Про нас
увійти

Богдан Слотвінський: "Ціль у "Скали-Айва" одна – бути у призовій трійці!"

категорія: Футбол | дата: 20 07 2017
Богдан Слотвінський:

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки першої половини сезону. На черзі команда "Скала-Айва" з Скали-Подільської, яка обіймає четверту сходинку турнірної таблиці у першій лізі. Головний тренер команди Богдан Іванович Слотвінський розповів про виступити своїх підопічних та поділився планами на майбутнє.   

– Богдан Іванович, проаналізуйте гру "Скали-Айва" у першій частині сезону?

– У загальному результатом виступів команди залишився задоволеним. На початку сезону показували кращу гру, а потім, у зв’язку з тим, що кілька гравців отримали травми, а лавка запасних у нас була короткою, діяли не так впевнено. Тому, й результати були не такі, як очікували – дві поразки і нічия.  

– Оцініть гру Вашої команди по персоналіях.

– У першу чергу хотів би виділити нашого капітана Олександра Кеню, а також Олега Зубика та Владислава Тимощука, котрі зіграли на доволі високому рівні. Більшого очікував від опорного півзахисника Павла Чесника. В останніх матчах першого кола трішки здав передній захисник Сергій Атаманчук.  

– Який поєдинок для "Скали-Айва" в першій частині сезону був найкращий, а який – найгірший?

– Найкращий матч ми провели на власному полі з ФК "Тернопіль-Педліцей", в якому всі футболісти виклалися і команда здобула впевнену перемогу – 6:1. Найгіршим вважаю останню зустріч з ФК "Копичинці". Налаштовувалися на перемогу, а в підсумку поступилися перед власними вболівальниками з мінімальним рахунком своєму безпосередньому опоненту за призове місце – 0:1.

– Коли "Скала-Айва" розпочне підготовку до другої частини сезону?

– Тренувальний процес відновимо 18 липня. До старту другого кола хочемо зіграти кілька спарингів. На разі ведемо перемовини про товариські матчі з аматорськими командами з Чемирівців, Кам’янець-Подільського та Заліщиків.

– Наскільки активно проходитиме трансферна політика у "Скали-Айва"?

– Плануємо на друге коло підсилитися, запросивши приблизно п’ять нових футболістів на проблемні позиції захисника, правого та центрального півзахисників і нападника. Також повертається до команди футболіст, який відслужив у війську, котрий, сподіваюся, теж допоможе нам у другій частині сезону.

– Оцініть загальний рівень конкуренції у першій лізі та суддівство…

– Почну з суддівства. Якщо брати за п’ятибальною шкалою, то оцінив би суддівство на четвірку. А щодо рівня чемпіонату, то перед його початком не думав, що він буде наскільки високим, а команди настільки конкурентноздатними. Окрім теребовлянської "Ниви", всі наші суперники по першій лізі приблизно одного рівня. Збалансовані у всіх лініях, а в трансферний період ще й укріпляться, тому, вважаю, що боротьба за першу трійку буде не простою. То й ж ФК "Збараж" може кинути виклик таким командам, як наша, "Збруч", ФК "Копичинці", та й інші суперники обов’язково відберуть очки в лідерів.

– Яке завдання стоїть перед "Скалою-Айва" на сезон?

– Ціль у нас одна – бути у призовій трійці! Ціле перше коло власне там і знаходилися, але фініш був невдалим і ми опинилися на четвертому місці. Врахувавши всі наші недопрацювання, будемо намагатися виконати поставлене завдання за підсумками всього сезону.  

Статистика виступів "Скали-Айва" у першому колі:

4 місце: 10 матчів,  В – 5, Н – 2, П – 3, м’ячі 26:17, О – 17

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook