Про нас
увійти

Діаспорний чемпіонат світу з Тернопільщини перебрався на Івано-Франківщину

категорія: Футбол | дата: 22 06 2017
Діаспорний чемпіонат світу з Тернопільщини перебрався на Івано-Франківщину

Протягом останніх п’яти років Тернопільщина незмінно була господарем чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд. Цьогоріч уперше ці змагання не відбуватимуться в нашому краї. Їх проведуть на Івано-Франківщині, а саме у двох містах – Надвірній та Богородчанах. Із запитання, чому змінили місце дислокації чемпіонату з Тернопільщини на сусідню Франківщину, і почалася наша розмова з автором ідеї проведення подібного футбольного форуму та незмінним головою оргкомітету, колишнім бережанцем, а нині мешканцем Канади Ігорем Бокієм.

– Коли чемпіонат був ще лише задумом, ми хотіли, щоб він відбувався щоразу в іншому місті. Проте обставини склалися так, що повну підтримку міг ґарантувати лише міський голова Тернополя Сергій Надал. І зараз, користуючись можливістю, хочу ще раз висловити йому і його професійній команді безмежну вдячність за всебічну допомогу та сприяння в організації і проведенні п’яти чемпіонатів поспіль. Я абсолютно переконаний, що це не останній наш спільний масштабний проект і попереду нас чекає плідна співпраця.

– То де і коли відбудеться цьогорічний чемпіонат?

– Після того, як ми отримали пропозицію від голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олега Гончарука провести VI-й чемпіонат у містах Надвірній та Богородчанах Івано-Франківської області, ми зважили всі ризики та прийняли рішення пристати на його пропозицію. Терміни проведення змагань – 24-29 червня.

– Який цього року склад учасників змагань і за яким принципом відбувається відбір команд?

– Цього року в нас рекордна кількість команд – вісім. Приємно зазначити, що з’явилися й дебютанти. Склад чемпіонату сформували колективи з Молдови, Білорусі, Іспанії, Польщі, Румунії, Ізраїлю, Естонії, Латвії, а також збірна Австрії та Німеччини (українська Європа). Хочу зауважити, що в чемпіонаті мають право брати участь лише спортсмени-аматори.

Футболісти повинні бути громадянами країн, які вони представляють, або власниками робочих, студентських, гостьових віз тощо. Регламентовано й вік учасників – 18-60 років.

– Чи матиме турнір свою родзинку, якої не було в Тернополі?

– Я щасливий повідомити, що цього року чемпіонат отримав власний гімн, який був написаний народним артистом України Анатолієм Матвійчуком, великим шанувальником спорту і футболу зокрема, котрий, власне, сподіваємося, вперше виконає його перед широкою публікою на церемонії відкриття 25 червня. Крім цього, міжнародна організація українських громад "Четверта хвиля" планує провести благодійний сольний концерт пана Анатолія для всіх організаторів, учасників, волонтерів, уболівальників і просто мешканців Івано-Франківщини.

Джерело: "Номер один"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook