Про нас
увійти

Футбольний чемпіонат на Тернопіллі проводять у двох лігах

категорія: Футбол | дата: 20 07 2017
Футбольний чемпіонат на Тернопіллі проводять у двох лігах

Федерація футболу Тернопільської області успішно провела перше коло обласного футбольного чемпіонату. У найближчих планах – реформування дитячо-юнацької ліги.

- Наша команда вперше займалась організацією обласного чемпіонату, - каже голова Федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик. – Цього року ми застосували новий принцип у формуванні змагань, а саме, проводимо його у двох лігах – Вищій та Першій. Найперше намагались підбирати команди по силі та якості гри. Загальний висновок після завершення першого кола є доволі успішним і такий формат уже себе виправдовує.

На старт футбольного чемпіонату у 2017-му році вийшли 19 команд. Вісім колективів представляють Вищу лігу, а у Першій лізі змагається 11 колективів. Після першого кола лідерство у Вищій лізі утримує футбольний клуб "Бережани". Щодо Першої ліги, то лідером є теребовлянська "Нива", яка не втратила жодного очка.

- Окрім спортивної складової, ми намагаємося докласти зусиль для організації самих матчів, - пояснює керівник обласної федерації. – Усім командам ми запропонували цілий алгоритм проведення матчів кожного туру. Завдяки цьому суттєво збільшилась відвідуваність поєдинків. Для нас важливо, щоб кожен матч був справжнім футбольним святом. Звісно, остаточної мети ми ще не досягли. Але планово рухаємося до неї.

Паралельно із чемпіонатом області, Федерація проводить і Кубкові змагання. Станом на сьогодні уже визначили двох півфіналістів – це "Агрон ОТГ" та "ДСО-Поділля". Ще дві команди, які братимуть участь у півфіналах – визначать у серпні. А фінальний матч розіграшу Кубка цьогоріч відбудеться у Збаражі.

- Ми змінюємо місце проведення фінальної гри, - додає пан Юрик. – Традиційно фінал проходив у День Незалежності на міському стадіоні Тернополя, але цього року цей матч пройде у Збаражі. А загалом, ми хочемо започаткувати такий формат, щоб фінали Кубка області у подальшому відбувалися в районних центрах. Місто Тернопіль доволі часто має змогу приймати футбольні матчі високого рівня, а от райцентри у цьому плані обмежені. Тому, на наше переконання, матч такого рівня, як фінал Кубка області, повинен стати дійсно святом футболу у районному центрі. Сподіваємося, що такий поєдинок збере величезну аудиторію.

У найближчих планах Федерації футболу Тернопільської області – глобальна реформа у дитячо-юнацькій футбольній лізі краю.

- Організація дитячо-юнацьких змагань – це наше майбутнє, - каже Тарас Юрик. – Розвивати їх – ключова стратегія нашої організації. Плануємо суттєво збільшити масштаб та географію проведення дитячої ліги. Формат буде доволі цікавим і незабаром ми його презентуємо. Забігаючи наперед можу сказати, що до участі у новій лізі ми запрошуємо не лише команди спортивних шкіл, але й усі команди, які мають можливість грати у чемпіонаті. Тобто, це і шкільні команди, команди об'єднаних громад, приватні клуби та інші. Це збільшить конкуренцію та сприятиме прогресу у дитячих змаганнях. Тож сподіваємося, що за кілька років саме ці діти підсилять не лише обласні команди, але й професійні.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook