Про нас
увійти

Петро Бадло: Все йде до того, що ФК Тернопіль отримає нових спонсорів

категорія: Футбол | дата: 20 06 2017
Петро Бадло: Все йде до того, що ФК Тернопіль отримає нових спонсорів
Головний тренер ФК Тернопіль Петро Бадло розповів, що відбувається в команді і які сподівання клуб покладає на наступний сезон.

ФК Тернопіль вилетів із Першої ліги, причому, по ходу сезону команді не вдавалося покинути останнє місце. Однак, незважаючи на невдалий сезон 2016/17, колектив з великим ентузіазмом готується до нового сезону й навіть сподівається на диво, яке могло б дозволити йому залишитися у Першій лізі.

Про новини тернопільського колективу нашому сайту розповів його головний тренер Петро Бадло, який, нагадаємо, очолив містян на початку травня й продовжив роботу з командою.

— Петре Климентійовичу, то в якому стані нині ФК Тернопіль?

— Ми розпочали підготовку до нового сезону. Збори проведемо у Тернополі.

— Наскільки великі зміни у команді?

— Таких гравців, які б остаточно залишили ФК Тернопіль або вже підписали б контракти із нашою командою, ще немає. Утім, звісно, маємо намір передивитися потенційних новачків. Адже не можна виключити того, що хтось із гравців залишить все-таки нашу команду, та й посилитися нам хотілося б.

— Минулого літа ФК Тернопіль також мав за спортивним принципом вилетіти з Першої ліги, однак залишився після розширення дивізіону. Тепер також існує така теоретична можливість?

— Не буду приховувати: зацікавленість у Першій лізі є й у нашого керівництва, й у нашої команди. Ми розуміємо, що вилетіли, але до нас також доносяться розмови, що ті не вийдуть на старт наступного сезону, у тих проблеми з атестатом… У такому випадку ФК Тернопіль не проти залишитися у Першій лізі.

— А чи вистачить для цього клубних ресурсів?

— Ми працюємо над цим. Можу вам сказати, що у нас на місцях є потужні серйозні спонсори. Наразі ведуться перемовини, обговорюються різноманітні варіанти співпраці. Все йде до того, що ФК Тернопіль отримає нових спонсорів. Вважаю, це було б дуже доречно. Якщо нам підставлять плече підтримки — можна буде й посилитися, й думати про серйозний розвиток колективу.

— Ви очолили команду лише на початку травня, але встигли випробувати чимало тактичних новинок, та й просто ознайомитися з кадровим потенціалом. ФК Тернопіль в новому сезоні має стати зовсім іншим?

— Згоден з вами, ми дійсно змінили тактику, подивилися, як гравці грають на різних позиціях. Це була корисна інформація. Утім, скажу вам чесно, було дуже мало часу, щоб зробити все, що було задумано. Але мені приємно, що з моїм приходом футболісти з ентузіазмом взялися за роботу, я побачив, що вони зацікавлені в тому, щоб вчитися, мінятися, позбуватися іміджу аутсайдерів. У нас є гравці, у яких є спортивна перспектива. Є й молодь, у якої все ще попереду. Маємо ще попрацювати, і якщо у клубу буде підтримка спонсорів — буде й можливість досягнути прогресу.

— Чули, що тепер вам доведеться ділити стадіон з Нивою (Тернопіль), яка також іде в Другу лігу. І, до того ж, на міській арені планується реконструкція газону. Намічається проблема з інфраструктутрою?

— Ну, справді — може бути важкувато. Але ми сподіваємося, що це буде на краще й газон у нас стане ще якіснішим. Наша справа — добре підготуватися до нового сезону й радувати вболівальників грою.

Нагадаємо, ФК Тернопіль був заснований в 2000 році. В 2014-17 роках команда виступала в Першій лізі.

Джерело: SportArena

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook