Про нас
увійти

ФК "Тернопіль" поступився волочиському Агробізнесу

категорія: Футбол | дата: 06 08 2017
 ФК

5 серпня, в рамках 4-го туру чемпіонату України серед команд другої ліги ФК "Тернопіль" на виїзді зіграв з волочиським "Агробізнесом". Незважаючи на те, що зустрічалися перша команда ліги і один з аутсайдерів, гра була рівною, а по кількості створених гольових моментів тернополяни точно не поступилися суперникові. Але футбол тим і цікавий, що не передбачуваний. Не реалізувавши свої нагоди в першому таймі, муніципали ближче до кінця матчу, на жаль, упустили нічию.

Наставник ФК "Тернопіль" Петро Бадло на гру вибрав оборонну тактику, відрядивши аж п’ятеро гравців у захист. Однак коли тернополян атакували, то крайні захисники (Роман Кухарський та Роман Гудак) ставали крайніми півзахисниками та підсилювали фланги, на яких діяли Андрій Сухецький і Немо Шелія.

Перша гостра атака в матчі була організована гравцями ФК "Тернопіль". Роман Кухарський відпасував м’яча під удар Івану Луканюку, який пробив прямо у руки кіперу волочиської команди Сергію Чернобаю. Доволі несподівано, вже на сьомій хвилині, тернополяни пропустили після удару кращого бомбардира "Агробізнесу" Віталія Груші. Той зібрав навколо себе кількох захисників і несподівано завдав точного удару з лінії карного майданчика. Тернопільський кіпер Роман Чопко був прикритий своїми і чужими гравцями і був безсилий чимось зарадити (1:0). Щойно розвівши м’яча з центру поля, гості організували хорошу атаку, яку потужним ударом завершував Немо Шелія, але м’яча прийняв на себе оборонець "Агробізнесу" і той вийшов на кутовий. У середині першого тайму Роман Гудак змістився з лівого краю у центр і метрів з 22-ох пробив по воротах – м’яч просвистів над правою "дев’яткою" волочиських воріт.

Капітан ФК "Тернопіль" часто підключався до атак своєї команди і в одному з епізодів здійснив сольний прохід по лівому краю, прострілив на Андрія Сухецького. Той продовжив політ м’яча на Артура Дорі, який пробивав п’ятою, але м’яч і ворота зовсім трішки розминулися. На 28-й хвилині матчу тернополяни відігралися. Все почалося зі штрафного. Господарі чекали на прямий удар від Олександра Музика, натомість вони провели домашню заготовку. Розігравши м’яча, того отримав Ігор Курило і потужно пробив. Сергій Чернобай відбив м’яча перед собою. І якщо після першого удару тернополян м’яч поцілив у захисника господарів, до другий постріл з близької відстані від Романа Кухарського був точним (1:1). На куражі муніципали пішли великими силами вперед і був близьким до взяття воріт Олександр Кіцак, але після його удару м’яча на кутовий переправив кіпер "Агробізнесу". Неймовірним чином Чернобай виручив свою команду і в компенсований до першого тайму час. Після навісної передачі з штрафного з місця лівого крайнього, захисник волочиською команди Владислав Полторацький ледь не зрізав м’яча у власній ворота. У карколомному стрибку Сергій Чернобай зумів стати на шляху м’яча, а на підборі тернополяни не зуміли розпорядитися смугастим як слід.

Другий тайм не був таким багатим на гольові моменти. На його початку Артур Дорі видряпав м’яча на чужій половині поля, відпасував на Івана Луканюка, але м’яч після удару центрального півзахисника тернопільської команди пройшовся на поперечиною. У швидкій контратаці Немо Шелія елегантно закинув м’яча на дальню стійку. Дещиці не вистачило Роману Гудаку, що ударом головою замкнути передачу партнера. Ще одна активність Шелії, який відібрав м’яча в силовій манері в оборонця "Агробізнесу", стала несподіванкою для суперників. Він п’ятою віддав м’яча на хід Гудаку, якого оборонці зупинили в карному майданчику. Епізод був доволі спірним, тернополяни вимагали в арбітра пенальті, але той наказав футболістам продовжувати гру. Після цього Олександр Кіцак з-за меж карного майданчика пробив, але м’яча без проблем забрав до рук Сергій Чернобай. На жаль, подальша активність тернополян знизилася, адже через ушкодження спершу залишив поле активний Артур Дорі, а незадовго і напористий та непоступливий у єдиноборствах Олександр Кіцак. Не в останню чергу через це у воротах ФК "Тернопіль" побував другий м’яч. Після передачі з центра поля, помилилися центральні оборонці муніципалів і вихованець тернопільського футболу Андрій Скакун у ближній дуелі зумів переграти Романа Чопка (2:1). Опісля тренер ФК "Тернопіль" пішов ва-банк, відрядивши в напад центрального оборонця Ігоря Курила, однак тому лише одного разу супернику дозволили пробити по воротах, коли м’яч після удару метрів з 25-ти пішов вище воріт…

Це власне був останній небезпечний момент у матчі з боку гостей, господарі теж кілька разів втікали в гострі контратаки, але й вони були безуспішні.

Як наслідок, за рівної гри, на жаль, тернополяни змушені були залишати поле з опущеними головами. Хоча чимось дорікнути їм не можна, вони віддали практично всі сили і під час неймовірної спеки, яка була у Волочиську продемонстрували доволі змістовну гру, котра у зустрічі з лідером успіху поки не принесла. Тернопільські шанувальники футболу сподіваються, що з грою прийде і результат уже в наступному поєдинку з хмельницьким "Поділлям", який відбудеться 9 серпня.

***

"Агробізнес" (Волочиськ) – ФК "Тернопіль" – 2:1 (1:1)

5 серпня. Волочиськ. Стадіон "Юність". 1800 гл.

Арбітр: Андрій Холявко (Львова).

Асистенти: Олег Притула (Львівська обл.), Юрій Ковальчук (Львів).

Резервний арбітр: Степан Лапко (Львів).

Делегат ФФУ: Володимир Александренко (Вінниця).

"Агробізнес" : Чернобай, Слотюк, Полторацький, Атласюк, Гагун, Думанюк, Груша, Пліс-к, Скакун, Семенець, Темнюк. На заміну виходили: Кухарук, Дубчак, Шум.

ФК "Тернопіль": Чопко, Жовтюк, Музика, Курило-к, Кухарський, Гудак, Луканюк, Кіцак, Сухецький, Шелія. Дорі. На заміну виходили: Пришнівський, Коржук, Процик, Сем’янчук.

Голи: 1:0 – В. Груша (7), 1:1 – Р. Кухарський (28) 2:1 – Скакун (72).

ФК "Тернопіль"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook