Про нас
увійти

"ДСО-Поділля" та зборівський "Колос" переможця не виявили

категорія: Футбол | дата: 14 08 2017

Вчора, 13 серпня, у центральному матчі 8-го туру вищої ліги силами мірялися команда "ДСО-Поділля", яка представляє Тернопільський район та зборівський "Колос". Цікавий та безкомпромісний поєдинок завершився закономірною нічиєю – 1:1.

Граючий головний тренер "ДСО-Поділля" Андрій Гринченко застосував атакувальну модель гри – 1х3х5х2. Ворота традиційно боронив капітан команди Владислав Бритковський, у захисті діяли Андрій Гринченко, Тарас Кормило та Ярослав Алексевич. Віталій Мищишин, Валентин Білик та Олександр Паламар сформували трійку центральних півзахисників, на краях діяли Артем Вітович (зліва) та Петро Скобляк (справа) і на вістрі атаки грали нападники – Олексій Литовченко та Ігор Швець.

Тренер гостей Михайло Забитівський розташував своїх підопічних за звичною схемою 1х4х4х2. Місце у воротах зайняв Руслан Мазур, у центрі оборони діяли Михайло Турчак та Ігор Світлик, на краях – Василь Палій (зліва) і Роман Бардокін (справа). У центрі півзахисту діяло тріо – Сергій Комар, Володимир Грабчак та Ігор Козелко (більше грав на атаку), на краях півзахисту – Назар Головко (зліва) та Андрій Когут (справа). І в нападі діяв один Роман Бабин.  

Господарі, як і належить фаворитам матчу, з перших хвилин захопили ініціативу, однак колектив зі Зборова постав доволі збалансованим і на атаку суперника відповідав своєю гострою контратакою. У "ДСО-Поділля" через травму не зміг взяти участі в матчі їхній капітан Юрій Беркита, натомість у основному складі господарів з перших хвилин з’явився зірковий форвард Ігор Швець, який перейшов до "ДСО-Поділля" з ФК "Бережани". Саме він у першому таймі був найактивнішим гравцем у складі обох команд. У першій його половині він двічі був близьким до взяття воріт. Спершу на його удар головою після навісної передачі з лівого краю атаки зреагував кіпер "Колоса" Руслан Мазур, а незадовго той ж Швець потужно пробив низом з лінії штрафного майданчика, але і цього разу кіпер зіграв надійно, перевівши м’яча на кутовий. Ще один гарматний удар Швець заблокували зборівські захисники.

У "Колоса" сольний прохід по правому краю здійснив нападник Роман Бабин, який залишив поза грою навіть кіпера Владислава Бритковського, однак на його передачу ніхто з партнерів не відгукнувся.

Наприкінці тайму хороший, але трішки не точний удар головою після подачі з кутового завдавав Петро Скобляк, а в компенсований час після невпевнених дій Руслана Мазура, Олександр Паламар поцілив м’ячем після удару головою у штангу.

Не менш цікаво розгорталися події на полі в другому таймі. На його початку зборівчанин Андрій Когут вивів на побачення з воротарем досвідченого Романа Бабина, який уник офсайдної пастки, і майстерно розібрався з Владиславом Бритковським. Далі господарі поля замінами значно пожвавили гру. Так, лише дивом нападник "ДСО-Поділля" Юрій Сорочан не зумів відзначитися, коли оборонці "Колоса" забули про нього у самому центральному майданчику. Також стовідсотковий момент мав Олександр Паламар. Напевно він, як і місцеві глядачі, вже бачив м’яча у воротах, але пробиваючи метрів з дев’яти, дивом на удар зумів зреагувати кіпер "Колоса" Руслан Мазур. Однак і він був безсилим, коли за п’ять хвилин до закінчення основного часу після подачі з кутового у виконанні граючого головного тренера "ДСО-Поділля" Андрія Гринченка, точним був удар головою Ігоря Швеця, котрий у дебютному поєдинку відзначився дебютним голом за свою нову команду.

Отож, матч завершився внічию – 1:1, яку більшість вболівальників визнали закономірною…

***

"ДСО-Поділля" – "Колос" (Зборів) – 1:1 (0:0)

13 серпня. смт В. Березовиця. Селищний стадіон. 200 гл. +24 град

Арбітр: Ігор Гарас (Бережани), асистенти Віталій Буняк (Бережани), Андрій Стасюк (Ланівці).

Делегат-спостерігач: Михайло Чайковський (Тернопіль).

"ДСО-Поділля": Бритковський-к, Кормило, Андрій Гринченко, Скобляк (Скибіцький, 53), Алексевич, Мищишин (Сорочан, 46), Білик, Паламар (Левчик, 67), Вітович (Стецюк, 78), Швець, Литовченко (Цупер, 79, Вірковський, 87).

"Колос": Мазур, М. Турчак, Світлик, Палій, Бардокін-к, В. Грабчак, Комар (Блакита, 65), Головко (Процик, 74), А. Когут (Лис, 90+1), Бабин, Козелко.

Голи: І. Швець (85) – Р. Бабин (55).

Попереджені: В. Мищишин (9), В. Грабчак (69).

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook