Про нас
увійти

Володимир Бульбін:ФК "Скалат" сформований на 100 відсотків з місцевих вихованців!

категорія: Футбол | дата: 15 07 2017
Володимир Бульбін:ФК

Головний тренер ФК "Скалат" Володимир Бульбін підбив підсумки першої частини чемпіонату Тернопільської області, в якому його команда в першій лізі посіла 11 місце.

– Пане Володимире, проаналізуйте дії команди у першій частині сезону?

– До початку чемпіонату сподівалися, що виступимо трішки краще, планували зайняти після першого кола 7-9 місця. На жаль, цього не сталося. На мою думку так трапилося через те, що ми в останній момент включилися в обласні змагання, відповідно не було повноцінної підготовки до виступів на такому рівні. Особливо давалися взнаки не дуже добра фізична готовність гравців. Також у багатьох футболістів не було досвіду гри в чемпіонаті області. Все у комплексі і стало причиною того, що ФК "Скалат" у першому колі опинився на 11 місці. Хоча, за великим рахунком, шість очок ми мали здобути. Я робив аналіз нашої гри і виявилося, що з 26 пропущених м’ячів, 16-ть ми пропустили після 70 хвилини другого тайму, з яких 9 м’ячів – після 82-ої хвилини. Ось саме на кінцівку матчів не вистачало гравців ФК "Скалат", тому власне і не отримали тих очок, які планували.

– Коротко оцініть гру ФК "Скалат" по ланках та персоналіях…

– Воротарською позицією залишився задоволений. До решти ланок мав зауваження. Але тут потрібно зважити на той фактор, що ФК "Скалат" сформований на 100 відсотків з місцевих вихованців (лише в перших матчах за команду грав "легіонер" Олег Сліворський), відповідно великого кадрового резерву в нас немає.

Що ж до конкретних футболістів, то перші три матчі здорово виглядав Віталій Хоменко, але потім, напевно, дався взнаки брак фізичної підготовки, і його гра вже не була такою яскравою. Не можу сказати, що дуже сильно, але тим не менше стабільно відіграв Олег Тихоліз. Наприкінці дозаявочної кампанії заявили 40-річного Володимира Федуна, і він теж зіграв на хорошому рівні, хоча до цього в нього досвіду виступів на обласному рівні не було.  

– Який матч для Вашої команди був найкращий, а який найгірший?

– Залишився задоволений матчами з "Трьома валетами" (Кременецький район) – 1:1, в якому ми мали перемагати, непоганий поєдинок відіграли з ФК "Шумськ", якому програли (1:2), пропустивши два голи на 90 і 93-й хвилинах. Доволі якісно зіграли з ФК "Копичинці" (0:1), в якому зібрані відомі футболісти, та з ФК "Тернопіль-Педліцей" (1:2). В останньому матчі скалатчани до 82-ї хвилини вигравали, але наприкінці матчу пропустили двічі. Найгіршим ж був стартовий для нас матч чемпіонату проти підволочиського "Збручем" (0:6). Також невпевнено виглядали в Скалі-Подільській, де поступилися місцевій "Скалі-Айва" (1:4).

– Як оцінюєте рівень конкуренції і клас учасників у першій лізі, суддівство?

– Однозначно, теребовлянська "Нива" грає не в своїй лізі. Ця команда явно виділяється від усіх інших учасників. Такі колективи, як ФК "Копичинці" та "Збруч" намагаються створювати "Ниві" якусь конкуренцію, але навряд чи це їм вдасться. Ці дві команди, а також колективи з Скали-Подільської та Збаража укомплектовані доволі досвідченими виконавцями, і власне вони будуть боротися за друге-третє місця п’єдесталу пошани. В їх боротьбу також може втрутитися молода команда ФК "Тернопіль-Педліцей", яка складена з кращих юних дарувань усієї області. Решта команд приблизного одного рівня. Так, можливо у них окремі виконавці і виділяються, але як цілісна команда, вона не відноситься до фаворитів першої ліги.

Щодо суддівства, то, зазвичай, арбітри молоді з малим досвідом, а тому в їх діях траплялися помилки. Але в загальному скажу, що вони справилися зі своєю роботою, а якщо й були помилки, то як в одну, так і іншу сторони. Судді теж люди і їм властиво помилятися. Упередженого ж суддівства до нашої команди в першому колі я не побачив.

– Коли ФК "Скалат" планує відновити тренувальний процес?

– Після невеликої перерви відновимо тренування 14 липня. Проведемо кілька тренувань, а 23 липня зіграємо суперкубок Підволочиського району, через який власне награватимемо зв’язки для участі другому колі обласного чемпіонату.  

– Наскільки активною буде трансферна робота Вашої команди?

– Всі ланки, окрім воротарської, потребують підсилення. Але підсилення не в плані кадровому, адже на даному етапі ми в фінансах обмеженні (Скалатська громада виділила команді на весь сезон 90 тисяч гривень, з яких у першому колі вже витратили 47 тис. грн.). Просто тим футболістам, які в нас є, потрібно більше працювати над собою. Звичайно, якщо вдасться віднайти кваліфікованих футболістів, то будемо запрошувати, але в нас настільки комерціалізувався футбол, що навіть у командах сусіднього Гусятинського районного чемпіонату більше платять ніж у нас, тому не просто хорошого гравця запросити.

– Які завдання на сезон поставлено перед ФК "Скалат"?

– Конкретного завдання, яке місця по завершенні сезону ми маємо зайняти, в нас не було. Головна ціль – набратися досвіду. І вже по підсумках першого кола можемо сказати, що певний результат у цьому плані вже є. Адже команда Скалатської громади, сформована практично на базі ФК "Скалат" (запрошений лише наш вихованець Ростислав Ціх, який виступає за "Агрон"), нещодавно здобула перемогу на Сільських спортивних іграх Тернопільщини. Зокрема, у фіналі було подолано сильний колектив з Тернопільського району (2:0), за який виступало кілька гравців з команд вищої ліги чемпіонату області.

Статистика виступів ФК "Скалат" у першому колі:

11 місце: 10 матчів: В – 0, Н – 1, П – 9, м’ячі 4:26, О – 1

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook