Про нас
увійти

"Кристал" переміг "ДСО-Поділля" і продовжує боротьбу за чемпіонство

категорія: Футбол | дата: 19 09 2017

Центральний матч ігрового дня відбувся в Чорткові. Місцевий "Кристал" у пропущеному поєдинку 3-го туру вищої обласної ліги зустрічався з діючим володарем кубку Тернопільської області командою "ДСО-Поділля" з Тернопільського району.

Обидва суперника сперечаються за нагороди чемпіонату, але найцікавіше те, що команди вивели на поле нові тренери, щоправда з додатками виконувачі обов’язків. Так, футболістами "Кристала" керував Анатолій Назаренко, а "ДСО-Поділля" – Микола Вірковський (тимчасово підміняє Анатолія Гринченка).

Більшого в цьому матчі вдалося досягнути підопічним Анатолія Петровича Назаренка. Вже на старті матчу на правому краю атаки Павло Чорномаз (перейшов до команди з Чорткова з заліщицького "Прогресу") накрутив кількох опонентів і увійшовши у штрафний майданчик, суперник прийняв його на бедро, за що арбітр без вагань призначив пенальті. Капітан "Кристалу" Юрій Заставецький пробив у лівий кут воріт, інший капітан – воротар "ДСО-Поділля" Владислав Бритковський вгадав напрямок удару, але відбити м’яча не зумів (1:0). У середині першого тайму господарі отримали право на пробиття штрафного удару. Силову подачу здійснив Павло Чорномаз, а Андрій Засєдко чіркнувши м’яча головою поцілив точно в "шістку" (2:0). Незадовго гостям вдалося відіграти один гол. Вони вийшли в трьох на двох оборонців "Кристалу", пішла передача вздовж штрафного майданчика, м’яча підхопив Артем Вітович і майстерно реалізував вихід віч-на-віч (2:1).

Старт другого тайму залишився за "ДСО-Поділля", вони більше контролювали м’яча, але до реальних загроз справа не дійшла. Тоді тренер господарів зробив тактичні перестановки, брати Когути стали грати на своїх звичних місцях на краю півзахисту, а Андрій Різник з місця центрального півзахисника перейшов у напад. І це спрацювало! Комбінація Микола Когут – Андрій Засєдко завершилася прострільною передачею, яку метрів з шести, пробивши м’ячем поміж ніг воротарю,  замкнув Андрій Різник (3:1)…

Ця перемога дозволила "Кристалу" за очками випередити зборівський "Колос" та зрівнятися з "ДСО-Поділля" (в обох команд по 18 набраних пунктів). А, зважаючи на те, що в чортківської команди на три зіграних матчі менше, ніж у лідера – великогаївського "Агрону", то, теоретично, за втраченими очками саме "Кристал" з "Агроном" є лідерами вищої обласної ліги. Тут зробимо одну ремарку на те, що "Кристалу" ці три поєдинки ще треба виграти…   

Вища ліга. Пропущений матч 3-го туру

"Кристал" (Чортків) – "ДСО-Поділля" – 3:1 (2:1)

17 вересня. Чортків. Стадіон "Харчовик". 300 г. +23 град.

Арбітр: Ігор Садковський (Теребовля), асистенти – Іван Мандзюк (Зборів), Олег Чемний (Тернопіль).

Делегат-спостерігач: Едуард Карапетян (Тернопіль). 

"Кристал": Рогаль, Заставецький-к, Семенюк, Левіцький, А. Засєдко, Ільчишин (Скалій, 85), Різник, Хомишин (Плосконіс, 46), І. Когут (Павлишен, 90+2), М. Когут, Чорномаз.

"ДСО-Поділля": Бритковський-к, Кормило, Скобляк, Алексеевич, Білик, Паламар (Колтко, 71), Скибіцький (В. Мельник, 87), Вітович, Сорочан, Левчик (Цупер, 87), Мищишин.

Голи: Ю. Заставецький (12, з пен.), А. Засєдко (24), А. Вітович (32), А. Різник (72).

Попереджені: О. Паламар (39), Т. Кормило (50),  Р. Левіцький (74), А. Різник (82).

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook