Про нас
увійти

Ігор Твардовський: "У першому колі ФК «Бережани» не добрали п’ять очок"

категорія: Футбол | дата: 23 07 2017
Ігор Твардовський:

Лідером вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу після першого кола являється ФК "Бережани". Головний тренер команди Ігор Твардовський, котрий перший сезон працює на цій посаді, розповів про виступити своїх підопічних у першій половині сезону та поділився планами на майбутнє.  

– Пане Ігорю, проаналізуйте гру ФК "Бережани" у першу колі?

– Загальні враження від гри ФК "Бережани" подвійні. З однієї сторони приємно, що знаходимося на першій позиції турнірної таблиці, але разом з тим, могли б зіграти й краще. Так, мали перемагати у виїзному матчі "ДСО-Поділля", адже по ходу поєдинку вели в рахунком 2:0, однак наприкінці зустрічі пропустили двічі, тим самим задовольнилися нічиєю (2:2). Також неочікуваними були мінімальні поразки від чортківського "Кристалу" (0:1) та великогаївського "Агрону" (0:1). В цих матчах ми не мали права програвати, хоча б на нічию ми заслуговували. Загалом у першому колі не добрали до турнірної таблиці орієнтовно п’ять очок.  

– Оцініть гру Вашої команди по персоналіях.

– В першу чергу відзначив би гру нашого основного воротаря Андрія Гараса, а також центрального півзахисника Володимира Гриба. На своєму високому рівні зіграли центральний оборонець Сергій Клюшніченко та атакувальний півзахисник Ігор Швець. Натомість очікував кращої гри від Тараса Стирчака, який ще не набрав потрібної ігрової форми.

– Який поєдинок для ФК "Бережани" в першій частині сезону був найкращий, а який – найгірший?

– Найгіршим був перший кубковий поєдинок проти "Агрону" (1:5). Загалом ми на кубок ставку не робили. Тому в цьому поєдинку дали змогу зіграти гравцям, які менше задіяні в матчах чемпіонату, а футболістам основи дали відпочити. А найвдалішим був дебютний поєдинок із заліщицьким "Прогресом" (1:0). Перед власною публікою, яка скучила за великим футболом, бережанські футболісти проявили свої кращі якості.  

– Оцініть загальний рівень конкуренції у вищій лізі.

– Звичайно, хотілося б, щоб було більше конкурентоздатних команд. Разом з тим, цьогорічний чемпіонат доволі не простий, адже багато наших конкурентів високого класу ("Агрон", "ДСО-Поділля", "Кристал"). Хоча, не можна не згадати той ж заліщицький "Прогрес" та зборівський "Колос", які теж доволі вдало грають, особливо в домашніх матчах. Та й варто відзначитися також ФК "Козова". Якби він вчасно розпочали підготовку до сезону, теж міг забрати чимало очок в лідерів чемпіонату.

– На якому рівні було суддівство матчів обласного чемпіонату і кубку?

– В загальному суддівством я задоволений, претензій до арбітрів у мене практично  немає. Просто багато молодих арбітрів, які працювали на лінії, не мають ще того рівня, щоб завжди приймати правильні рішення, тому в цьому випадку ініціативу брали на себе арбітри в полі. По тих матчах, що ми програли, не можу сказати, що судді ламали гру, претензії у мене були тільки до своїх футболістів.

– Коли ФК "Бережани" розпочне підготовку до другої частини сезону?

– Підготовка до другого кола стартує з наступного тижня. Вже домовилися провести два товариських поєдинки – на виїзді з ФК "Копичинці" та удома з теребовлянською "Нивою".

– Наскільки активно проходитиме трансферна політика у ФК "Бережани"?

– З другого кола гратиме за бережанську команду Роман Жига, котрий свого часу встиг пограти за ФК "Копичинці", ФК "Чортків" та "ДСО-Поділля". Його ми сподівалися заявити на початку сезону, він власне проходив з нами зимові тренувальні збори, але виявилося, що в нього на той момент був перебір переходів за сезон. Він підтримував форму виступаючи на першість району, а з серпня вже стане повноцінним гравцем ФК "Бережани". Також плануємо підсилитися двома нападниками з Івано-Франківської області, які мають приїхати до нас на оглядини. А ще, повернувся з-за кордону бережанський вихованець Михайло Слюсар, якого теж будемо заявляти.

– Яке завдання стоїть перед ФК "Бережани" на сезон?

– Однозначно, боротимемося за призову трійку. Головні претенденти на перше місце – "Агрон", "ДСО-Поділля", "Кристал", але можу всіх запевнити, що ФК "Бережани" теж втрутиться в цю боротьбу.

Статистика виступів ФК "Бережани" у першому колі:

1 місце: 7 матчів,  В – 4, Н – 1, П – 2, м’ячі 11:4, О – 13

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook