Про нас
увійти

Агробізнес по пенальті переграв Тернопіль

категорія: Футбол | дата: 10 07 2017
Агробізнес по пенальті переграв Тернопіль

Абсолютний дебютант професійних змагань, волочиський Агробізнес, у Тернополі в серії післяматчевих пенальті переміг місцевий футбольний клуб на першому етапі кубку України.

Кубковий матч між ФК Тернопіль та волочиським Агробізнесом мав особливий підтекст. По-перше, команди-суперниці – географічні сусіди, міста, які вони представляють, розділяють якихось 50 кілометрів. По-друге, за волочиську команду виступає ціла когорта гравців, котрі свого часу захищали кольори тернопільських муніципалів (Андрій Дубчак, Сергій Атласюк, Сергій Чернобай, Богдан Семенець).

Так, кращий бомбардир у історії ФК Тернопіль Богдан Семенець на передсезонних зборах тренувався з муніципалами, навіть встиг забити три м’ячі в спарингах, однак в останню мить підписав контракт саме з ФК Агробізнес. Окрім Семенця і вище перелічених футболістів, також вихованцями тернопільського футболу є Сергій Шум, Арсен Слотюк, Андрій Кухарук, Тарас Пліс, Андрій Скакун. Отож, поєдинок став свого роду місцевим «міжсобійничком».

Початок матчу видавався доволі млявим, команди придивлялися одна до одної і мало створювали гостроти біля воріт одна біля одної. Волочиська команда більше володіла м’ячем, але до загострення з її боку справа не доходила. А перший удар у матчі стався лише на 15-й хвилині. Після помилки в центрі поля пари центральних півзахисників Олександра Кіцака та Ігоря Вонса, нападник Агробізнесу Микола Темнюк пробив метрів з 22-ох – м’яч пролетів поруч зі стійкою.

Господарі відповіли через п’ять хвилин. Потужно зі штрафного пробив капітан Ігор Курило, однак кіпер гостей Костянтин Одольський зумів кінчиками пальців витягнути м’яча з-під поперечини, перевівши того на кутовий. Одразу той же Курило мав ще один шанс відкрити рахунок, але цього разу м’яч після удару головою з близької відстані прийняв на себе оборонець Агробізнесу.

На 32-й хвилині лівий оборонець ФК Тернопіль Роман Гудак наважився на удар з середньої відстані, однак і цього разу воротар волочиської команди Одольський зіграв надійно, намертво зафіксувавши м’яча в руках. Дуже неточним пострілом відповів на 38-й хвилині півзахисник Агробізнесу Андрій Кухарук.

Практично одразу втік від оборонця ФК Тернопіль Романа Гудака крайній хав гостей Тарас Пліс, але в ближньому бою не зумів переграти кіпера ФК Тернопіль Миколу Плетеницького. Більше того, в стику з воротарем волочиський гравець ще й отримав травму. Гості і далі гнули свою лінію. Так, Віталій Груша з місця правого нападника зробив прострільну передачу, однак нападник Агробізнесу Микола Темнюк до м’яча не пішов, очевидно, не повірив, що партнер по команді зробить таку зручну подачу. А наприкінці першого тайму тернополяни Роман Кухарський з Володимиром Пришнівським не поділили м’яча у штрафному майданчику і слушний момент для ФК Тернопіль було втрачено.

Несильно і неточно на самому початку другого тайму пробив по воротах лівий півзахисник ФК Тернопіль Андрій Баглай. Той же Баглай вже на діаметрально протилежній половині футбольного поля зумів зняти м’яча з ноги Миколи Темнюка коли той уже замахувався для удару метрів 11-ти. У тій же атаці, підібравши м’яча з лінії штрафного майданчика Віталій Груша пробив вище воріт. А після навісу зі штрафного у виконанні Андрія Скакуна, м’яча з голови Арсена Слотюка зняв кіпер господарів Микола Плетеницький. Наступний кутовий завершився подачею, яку замикав нападник волочиської команди Темнюк, але цього разу пробив вище воріт.

Одна з небагатьох якісних атак ФК Тернопіль сталася на 63-й хвилині. Володимир Пришнівський пройшов по правому краю та зробив передачу на Андрія Баглая, той відпасував на Ігоря Курила, однак капітан з лінії штрафного майданчика пробив над поперечиною.

Далі вже гості відповіли гостротою на гостроту. Лише ціною небезпечного підкату в карній зоні Ігор Курило зумів зупинити прохід Темнюка. На 67-й хвилині гравці Агробізнесу просто зобов’язані були відкривати рахунок. Тарас Пліс продавив на лівому краю атаки тернополянина Андрія Сухецького, відкотив м’яча під удар Віталію Груші, але той метрів з семи пробив повз стійку.

Господарі відповіли сольним проходом Ігоря Вонса, удар якого прийняли на себе оборонці волочиської команди, а Ігор Курило пробив по літаках. Натомість прохід лівим краєм Андрія Баглая завершився точною передачею та єдиного номінального форварда ФК Тернопіль Романа Кухарського – на шляху м’яча після його удару став оборонець. Ще один випад господарів завершився підступним ударом у нижній кут воріт Андрія Сухецького – воротар Агробізнесу Костянтин Одольський, витягнувшись у струнку, зумів перевести м’яча на кутовий.

Цей міні-штрум тернополян таки приніс результат. За 23 метри до воріт арбітр матчу призначив штрафний. На удар наважився Ігор Вонс. М’яч, зачепивши когось з гравців волочиської команди, які стояли у стінці, рикошетом залетів до воріт. Костянтин Одольський, хоча й дотягнувся до м’яча, але відвести загрозу не зумів (1:0).

Практично одразу Вонс з героя перетворився на антигероя, заробивши на рівному місці друге попередження, яке потягнуло за собою вилучення. Гості одразу реалізували зайвого. У доволі сумнівній ситуації арбітр з Києва Володимир Новохатній призначив пенальті після стику нападника Агробізнесу Богдана Семенця та центрального оборонця ФК Тернопіль Ярослава Сем’янчука. Хоча напрямок удару з «точки» вгадав кіпер муніципалів Микола Плетеницький, але відбити пенальті від Миколи Темнюка не зумів (1:1).

У компенсований час могли вирвати перемогу господарі. Так, після зрячої передачі Курила ударом головою замикав дальню стійку Сем’янчук, але м’яч і ворота розминулися в кількох сантиметрах.

На початку додаткового часу схожу з останньою комбінацією в основний час розіграли тернополяни. Пришнівський зробив подачу на Курила, той, вдало зігравши на підборі, відпасував на Сем’янчука, але оборонець ФК Тернопіль пробив невлучно. За мить вже Курило побачив перед собою червоне світло. За розмови з арбітром капітан господарів покинув поле.

Маючи подвійну перевагу Агробізнес взяв в облогу тернопільські ворота. У першому овертаймі після флангової передачі Тараса Пліса зобов’язаний був забивати Темнюк, але, перебуваючи ледь не у воротарському майданчику, форвард гостей у ціль не влучив.

У другому додатковому часі вже Андрій Скакун намагався закинути м’яча за комірець Миколі Плетеницькогому, але м’яч опустився не в ворота, а на сітку з її зовнішньої  сторони. Ще в одному епізоді захисник ФК Тернопіль Андрій Сухецький ледь не зрізав м’яча у власні ворота – партнера по команді підстрахував кіпер. А на останній хвилині додаткового часу відверто пожалів тернополян все той же Темнюк, якого одного залишили тернопільські оборонці у центрі штрафного майданчика, однак форвард Агробізнесу дивом не поцілив у рамку воріт.

А далі була драматична серія післяматчевих пенальті. Її розпочали гості – і на диво, як для дебютанта професійних змагань, холоднокровно пробивали удар за ударом. Чого не скажеш про тернополян. Другий удар з серії Романа Кухарського зумів відбити кіпер Агробізнесу Костянтин Одольський. Тернополяни далі пробивали влучно, але цей один промах виявився для господарів фатальним. Так, ФК Тернопіль у серії пенальті поступився сусідам з Агробізнесу – 3:5. Агробізнес професійну історію розпочав з кубкової звитяги

Що ще впало у вічі? Незважаючи на те, що матч відбувався в Тернополі, вболівальників разів в два більше було саме з Волочиська, а тому господарі практично не відчували підтримку рідних стін. А ще, дивно було бачити, як у двох гравців ФК Тернопіль відлітали номери, які ще й до того ж були іншого кольору (білі, на відміну від інших футболістів, які мали на спинах чорні цифри). Обслуговуючий персонал тернопільської команди довго мучився з тими номерами, поки не знайшов нічого кращого, яка маркером намалювати їх.

Man of the match: Костянтин Одольський (Агробізнес)

Голкіпер команди з Волочиська надійно зіграв у рамці, відбивши практично все, що летіло у його ворота. М’яч після рикошету зі штрафного удару важко було відбити будь-якому кіперу, хоча Костянтин зробив все, щоб і цей момент не призвів до голу. З кращого боку Одольський проявив себе і в серії пенальті, ставши героєм свої команди, відбивши один з ударів тернополян.

ФК Тернопіль – Агробізнес – 1:1, пен. 3:5
Голи: Вонс, 84, – Темнюк, 90

Пенальті забили: Стриєшин, Сухецький, Пришнівський — Темнюк, Атласюк, Думанюк, Скакун, Гагун.
Пенальті не забив: Кухарський.

Тернопіль: Плетеницький, Баглай, Вонс, Гудак, Кіцак (Стриєшин, 43), Кузь, Курило, Кухарський, Пришнівський, Семянчук, Сухецький. Запасні: В.Бадло. Головний тренер: Петро Бадло.

Агробізнес: Одольський, Дубчак (Гагун, 86), Шум, Атласюк, Слотюк, Кухарук, Думанюк, Пліс, Скакун, Груша (Семенець, 71), Темнюк. Запасні: Чернобай, Полторацький. Головний тренер: Андрій Донець.

Попередження: Вонс, 52, Сухецький, 63, Пришнівський, 116 – Груша, 11, Кухарук, 77, Гагун, 90+3
Вилучення: Вонс, 85 (повторне попередження), Курило, 97 (повторне попередження) – Кухарук, 117 (повторне попередження).

9 липня. Тернопіль. Міський стадіон. 1800 глядачів. Оцінка поля – 3.
Арбітр: Володимир Новохатній (Київ).
Асистенти: Юрій Суряк, Ростислав Якимик (обидва зі Львова).
Резервний арбітр: Роман Блавацький (Львів).
Делегат ФФУ: Володимир Александренко (Вінниця).

Джерело: SportArena

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook