Про нас
увійти

ФК "Тернопіль" програв хмельницькому "Поділлю"

категорія: Футбол | дата: 10 08 2017
 ФК

Вперше в професійній історії ФК "Тернопіль" свій домашній поєдинок проводив поза межами рідного міста. Сталося це в матчі 5-го туру чемпіонату України серед команд другої ліги. А пов’язано було з тим, що на Тернопільському міському стадіоні, який є головною домашньою ареною муніципалів, розпочалися роботи по заміні трав’яного газону.

На жаль, хмельницький стадіон "Поділля" виявився не гостинним для ФК "Тернопіль", натомість приніс позитивні емоції тільки місцевій команді.

Перед поєдинком тренер ФК "Тернопіль" Петро Бадло зіштовхнувся з кадровими проблемами. Залишив муніципалів та перейшов до волочиського "Агробізнесу" капітан і лідер команди Ігор Курило. Хоча й наприкінці поєдинку з’явився на полі центральний півзахисник Ігор Вонс, але це був вимушений крок, позаяк він відчував біль у нозі і не зміг на повну силу грати.

Тим не менше, у першому таймі саме футболісти з Тернополя переважали суперника і створили щонайменше чотири гольових моменти. Після подачі з кутового небезпечно пробивав головою центральний оборонець Ярослав Сем’янчук – польовий гравець "Поділля" Андрій Джурко вибив м’яча з лінії воріт. У доволі простій ситуації тернополяни пропустили. Після точної передачі Олексія Колесников, дальню штангу замкнув Олександр Музичук (0:1). Тернополяни великими силами пішли відіграватися і були дуже близькими до взяття воріт "Поділля". Небезпечними стали два їхні стандарти (на завершальній стадії удари завдавали Ярослав Сем’янчук та Роман Кухарський), а ще в одному епізоді вдруге за матч рятувати хмельницьку команду довелося оборонцю, який вибив м’яча з лінії воріт після удару Івана Луканюка.   

Після відпочинку тернополяни не збавляли обертів і мали ще ряд слушних нагод. Зокрема, в одному з епізодів Артур Дорі, який вийшов на заміну, в ближній дуелі з кіпером "Поділля" не зумів того переграти. Ще в кількох епізодах хмельницький воротар рятував свою команду після непоганий атак гравців ФК "Тернопіль", яким, на жаль, бракувало влучності на завершальній стадії.

До всіх бід, наприкінці матчу додалася ще одна – на 88-й хвилині арбітр матчу призначив доволі сумнівне пенальті в бік ФК "Тернопіль", порахувавши дії флангового захисника Андрія Сухецького у боротьбі з Яном Морговським, як такі, що тягнули на "точку". Хоча тернопільський страж воріт Микола Плетеницький і зреагував на політ м’яча після удару Валерія Степаненка, але м’яч таки залетів у рамку (0:2). Однак і на цьому невдачі муніципалів у загалом не програшному матчі не завершилися. У компенсований час отримав друге попередження і був вилучений з поля Андрій Сухецький. Ні часу ні сил, щоб відігратися в гравців ФК "Тернопіль" уже не було…

***

ФК "Тернопіль" – "Поділля" (Хмельницький) – 0:2 (0:1)

9 серпня. Хмельницький. Стадіон "Поділля". 2100 гл. +29 град.

ФК "Тернопіль": Плетеницький, Жовтюк, Сем’янчук, Гудак (Процик, 86), Гребинський, Музика (Вонс, 87), Кухарський (Сухецький, 46), Кіцак, Загідулін, Луканюк (Дорі, 46), Шелія (Коржук, 73).

"Поділля": Дворник, Джурко, Рижук, Гресь (Швець, 70), Степаненко, Чернецький, Муляр (Ліповуз, 70), Шпиця (Бабак, 81), Морговський, Музичук (Макарченко, 81), Колесников (Котюн, 83).

Голи: О. Музичук (27), В. Степаненко (88, з пен.).

Попереджені: Р. Гудак (62), А. Сухецький (87) – В. Степаненко (41), О. Колесников (51), Р. Шпиця (69), А Ліповуз (89).

ФК "Тернопіль"

Вилучення: А. Сухецький (90+2, друге попередження).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook