Про нас
увійти

Василь Івегеш: "Працюємо на тренуваннях, щоб бути конкурентною командою та боротися за призові місця"

категорія: Футбол | дата: 17 07 2017
Василь Івегеш:

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки першої половини сезону. На черзі команда "Кристал" з Чорткова, за обіймає другу сходинку турнірної таблиці у вищій лізі, маючи при цьому три матчі в запасі. Головний тренер команди Василь Івегеш розповів про виступити своїх підопічних та поділився планами на майбутнє. 

– Василю Петровичу, проаналізуйте гру "Кристала" у першій частині сезону?

– Найперше хотів би сказати, що на 90 відсотків склад "Кристала" сформований зі студентів педагогічного університету. У футболістів був дуже напружений графік, адже за короткий відрізок часу довелося провести майже 35 поєдинків. Це, окрім чемпіонату та кубку Тернопільської області, ще й матчі в студентській лізі, а також в аматорському чемпіонаті України. Одне з головних завдань ми виконали – стали чемпіонами серед студентів. Через аматорську лізі в боротьбі з сильними командами здобували необхідний досвід, який пригодився в матчах чемпіонату області. І це спрацювало, адже за втраченими очками "Кристал" перебуває серед лідерів. У зв’язку з насиченим графіком, не так вдало, як би того хотілося, виступили в кубку області, де поступилися команді "Агрон". Тут зіграв той фактор, що молодим футболістам не вдалося відновитися, адже довелося за шість днів провести три поєдинки. До того ж, у повторному кубковому матчі через отримані травми не змогли взяти участі два гравці основного складу – Андрій Різник та Микола Когут.  

– Оцініть гру Вашої команди по персоналіях.

– У нас не така велика лавка запасних, тому практично всі футболісти чортківської команди зіграли на хорошому рівні. Особливо хочу відзначити нашого капітана Юрія Заставецького. На хорошому рівні провели першу частину сезону брати Когути – Іван та Микола. Незважаючи на постійні травми, багато допоміг команді Андрій Різник. Також варто відмітити ліцеїстів (Михайло Войцещук, Олександр Штибель, Володимир Павлишен), котрі не дивлячись на юний вік демонстрували доволі пристойний рівень гри.

– Який поєдинок для "Кристала" в першій частині сезону був найкращий, а який – найгірший?

– Якогось конкретного кращого матчу важко назвати. Добре зіграли в дебютному поєдинку в Бережанах (1:0), при тому що тільки приїхала зі студентського фіналу. За рахунок кращої підготовки зуміли переграти сильного суперника. Хорошу гру продемонстрували в південному дербі між Чортковом та Заліщиками, до "Кристал" теж переміг – 4:1. Непогану гру продемонстрували в домашньому матчі зі досвідченим зборівським "Колосом" (4:0). Найгіршим був, мабуть, домашній кубковий поєдинок проти великогаївського "Агрону", де суперник нас обіграв за рахунок власної свіжості і нашої втоми.

– Коли "Кристал" розпочне підготовку до другої частини сезону?

– 17 липня збираємося і за два тижні маємо бути повністю готовими до відновлення чемпіонату. Часу в нас обмаль, адже 2, 6 і 9 серпня у нас за графіком заплановані пропущені поєдинки першого кола, щоб по зіграних матчах порівнятися з іншими командами обласного чемпіонату.   

– Наскільки активно проходитиме трансферна політика у "Кристалі"?

– Кількох наших футболістів хотіли бачити майстрівські команди, але ці питання – це взаємовідносини керівників клубів з самими футболіста. Зі своєї сторони скажу, що я тільки "за", щоб футболісти грали в професійному футболі. Можливо, по стану здоров’я залишить "Кристал" Денис Мострянський. Водночас, будемо запрошувати кількох молодих футболістів з ліцею, а також – першокурсників педагогічного університету.

– Оцініть рівень конкуренції у вищій лізі та суддівство…

– Всі команди практичного одного рівня, і як перша може обіграти останню, так і остання – першу. Одразу 4-5 команд ведуть боротьбу за "золото" чемпіонату. Що ж до суддівства, то, звичайно, хотілося б кращого арбітражу. Але ми знаємо, що багато арбітрів відмовилися працювати на матчах обласного чемпіонату та кубку, тому повинні вчити молодих. Упереджених дій з їх боку немає, а є лише помилки через брак досвіду. Бачу, що голова комітету арбітрів Борис Трач постійно збирає суддів, вчить їх, але щоб вони здобули потрібну кваліфікацію – необхідний час.  

– Які завдання стоять перед "Кристалом" на сезон?

– Перед сезоном була розмова з керівництвом Чорткова, яке поставило завдання бути в трійці. На разі зі своїм завданням справляємося. А загалом, працюємо на тренуваннях, щоб бути конкурентною командою та боротися за призові місця.

Статистика виступів "Кристала" у першому колі (три матчі перенесені на резервні дні):

4 матчі: В – 4, Н – 0, П – 0, м’ячі 16:2, О – 12

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook