Про нас
увійти

Скала розгромила ФК Тернопіль

категорія: Футбол | дата: 16 07 2017
Скала розгромила ФК Тернопіль

У стартовому турі нового чемпіонату в другій лізі молода стрийська Скала доволі несподівано у домашньому поєдинку декласувала ФК Тернопіль – 3:0.

Головний тренер Скали Роман Гнатів до матчу мав великі кадрові проблеми, адже довелося в оперативному порядку шукати виконавців. Так, в основному складі знайшлося місце для одразу чотирьох повних дебютантів команди, які не провели за стриян жодного (навіть товариського) поєдинку. Отож, наставник господарів розташував своїх підопічних наступним чином: Олег Білик боронив ворота, у центрі оборони діяли Мирослав Гусак та Юрій Фляк, на флангах – Віталій Кузів (справа) і Олександр Дударенко (зліва). У півзахисті грали п’ятеро футболістів. У центрі – капітан Михайло Березовий, Петро Намуйлик і Валерій Сад, на флангах – Олександр Бегашов (справа) і Дмитро Полюганич (зліва) і на вістрі атаки грав один Володимир Гладкий.

Наставник ФК Тернопіль Петро Бадло виставив навскидку років на п’ять старшу команду, але досвід, як виявилося, не став запорукою перемоги. У воротах стояв 31-річний Плетеницький, йому допомагали у центрі захисту 32-річний Ігор Гребинський та Ярослав Сем’янчук, справа в обороні грав Андрій Сухецький, зліва – 25-річний Роман Гудак. 30-річний Ігор Вонс та капітан гостей Ігор Курило сформували пару опорних півзахисників, більше на атаку грав Володимир Пришнівський, який, виступаючи 7 років за Скалу, мав добре знати її сильні і слабкі сторони. Фланги у півзахисті ФК Тернопіль закривали – Роман Кухарський (справа) та Василь Блащук (зліва). І в атаці грав Назар Процик.

Поєдинок розпочався з активних дій гостей. Спершу Ігорю Курилу дещиці не вистачило, щоб замкнути флангову передачу, а за мить Володимир Пришнівський після помилки стрийського воротаря Олега Білика був зобов’язаний забивати, однак метрів з 10-ти без жодної опіки з боку оборонців Скали не поцілив у рамку воріт. Далі вже Назар Процик під кутом виходив на кіпера господарів, але замість того, щоб самому вирішувати епізод, підпасував м’яча на партнера, і ця передача виявилася не точною.

За великим рахунком, перша ж серйозна атака Скали стала результативною. Петро Намуйлик одним пасом на лівому краю атаки відрізав одразу двох оборонців, віддавши м’яча на хід форварду Володимиру Гладкому. Той, маючи на спині ще двох опікунів, робив, очевидно передачу вздовж воріт, яка принесла результат. М’яч від стійки залетів у ворота Миколи Плетеницького (1:0). Практично одразу той же Гладкий повинен був подвоювати перевагу господарів. З близької відстані він завдавав удару головою, але цього разу тернопільський кіпер зреагував на політ м’яча.

В останню чверть першого тайму гості перехопили ініціативу і мали кілька доволі хороших нагод, щоб зрівняти рахунок. Найкращу з них не реалізував Володимир Пришнівський, для якого все зробив Ігор Курило. Довга передача капітана метрів на 25-ть за спини центральних захисників знайшла Пришнівського, той прийняв м’яча, але в ближній дуелі не зумів переграти молодого стрийського воротаря Олега Білика (до речі, вихованця тернопільського футболу). Своїми шансами не скористалися також Роман Гудак та Василь Блащук. Обидва пробили вище цілі з середньої відстані.

Щойно розпочався другий тайм, як господарі намагалися раз по раз спіймали тернополян на контратаках. В дебюті тайму вихід чотири в два не став результативним. Як і чистий вихід на воротаря гостей Андрія Маляренка. А Володимир Гладкий пробиваючи з середньої відстані поцілив і гравця ФК Тернопіль Ігоря Вонса, від якого м’яча пішов на кутовий. З гарматним пострілом Юрія Фляка у самісіньку праву "шістку" Микола Плетеницький справився лише з другої спроби, коли зумів накрити м’яча після того, як господарі побіли його добивати. Ще в одному епізоді Маляренко граючись розібрався на правому фланзі атаки з Романом Гудаком, але пробиваючи низом м’яч і ворота розминулися в кількох сантиметрах. Доволі легко Гладкий з Полюганичем в два паси переграли весь тернопільський захист, і якби не дива реакції Плетеницького величезна перевага Скали втілилася б у гол.

Але розібраному ФК Тернопіль стрияни таки забили і не одного разу. Вже Полюганич вивів на одного захисника гостей Гладкого і той, не спостерігаючи серйозного опору з боку опікуна, продавив його і потужно пробив під воротарем (2:0). На куражі господарі відзначилися втретє всього за кілька хвилин. Капітан ФК Тернопіль Ігор Курило помилився в центрі поля, м’яч підхопив Петро Намуйлик і завдяки своїм партнерам, які розбіглися по флангах і забрали з собою тернопільських оборонців, не зближуючись з воротарем черпачком поцілив точно у "дев’ятку". Воротар ФК Тернопіль Плетеницький тільки поглядом супроводжував політ м’яча, після шикарного удару атакувального півзахисника Скали.

Гості за весь перший тайм спромоглися на два неточних удари Ігоря Курила (один з них головою після кутового) та постріл Василя Блащука, який прийняв на себе стрийський оборонець. Відверто кажучи, маючи таких досвідчених гравців, ФК Тернопіль не те, що розчарував, а справив гнітюче враження. З такою грою підопічним Петра Бадла годі мріяти про повернення до Першої ліги. А Скала приємно вразила, молодь, очевидно, хоче довести, що вона грати на більш вищому ніж Друга ліга, рівні, і при належній роботі це їй буде до снаги.

Скала (Стрий) – ФК Тернопіль – 3:0
Голи: Гладкий, 14, 76, Намуйлик, 79.

Скала: Білик, Березовий (Заїченко, 84), Гусак, В. Кузів, Сад, Фляк, Дударенко, Намуйлик, Гладкий (Білас, 84), Полюганич (Р. Кузів, 82), Бегашов (Маляренко, 46). Запасні: Фіяло, Подоляк. Головний тренер: Роман Гнатів.

ФК Тернопіль: Плетеницький, Гребинський, Сем’янчук, Гудак, Сухецький, Курило-к, Вонс, Кухарський (Баглай, 55), Пришнівський (Кузь, 90+2), Процик (Стриєшин, 80), Блащук. Запасні: Чопко, В. Бадло. Головний тренер: Петро Бадло.

Попередження: Березовий, 27, Полюганич, 72.

17:00. м.Моршин. Стадіон "Медик".

Джерело: SportArena

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook