Про нас
увійти

Металіст 1925 – Нива. Анонс матчу

категорія: Футбол | дата: 09 07 2017
Металіст 1925 – Нива. Анонс матчу

Суперником футбольного клубу "Нива" Тернопіль у першому попередньому етапі Кубка України буде футбольний клуб "Металіст 1925" з Харкова. Матч відбудеться на стадіоні "Сонячний" у Харкові 9 липня о 17:00.

Кубок України, перший попередній етап

"Металіст 1925" – "Нива"

9.07.17, м. Харків, 17:00

Арбітр — Олександр Павлюк (Київ)

Асистенти арбітра — Геннадій Литвинов (Луганськ), Дмитро Попельницький (Кропивницький)

Четвертий арбітр — Дмитро Панчишин (Харків)

Спостерігач арбітражу — Віктор Чернишов (Кременчук)

Перед матчем

Дебютувати на професійній арені футболістам "Ниви" доведеться у Харкові, де тернополянам протистоятиме ще один цьогорічний дебютант —"Металіст 1925". Через участь у аматорському чемпіонаті України, "Ниві" та "Металісту" довелося форсувати підготовку до старту у профі. Підопічні Сергія Задорожного за період короткотривалих зборів провели два товариські матчі, в обох зазнавши мінімальних поразок ("Карпати U-21" 3:2, "Прикарпаття" 2:1). А напередодні виїзду до першої столиці, склад "Ниви" поповнили сім нових футболістів.

Харків'яни вийшли з відпустки в останній день червня, а 5 липня провели свій єдиний товариський поєдинок, зігравши внічию 0:0 з місцевим "Водоканалом". Склад "Металіста" напередодні гри з "Нивою" поповнили чотири новачки.

До Харкова тернопільська команда прибула автобусом в обідню пору 8 липня. Увечері на стадіоні "Сонячний" обидва суперники провели свої передматчеві тренування. Першим поле випробував "Металіст", а згодом і "Нива" мала можливість оцінити стан газону перед сьогоднішнім матчем. Загалом до Харкова тренерський штаб "Ниви" взяв 15 футболістів. Через травми не змогли поїхати на гру Костянтин Пікуль і Тарас Мороз. Також поки не має можливості дебютувати у профі Ігор Гатала.

Суперник

Харківський "Металіст" минулий сезон теж провів у змаганнях аматорської ліги. Щоправда, навідміну від "Ниви", харків'яни стали переможцями Групи 2 та взяли участь у фінальному матчі проти "Агробізнеса". Фінал "Металіст" на НСК "Олімпійський" програв з розгромним рахунком 0:4.

Напередодні кубкової гри керівництвом "Металіста" презентувало громадськості не лише нових футболістів, але й оновлену клубну емблему та форму. Найстаршим у заявці харківської команди є 39-річний Андрій Маслов, наймолодшим — 17-річний Іван Пець.

Факти протистояння

Згідно із жеребом матч "Нива" – "Металіст" було заплановано провести на полі тернопільської команди, але через прохання "Ниви" гру було перенесено у Харків.

Проведення гри розглядалося на двох стадіонах Харкова — "Сонячний" та "Динамо". Домашня арена "Металіста" – ОСК "Металіст" перебуває на реконструкції і поки не готова приймати матчі.

Обидві команди дебютують у ранзі професійних клубів.

На різних рівнях кольори харківського "Металіста" захищали два гравці "Ниви" — захисник Дмитро Пріхна та воротар Богдан Степаненко.

Статистика офіційних матчів

"Нива" та "Металіст 1925" в офіційних матчах поки не зустрічалися.

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook