Про нас
увійти

Теребовлянська "Нива" на класі перемогла ФК "Збараж"

категорія: Футбол | дата: 07 09 2017
Теребовлянська

У продовженні 16-го туру першої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу теребовлянська "Нива" у гостях перемогла ФК "Збараж" (3:1) і повернула собі перше місце у турнірний таблиці.

Перший небезпечний момент у матчі господарі "привезли" собі самі. Центральний захисник Олег Дацко в простій ситуації помилився десь за п’ять метрів від штрафного майданчика, а Руслан Луцик підхопив м’яча, вийшов один на воротаря ФК "Збараж" Олександра Шпирка, але той зумів у красивому стрибку витягнути м’яча, перевівши того на кутовий. Гравці ФК "Збараж" відповіли своїм небезпечним моментом. Руслан Хруняк пройшов по правому краю, зробив простріл, однак Олександр Була практично з лінії воротарського майданчика не поцілив по м’ячу.

Далі вже до закінчення першого тайму ініціативою повністю володіли гравці "Ниви". Так, після штрафного у  виконанні Тараса Кривого, Сергій Полянчук, котрий підключився на стандарт, пробив головою прямо у руки воротарю. Теребовлянець Павло Макогон класно закинув м’яча за спини захисникам, а Луцик вдруге у матчі вийшов один на збаразького воротаря, але і цього разу кіпер виграв дуель в польового гравця "Ниви". Також небезпечним був потужний удар зі штрафного Віктора Ковалика, з яким з великими зусиллями справився воротар господарів, з другої спроби накривши м’яча. І, насамкінець, нападник "Ниви" Олександр Боженко перебуваючи на куті воротарського майданчика віддав м’яча під удар Олегу Никерую, але той пробив у штангу.   

На початку другого тайму рахунок у матчі було відкрито. Після передачі з лівого краю атаки "Ниви", невдало зіграв центральний оборонець ФК "Збараж" і Олександр Боженко з близької відстані "розстріляв" воротаря господарів Олександра Шпирка (0:1). Незадовго господарі могли відігратися. Олег Дацко зробив довгу передачу ледь не від центральної половини поля, а невисокий Руслан Хруняк виграв повітря в захисників "Ниви" та завдав удару головою. В неймовірному стрибку м’яча з-під поперечини витягнув кіпер "Ниви" Віктор Ольховий. Одразу після подачі корнера, біля воріт теребовлянської команди виникла "пожежа", однак збаразькі футболісти не скористалися своїм шансом. М’яч "гуляв" по штрафному майданчику, аж поки господарі не порушили правила.

На певний час ініціативу знову прибрали до рук гравці "Ниви". Так, після подача справа, Боженко скинув м’яча під удар Ігорю Сороцькому, але той у ближній дуелі не зумів переграти кіпера ФК "Збараж". Але гості таки досягнули свого вже в наступній небезпечній атаці. Сольний прохід Михайла Штанкевича гравець збаразької команди Руслан Хруняк зупинив не за правилами у штрафному майданчику і арбітр справедливо призначив пенальті. До м’яча підійшов капітан "Ниви" Віктор Ковалик, але переграти кіпера не зумів. Той витягнув м’яч з лівого нижнього кута, однак першим на підборі був Боженко і в один дотик перевив м’яча у ворота (0:2). У цьому епізоді неуважно зіграли гравці ФК "Збаража", які не підстрахували свого воротаря, котрий зі своєю головною роботою під час пробиття одинадцятиметрового справився.

Майже одразу господарі поля один м’яч відіграли. На підступах до штрафного майданчика вони отримали право на пробиття штрафного і Олександр Була майстерно, обвівши стінку складену з гравців теребовлянської команди, зумів поцілити точно у "дев’ятку" (1:2). Однак вде незабаром гості встановили статус-кво. Олег Никеруй прострілив вздовж воротарського майданчика і Олександр Боженко (на фото) з близької відстані оформив хет-трик (1:3)…

Ця перемога стала 12-ю поспіль для теребовлянської "Ниви" у першій лізі і ті набравши 36 очок повернули собі перше місце в турнірній таблиці.  

ФК "Збараж" – "Нива" (Теребовля) – 1:3 (0:0)

6 вересня. Збараж. Стадіон "Колос". 100 гл. +19 град.

Арбітр: Олександр Циганков (Тернопіль), асистенти – Олег Чемний (Тернопіль), Михайло Брик (Тернопіль).

Делегат-спостерігач: Ярослав Боднар (Тернопіль).

ФК "Збараж": Шпирко, Дацко, Джозеф, Бутковський, Бабій, Процик (Аджей, 62), Конечний, Була, Мадай (Онуфреїв, 71), Кантицький, Хруняк.

"Нива": Ольховий, Полянчук (Ю. Никеруй, 58), Макогон, Ковалик, Бабич, Р. Гаврилюк (Оконський, 71), О. Никеруй, Луцик, Бодак (Штанкевич, 46), Кривий (І. Сороцький, 51), Боженко.

Голи: О. Боженко (49, 74, 84), О. Була (77).

На 74-й хвилині пенальті не реалізував В. Ковалик (воротар).

Попереджені: Р. Мадай (43), Р. Хруняк (73), О. Шпирко (74), М. Штанкевич (76), Ю. Бабій (78).

Вилучені: М. Штанкевич (86, друге попередження), Р. Хруняк (89, друге попередження).  

 

Ще один поєдинок ігрового дня у першій лізі між ФК "Тернопіль-Педліцей" та підволочиським "Збручем" дограний не був. На 80-й хвилині команда господарів поля покинула поле.

ФК "Тернопіль-Педліцей" – "Збруч" (Підволочиськ) – 0:1 (0:0)

6 вересня. Тернопіль. Стадіон "Педуніверситет". 100 гл. +18 град.

Арбітр: Володимир Федунець (Тернопіль), асистенти – Тарас Андрущак (Тернопіль), Ігор Брик (Тернопіль).

Делегат-спостерігач: Борис Трач (Тернопіль).

ФК "Тернопіль-Педліцей": Чуба, В. Івегеш, Лис, Дорик (Щебивовк, 74), Шимчишин, Войцещук, Волохатий-к, Романішин, Параїл, Роман (Римар, 57), Ландяк (Пророчук, 74).

"Збруч": Глушка-к, Оліяр, Бiскуп, Хома, Копцюх, Іванців, Коза, Михайло Паюк (Хабаров, 75), Максим Паюк, Рибак (Чиряк, 65), Познанський.

Гол: Д. Познанський (74, з пен).

Попереджені: І. Шимчишин (43), Д. Познанський (46), А. Романішин (55), А. Хома (61).

Єдиний гол у матчі було забито з пенальті. За порушення правил на Богдану Козі арбітр призначив пенальті, яке реалізував кращий бомбардир підволочиської команди Дмитро Познанський.

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook