Про нас
увійти

Скала – ФК Тернопіль. Анонс

категорія: Футбол | дата: 15 07 2017
Скала – ФК Тернопіль. Анонс

Сьогодні, 15 липня, у 1-му турі Першої ліги футбольний клуб Тернопіль зіграє на виїзді проти стрийської Скали

17:00. м.Моршин. Стадіон "Медик".

Стрийська Скала і ФК Тернопіль – друзі по нещастю. Географічні сусіди за результатами минулого сезону синхронно вилетіли з Першої ліги. Теж саме сталося в кубкових матчах уже нового сезону. Але якщо муніципали з Тернополя поступилися в серії пенальті волочиському Агробізнесу, то стрияни навіть не поїхали на гру з Таврією.

У порівнянні з останнім матчем між цими командами, який відбувся 14 квітня ц.р. і завершився перемогою тернополян – 1:0, в командах сталися суттєві зміни. У складі муніципалів залишилося лише четверо футболістів – Ігор Курило, Роман Кухарський, Ігор Вонс, Володимир Пришнівський. Ще менше – лише один воротар Олег Білик – продовжує захищати клубній кольори команди зі Стрия.

Зауважимо, що за останній тиждень команди суттєво поповнили кадровий потенціал. Якщо на понеділок, 10 липня, у заявці стриян було всього дев’ять футболістів, а в тернополян – 13-ть, то нині Скала має в обоймі 17 гравців, а ФК Тернопіль –18-ть.

В розпорядженні тренера Скали Романа Гнатіва, здебільшого, молодь (найстарший гравець команди, 26-річний Олександр Бегашов, не має досвіду виступів на професійному рівні), або навіть юні футболісти – четверо з них: Ігор Фіяло, Роман Кузів, Валерій Сад та Максим Білас ще восени виступали за «Скалу» у чемпіонаті України команд U-19.

Зовсім інша картина у наставника тернополян Петра Бадла. До ФК Тернопіль запрошено цілий ряд досвідчених виконавців. Той же Ігор Гребинський, відомий тернопільським вболівальникам за виступами в місцевій Ниві (2012-13 рр.), або, до прикладу, місцева легенда – воротар Микола Плетеницький (захищав кольори муніципалів у 2013-14 рр.). Але найбільше здивувала поява в заявці ФК Тернопіль прізвища їхнього головного тренера Петра Климентійовича Бадла, який, здавалося повішав бутси на гвіздок (останнім часом виступав лише у виставкових матчах ветеранських команд у Заліщиках та Чорткові), але, очевидно, проблеми в захисній ланці змусили і його внести до заявки. Теоретично в футболці ФК Тернопіль тепер можуть вийти на футбольне поле батько і син – Петро Бадло та Андрій Бадло.

Готуючись до старту нового сезону Скала і ФК Тернопіль провели спаринги. «Малиново-зелені» в останньому з них поступилися молодіжному складу рівненського Вереса – 0:1. ФК Тернопіль провів внутрішню двосторонку. Футболісти поділені на умовно «оранжеву» і «салатову» команди зіграли повноцінну гру – два тайми по 45 хвилин. Перемогу здобули «оранжеві» – 8:2. Голи забивали: Назар Процик-5 (один з пенальті), Роман Гудак, Ігор Курило (з пенальті), Ігор Вонс – Ігор Бадло, Немо Шелія. З цих прізвищ варто виділити Назара Процика, який забив аж п’ять м’ячів, власне якого муніципали заявили на цьому тижні. Це – нападник, місцевий вихованець (перший тренер – Валерій Татаринов), який кілька останніх років виступав за клуби нижчих ліг Австрії.

Зауважимо, що обидві команди мають чимало спільного. Так, протягом семи сезонів за Скалу виступав Володимир Пришнівський, котрий нині захищає кольори ФК Тернопіль. Натомість інших вихованець тернопільського футболу, 19-річний Олег Білик є основним воротарем Скали. А ще, президент стрийського клубу Микола Іванович Кміть є уродженцем Тернопільщини (народився у райцентрі Бучач).

One to watch – Володимир Пришнівський

У складі стриян провів не один рік, допомагав команді пережити становлення на дорослому професіональному рівні й сягнув разом із нею Першої ліги. Цього року повернувся у рідну область, однак це вперше разом із ФК Тернопіль завітає на Стрийщину, хоча встиг зіграти проти Скали у Тернополі в другому колі минулого чемпіонату.

***

Цікаво дізнатися: коли зіграно останній за часом матч між суперниками?

14 квітня 2017 р. ФК Тернопіль – Скала (Стрий) 1:0 (гол: Захарків, 49).

До слова, до цього часу в офіційних матчах ці команди між собою внічию не грали.

* * *

Исторический баланс:

В чемпионатах и кубках Украины: 9: +2=0–7; 2:11 в пользу тернополян.
На поле Скалы: 4: +2=0–2; 2:3 в пользу тернополян.
Из них во Второй лиге:
Всего: 6: +1=0–5; 1:9 в пользу тернополян.
На поле Скалы: 5: +1=0–2; 1:3 в пользу тернополян.

Джерело: SportArena

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook