Про нас
увійти

"ДСО-Поділля" – володар кубка Тернопільської області 2017 року

категорія: Футбол | дата: 25 08 2017

Команда "ДСО-Поділля", яка представляє Тернопільський район, стала володарем кубку Тернопільської області з футболу 2017 року. В фінальному поєдинку, який відбувся у Збаражі, вона перемогла зборівський "Колос" – 3:0. 

Організація матчу відбулася на найвищому рівні. Футболісти та судді на поле виходили з юними футболістами, кожного учасника матчу оголошував ведучий спортивного свята, відомий український журналіст, телекоментатор і телеведучий Олександр Гливінський. Далі слово взяв голова Федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик, який привітав усіх з Днем Незалежності, а учасникам футбольного матчу побажав чесної спортивної боротьби. Далі, за доброю традицією пролунав гімн України, а після пеердматчевої фотосесії розпочалася його величність гра. 

Граючий головний тренер "ДСО-Поділля" Андрій Гринченко застосував звичну схему розстановки своїх підопічних на футбольному полі – 1х4х4х2. Ворота традиційно боронив капітан команди Владислав Бритковський, у центрі захисту діяли Андрій Гринченко та Тарас Кормило, на флангах – Петро Скобляк (справа) і Ярослав Алексевич (зліва). Валентин Білик та Віталій Мищишин склали пару центральних півзахисників, на краях у середині полі діяли Артем Вітович (справа) та Станіслав Скибіцький (зліва). І на вістрі атаки грала пара форвардів – Олексій Литовченко та Юрій Сорочан.

Тренер гостей Михайло Забитівський розташував своїх підопічних за більш оборонною схемою – 1х4х5х1. Місце у воротах зайняв Руслан Мазур, у центрі оборони діяли Михайло Турчак та Ігор Світлик, на краях – Ігор Муравський (справа) та Петро Грабчак (зліва). У центрі півзахисту грало тріо – Сергій Комар, Володимир Грабчак та Ігор Козелко (більше грав на атаку), на краях півзахисту – Назар Головко (зліва) та Роман Бардокін (справа). І в нападі діяв один Володимир Турчак. 

Першими у матчі активністю відзначилися номінальні господарі поля – гравці "ДСО-Поділля". Артем Вітович наважився на потужний удар з середньої відстані, після якого м’яч пройшов над поперечиною. Зборівчани відповіли невлучним пострілом метрів з 22-ох Володимира Грабчака. Ще одна небезпека з боку команди з Тернопільського району пішла після удару головою Віталія Мищишина, на який зреагував кіпер "Колоса" Руслан Мазур. З лівої підступно пробивав нападник зборівської команди Володимир Турчак, але м’яч зовсім трішки розминувся з рамкою воріт. А далі відбувся гол-красень. Олексій Литовченко з "ДСО-Поділля" зумів перехопитися м’яча на половині поля суперника і практично без обробки потужно і точно пробив з далекої відстані (1:0).

Майже одразу подвоїти перевагу номінальних господарів поля міг Юрій Сорочан, але вийшовши один на побачення з кіпером "Колоса" пробив низом поруч зі штангою. Ще одна небезпека з боку "ДСО-Поділля" сталася завдяки вдалому виконанню штрафного удару граючого тренера Андрія Гринченка. Він закрутив м’яча так, щоб кіпер Руслан Мазур лише в карколомному стрибку зумів витягнутися його з-під поперечини.

Наприкінці першого тайму на вбивчій позиції був Станіслав Скибіцький, який пройшов по лівому флангу та, змістившись у центр, завдав удару, якому, щоправда, забракло сили. І вже в компенсований час швидка контратака з проходом по флангу з наступним прострілом, здійснив нападник "ДСО-Поділля" Олексій Литовченко, але його візаві Юрію Сорочану, який замикав передачу, дещиці не вистачило, щоб вразити вже порожні ворота.

На початку другого тайму на короткий час ініціативу перехопили зборівчани. Дуже небезпечним був їхній штрафний удар. Зовсім небагато потрібно було, щоб м’яч після удару Ігоря Муравського опинився у воротах Владислава Бритковського.

Не реалізувавши свій момент, "Колос" пропустив гол у власні ворота. На перехоплені зіграв Артем Вітович, швидко переадресував м’яча на Олексія Литовченка, той віддав на лівий кут штрафного майданчика на Юрія Сорочана, котрий точно, немов у більярді, поклав м’яча і нижній лівий від Руслана Мазура кут воріт (2:0).

Двічі протягом однієї хвилин на ударні позиції викочували гравці команди зі Зборова. Але в обох випадках м’яч зрізався з ноги під час ударів спершу Андрія Процика, а потім Ігоря Козелка. І знову "ДСО-Поділля" на небезпеку від суперника  відповів голом. Станіслав Скибіцький різаною передачею у воротарському майданчику знайшов Юрія Сорочана, який ударом головою оформив у матчі дубль (3:0). Вже на самому кінці поєдинку Володимир Грабчак небезпечно пробив зі штрафного, але і цього разу м’яч пройшов над поперечиною…

А далі розпочалася урочиста церемонія нагородження, в якій взяли участь голова Федерації футболу Тернопільської області, народний депутат Тарас Юрик, голова обласної державної адміністрації Степан Барна та голова обласної ради Віктор Овчарук. Як на найповажніших європейських змаганнях, спершу нагороди за кваліфіковану роботу отримала суддівська бригада, потім знайшли своїх володарів призи кращим гравцям матчу – Назар Головко ("Колос") та Юрій Сорочан ("ДСО-Поділля"). А далі кожен гравець та тренер зборівського "Колоса" отримали медалі фіналістів кубка та цінні призи від генерального партнера чемпіонату і кубку Тернопільської області ТОВ "Микулинецький Бровар" і Федерації футболу Тернопільської області (п'ять м'ячів "Селект"). Значно більшої ваги медалі отримали володарі кубка – команда "ДСО-Поділля". А коли їхній капітан Владислав Бритковський з рук Тарас Зіновійовича Юрика приймав кубок, під звуки відомої пісні "We Are The Champions" (група "Queen") на учасників спортивного дійства з імпровізованих пушок посипалася маса конфетті. Закінчувалося святкування масштабною фотосесією, в якій взяли участь наші захисники – військовослужбовці з різних підрозділів та, традиційним у таких випадках шампанським з кубка-переможців. 

***

Фінал Тернопільської області з футболу. 2017 рік.

"ДСО-Поділля" (Тернопільський район) – "Колос" (Зборів) – 3:0 (1:0)

24 серпня. Збараж. Стадіон "Колос". 1200 гл. +20 град.

Арбітр: Володимир Федунець (Тернопіль).

Асистенти: Володимир Ясюченя (Тернопіль), Іван Сокіл (Тернопіль).

4-й арбітр: Михайло Брик (Тернопіль).

Делегат-спостерігач: Микола Філь (Тернопіль).

"ДСО-Поділля": Бритковський-к, Гринченко, Скобляк, Кормило, Алексеевич (Ю. Процик, 88), Мищишин, Білик, Вітович, Скибіцький (Н. Стецюк, 88), Литовченко (Цупер, 87), Сорочан (Р. Стецюк, 86).

"Колос": Мазур, М. Турчак, Світлик, Муравський (Забитівський, 82), П. Грабчак (Палій, 46), Комар (Лис, 46), В. Грабчак, Головко (А. Процик, 61), Бардокін-к, Козелко, В. Турчак (Блакита, 62).

Голи: О. Литовченко (26), Ю. Сорочан (60, 85).

Попереджені: О. Литовченко (23), С. Комар (44).

Джерело: ФФТО

 

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook