Про нас
увійти

Немо Шелія: ФК "Тернопіль" є дуже дружелюбною командою

категорія: Футбол | дата: 30 07 2017
Немо Шелія: ФК

Трудовий договір з ФК "Тернопіль" уклав 25-річний атакувальний півзахисник Немо Шелія з Грузії. По гарячих слідах прес-служба муніципального клубу поспілкувалася новобранцем тернопільської команди.

– Прийшовши до ФК "Тернопіль", які цілі ставиш перед собою?

– Поставив собі за мету допомогти тернопільській команді досягнути успіху та цілей, які перед нами ставить керівництво ФК "Тернопіль".

– На твій погляд, ти більше будеш корисний команді на вістрі атаки, чи як фланговий атакувальний півзахисник?

– У кожного тренера своє бачення, яке місце на футбольному полі має зайняти гравець. Я вважаю, що тренер краще знає, на які позиціі я принесу більше користь команді.

– Ти майже два місяці був без ігрової практики. На твій погляд, як швидко зможеш набрати потрібні ігрові кондиції і коли можна очікувати твій дебют у футболці ФК "Тернопіль"?

– Я тривалий час тренувався з ФК "Тернопіль" і підтримував необхідну ігрову форму. Також брав участь в двосторонніх іграх, тому відчуваю себе в хорошій формі. А коли дебютую за ФК "Тернопіль", вирішувати тренерському штабу.

– З твоїх слів, ти тривалий час тренуєшся з ФК "Тернопіль", але контракт підписав щойно. У чому причина і як її вдалося вирішити?

– Все залежило від фінансових питань, адже за заявку іноземця потрібно було внести певну суму.  Питання вирішилось буквально нещодавно завдяки людям, які мене підтримують і вірять у мене.

– Як тебе зустріли в новій команді, чи порозумівся з партнерами, чи немає мовного барєру?

– Ряд футболістів ФК "Тернопіль" вже були і є моїми знайомими. Загалом я досить легко знаходжу спільну мову зі всіма, хто пов'язаний з футболом. Також можу сказати, що ФК "Тернопіль" є дуже дружелюбною командою.

– Мабуть тобі розповіли, що свого часу, в середині 90-х на початку 2000-х років, у Тернополі грала ціла плеяда грузинських футболістів. Найкращі з них – брати Таріел і Автанділ Капанадзе стали улюбленцями тернопільської публіки. Намагатимешся бути схожим на них?

– Звичайно, дуже приємно чути, що грузини, брати Капанадзе залишили великий слід в історії тернопільського футболу, їх пам’ятають і поважають. Проте, кожен з нас індивідуальний і зі своєі сторони я докладу всіх зусиль, щоб і мене так полюбила тернопільська публіка.

– Ти виступав під керівництвом Петра Бадла в тернопільській "Ниві" і зараз виступатимеш під його орудою у ФК "Тернопіль". Можеш відзначити його сильні тренерські сторони?

– Петро Климентійович Бадло є професіоналом у своїй справі. Він перспективний та амбіційний. Вважаю, що разом у ФК "Тернопіль" ми досягнемо успіху і тому я бажаю нам усіх удачі!

– Ти кілька років пограв на аматорському рівні в Україні, потім поїхав на Батьківщину, виступав за грузинську команду першої ліги, тепер знову повернувся, але вже в другу українську лігу. Чи можеш порівняти грузинський та український футбол нижчих ліг?

– Українські команди знаходяться на більш сильнішому рівні, аніж грузинські. Сильніші в плані тренувань, фізичних навантажень. В Грузіі не така сильна конкуренція в футболі, як в Україні. Тому й відповідно і якість та рівень гри в Грузіі нижчий. Але будучи родом з Грузіі я від щирого серця бажаю всім грузинським командам піднятись до рівня українських.

ФК "Тернопіль"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook