Про нас
увійти

Володимир Джуглей: На тверду четвірку оцінив би гру "ДСО-Поділля" у першому колі

категорія: Футбол | дата: 15 07 2017
Володимир Джуглей: На тверду четвірку оцінив би гру

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки першої частини сезону. До розмови ми запросили головного тренера "ДСО-Поділля" Володимира Джуглея. Його команда, яка представляє у вищій лізі Тернопільський район, за результатами першого кола посідає четверте місце турнірної таблиці.

– Пана Володимире, проаналізуйте дії команди у першій частині сезону?

– На тверду четвірку оцінив би гру "ДСО-Поділля" у першому колі. Не очікували, що в першому турі програємо зборівському "Колосу" (1:2). Також незапланована була домашня нічия з ФК "Бережани" (2:2). Але по ходу чемпіонату футболісти зібралися та показувати той футбол, який він них вимагали тренери. В інших поєдинках грою, можливо не завжди був задоволений, але результат був прийнятним. Загалом четверте місце на якому опинилося "ДСО-Поділля" – не те, на яке нас націлювало керівництво.

– Коротко оцініть гру "ДСО-Поділля" по ланках та персоналіях…

– Виділив би гравців лінії півзахисту, хоча і в них були невдалі матчі. Більше очікував від нападників, які здебільшого забивали командам з нижньої частини турнірної таблиці, і майже не забивали прямим конкурентам. У цих поєдинках своє гольове слово брали власне футболісти центру поля.

Якщо брати по конкретних футболістах, то виділив би атакувального півзахисника Валентина Білика, який важко входив у сезон після того, як прийшов до нас з ФК "Тернопіль", але коли набрав форму, почав брати ініціативу на себе, забивати голи, тобто став лідером команди. Також відзначу гру Євгена Гуріна, котрий був свого роду джокером "ДСО-Поділля", виходячи з лавки запасних, у вирішальних матчах забивав голи ("Агрону", ФК "Бережани")

– Який матч був найкращий, а який найгірший для Вашої команди?

– Найгіршим, безперечно, був виїзний поєдинок у Зборові (1:2), у якому провально зіграли всі без винятку футболісти. А найкращий матч першого кола однозначно відбувся у В. Гаях, де ми протистояли місцевому "Агрону", перемогли його – 2:0, при тому, що другий гол вдалося забити граючи в меншості. До того ж та зустріч супроводжувалася величезним ажіотажем, понад тисячу глядачів прийшли подивитися на матч чемпіонату області. Подвійно приємно було за таких умов грати і перемогти достойного суперника.

– Як оцінюєте рівень конкуренції і клас учасників у вищій лізі, суддівство?

– Почну з останнього. Хотілося б, щоб суддівство було професійнішим. На сьогодні матчі обласного чемпіонату обслуговують багато молодих арбітрів і вони тільки вчаться цьому непростому ремеслу. Дав би Бог, щоб їхні помилки – це був виключно людський фактор, які з досвідом повинні зникнути.   

Щодо самого чемпіонату у вищій лізі, то спершу думав, що він буде слабшим, як минулого року, але він точно не є слабшим! Команд небагато, але вони приблизно одного рівня і забирають очки один в одного. Так, дуже небезпечними в домашніх поєдинках є команди з Заліщиків, Чорткова. Дуже сильний за підбором футболістів колектив "Агрон". Думаю, що перша четвірка власне розіграє призові місці і наперед визначити, хто буде кращим, а хто залишиться без нагород неможливо.   

– Коли "ДСО-Поділля" відновить тренувальний процес?

– Після короткого перепочинку, відновимо тренування 18 липня. Працюватимемо в режимі двох тренувань на тиждень і одного спарингу. Загалом плануємо зіграти 3-4 контрольних матчі. Сподіваюся в такому режимі нам вдасться якісно підійти до другої частини сезону, який для нашої команди розпочнеться 9 серпня кубковим матчем з "Агроном".

– Наскільки активною буде трансферна робота Вашої команди у перерві в чемпіонаті?

– Шукаємо не так підсилення, як заміну, адже найпевніше по сімейних причинах "ДСО-Поділля" покине капітан команди Юрій Беркита. Пішов від нас у "Скалу-Айва" Андрій Вадавський. Він сам попросився, щоб мати більше ігрової практики, адже не був гравцем основного складу. Також телефонували тренери ФК "Тернопіль" і "Ниви", які хотіли запросити до себе Артема Вітовича і Валентина Білика. Але по цих гравцях питання вирішуються на рівні керівників клубів. Звичайно, не хотілося б втрачати таких футболістів, але тут потрібно врахувати і думку гравців, адже не завжди вони зможуть отримати запрошення з майстрівських команд.

– Які завдання на сезон поставлено перед "ДСО-Поділля"?

– Керівництво поставило завдання виграти чемпіон області і, думаю, що ще не все на нашої команди втрачено. Окрім того, ми не проти зробити так званий золотий дубль, тобто перемогти і в обласному кубку, в якому ми уже дійшли до півфіналу. По підбору виконавців та належного ставлення до гри, ми здатні святкувати перемогу і в першому, і другому турнірі.

Статистика виступів "ДСО-Поділля" у першому колі:

6 матчів: В – 3, Н – 2, П – 1, м’ячі 14:6, О – 11

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook