на ударну позицію свого форварда Ігоря Цимбалістого, який уже виходив віч-на-віч з Віктором Ольховим. На щастя для теребовлянських уболівальників, в останню мить капітан "Ниви" Віктор Ковалик зняв м’яча з ноги калуського форварда.

Загалом команди намагалися грати дуже обережно, насамперед у обороні, тому атакувальним гравцям важко було щось серйозно створити у нападі. До небезпек у першому таймі ще варто відзначити прохід по правому краю Ігоря Сороцького, який завершився навісною передачею на Олександра Боженка, удар головою якого пройшов повз ворота. 

Після перерви Ігор Яворський зробив перестановки у нападі. Так, на вістря атаки перемістився Ігор Сороцький, а Боженка замінив Віталій Бодак, котрий став грати на правому краю півзахисту.  На старті другого тайму теребовлянці отримали право на пробиття штрафного. Тарас Кривий зробив подачу, а Андріан Бабич, знову ж таки ударом головою пробив повз ціль. Ще одна навісна передача зі штрафного, але вже у виконанні Сергія Полянчука, знайшла Олега Никеруя, котрий виграв повітря, та точно пробив по воротах, однак цього разу на шляху м’яча став кіпер ФК "Калуш". А у середині другої 45-хвилники гостям вдалася швидка контратака, яка завершилася виходом віч-на-віч. Кіпер "Ниви" Віктор Ольховий з порушенням правил зупинив прохід Ігоря Цимбалістого і сам постраждалий реалізував вирок арбітра (0:1). У час, що залишався господарі намагалися відігратися, але наштовхувалися на грамотно організований захист ФК "Калуш". Його одного разу таки міг пройти Віталій Бодак, який отримав довгу діагональну передачу в розріз, але пробиваючи в один дотик (маючи на спині захисника), Віталій не рамку воріт не зумів поцілити.

Після цієї поразки у "Ниви" в п’яти зіграних поєдинках дві перемоги, одна нічия та дві поразки. Команда з Теребовля знаходиться в середині турнірної таблиці. 

***

"Нива" (Теребовля) – ФК "Калуш" – 0:1 (0:0)

24 вересня. Теребовля. Стадіон "Колос". 400 гл. +14 град.

"Нива": Ольховий, Полянчук, Макогон, Ковалик-к, Бабич (Червонецький, 70), Гаврилюк, О. Никеруй, Луцик, І. Сороцький, Кривий (Сухецький, 64), Боженко (Бодак, 46).

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook