Про нас
увійти

Тернополяни вперше стартують у юніорському чемпіонаті з футболу

категорія: Футбол | дата: 12 09 2017
Тернополяни вперше стартують у юніорському чемпіонаті з футболу

Перший матч у чемпіонаті U-19 команда тернопільської дитячо-юнацької спортшколи з футболу проведе 13 вересня. Суперником буде винниківський "Рух".

Цьогорічний чемпіонат України серед юніорів проводять у трьох підгрупах. Команда "ДЮСШ" Тернопіль, що є дебютантом змагань, буде боротися у Західній групі. Там же позмагається і команда U-19 з Бережан.

- Нашу команду ми формували на базі 17-річних випускників спортшколи, - каже один з тренерів тернопільської команди Андрій Яблонський. – Крім них до заявки потрапив 18-річний Віктор Довгунь та 19-річний Валентин Залізняк. Вони теж є вихованцями нашої школи, але останнім часом виступали в інших командах. Залізняк, зокрема, сезон розпочинав у складі ФК "Тернопіль". Загалом всі футболісти – місцеві. Заявку склали 20 гравців – 17 польових та 3 воротарі.

За словами тренера, у рамках підготовки до старту у чемпіонаті України, тернопільська команда провела три тренувальні збори.

- Всі три етапи підготовки провели на базі нашої школи, - каже він. – За цей період провели чимало товариських матчів. Грали переважно з учасниками чемпіонату Тернопільської області, паралельно приймаючи участь у першості Теребовлянського району з футболу. Вдалося зіграти і з тоді ще професійним ФК "Тернопіль". А минулого тижня провели спаринг із командою "Бережани-ДЮСШ", яка теж приймає участь у юніорському чемпіонаті. Нам вдалося виграти з рахунком 3:1.

Домашні матчі тернопілські юніори проводитимуть на реконструйованому полі, що у парку "Топільче" – за "Орнавою". Стартовий поєдинок у чемпіонаті підопічні Андрія Яблонського та Богдана Бучинського розпочнуть о 16:00.

- Конкретних завдань на дебютний сезон керівництво школи перед нами не ставить, - каже Андрій Яблонський. – Наша команда – наймолодша у Західній групі. Суперники мають у своєму складі переважно на рік чи два старших футболістів. Нашим завданням буде сформувати боєздатну команду. Участь у цьому турнірі – це один із етапів переходу від дитячого до дорослого футболу. Розраховуємо, що футболістам вдасться проявити себе і у майбутньому вони стануть професіоналами.

До речі, за результатами попереднього сезону юніорського чемпіонату України U-19 96 футболістів, що були його учасниками, підписали професійні контракти із клубами різних рівнів.

ДОВІДКА

Склад учасників чемпіонату України з футболу серед команд U-19 у Першій лізі (Західна група): "Гірник" (Новояворівськ), ФК "Бережани-ДЮСШ" (Бережани), "ДЮСШ" (Тернопіль), "Волинь" (Луцьк), ФК "Опір" (Львів), "МФА" (Мукачеве), ФК "Тепловик-ДЮСШ-3" (Іван-Франківськ), "Ніка" (Івано-Франківськ), "Буковина" (Чернівці), "Рух" (Винники).

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook