Про нас
увійти

Костянтин Пікуль: "У Ковель приїхало чимало наших фанатів — не хотілось їх розчаровувати"

категорія: Футбол | дата: 05 06 2017
Костянтин Пікуль:

Капітан футбольного клубу "Нива" Костянтин Пікуль про останні матчі у чемпіонаті та зміни у клубі.

— Після матчу у Ковелі "Нива" отримала чотири дні вихідних. Як провів міні-відпустку, чи вдалося відпочити?

— Після гри я одразу поїхав додому, не повертаючись з командою у Тернопіль. Коротку відпустку провів з рідними. Я вважаю, що відпочив на 100%. В останні дні уже хотілося пошвидше приступити до тренувань та побачитись з колективом.

— Попередній тиждень для команди був дуже насиченим — три гри протягом восьми днів. Чи важко було витримати такий графік, адже фактично грали без замін?

— Так було важко, але ми зціпивши зуби працювали далі. Кожен з нас доводив, що не дарма залишився тут і готовий працювати надалі в команді. Той тиждень виявився дуже складним для нас. Проте ми віддавалися на повну, знаючи, що потім буде легше. Хочу подякувати хлопцям за їх самовіддачу!

— Ти пропускав гру з "Львовом", але спостерігав з трибун. Що стало причиною поразки, на твою думку?

— Дуже нервово було спостерігати за грою з трибун. Матч вийшов цікавим. Грали з хорошим суперником, якому теж не було що втрачати. По перерві вони забили швидкий гол і це дало їм перевагу. Нам трохи ще не вистачає впевненості, втрачаємо концентрацію в деяких епізодах. Бракує досвіду, але надіємось, що він прийде з часом...

— Після довгої серії невдач, нічия з "Оскаром" і перемога на виїзді в Ковелі. За рахунок чого команді нерешті вдалося перервати цю серію?

— В нас було багато поразок, потім нічия з "Оскаром". Потрібно було вигравати, адже ми забули цей смак перемоги. Їучи в Ковель знали, що буде не легко і хотілось взяти реванш за поразку у минулому році. Забили швидкий гол і десь це зіграло нам на впевненість. Після того ми почали більше атакувати, тиснути на суперника. Але могли і нарватись на пропущений гол. В перерві я сказав хлопцям, щоб прокрутили собі в голові наші помилки в попередніх матчах, щоб знову не наштовхнутись на них. Я вірив що ми переможемо! У Ковель приїхало чимало наших фанатів — не хотілось їх розчаровувати.

— Не так давно в команді сталися зміни і тренера, і кілька гравців покинули клуб. Як ця вся ситуація вплинула на клімат в команді?

— Психологічного було нелегко. Ми розуміли, що нас лишилось зовсім мало і далі буде важко догравати. З хлопцями подивились один одному в очі і сказали, що просто так ніхто не збирається здаватись!

— Що змінилося у житті команді з приходом нового головного тренера?

— В кожного тренера є свій стиль гри та свої вимоги до команди. Звичайно, що відбулися зміни і в ігровому плані і у тренувальному процесі. Тренер вимагає від нас постійної концентрації та уваги на футбольному полі.

— Наступний суперник "Ниви" у чемпіонаті — соснівський "Рочин". Що можеш сказати про цю команду?

— Команда дуже хорошого рівня. Має у своєму складі чимало кваліфікованих виконавців. Не так давно зустрічалися з ними у чвертьфіналі зимового турніру пам'яті Ернеста Юста. Будемо надіятись на позитивний результат для нас!

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook