Про нас
увійти

"Нива" здобуває першу перемогу у 2017-му році

категорія: Футбол | дата: 29 05 2017

29 травня у матчі 19-го туру чемпіонату України з футболу серед аматорів (Група 1) футбольний клуб "Нива" Тернопіль переграв на виїзді з рахунком 0:1 "Ковель-Волинь".

Довгоочікувана перемога "Ниви" настала лише у Ковелі за кілька турів до завершення чемпіонату. Невтішна статистика свідчила про те, що тернополяни дев'ять матчів поспіль покидали поле без перемог. Обірватися цій серії судилося у виїзному матчі, а допоміг цьому автогол ковельської команди уже на першій хвилині матчу.

Розпочав результативну атаку капітан "Ниви" Костянтин Пікуль, який виконав довгу передачу у напрямку на Ільчишина, який в свою чергу намагався в дотик відпасувати на Дзядикевича. Але на заваді став Юрій Заліпа, який перервав пас у падінні і м'яч від його ноги залетів за комірець голкіперу — кращого початку для "Ниви" годі й придумати. Цікаво, що автор голу у власні ворота в першому колі тричі забив "Ниві" у Великих Гаях, ставши героєм матчу.

Скориставшись певним шоком у стані суперника, "Нива" уже за кілька хвилин могла забити вдруге. Гатала несподівано для оборони "Ковеля" вискочив на побачення з голкіпером, але не зміг поцілити у дальній кут.

Волинська команда на старті гри відзначилася лише небезпечним виконанням штрафного удару, але гравець "Ковель-Волинь" пробив повз ворота. Натомість "Нива" оборотів не збавляла. Двічі на ударній позиції згодом опинявся Юрій Головачук і двічі свою команду рятував воротар Дмитро Дувакін, переводивши м'яч на кутовий.

Перший по-справжньому гострий момент біля воріт тернополян стався на 21-ій хвилині гри. Гравець з Ковеля пробивав з близької відстані, але удар вийшов надто сильним та пройшов набагато вище воріт. Вступити у гру Механіва за дві хвилини змусив дальній удар опонентів — воротар "Ниви" зіграв надійно. Знову демонструвати свої здібності нашому воротарю довелося після подачі з кутового та удару головою від височенного оборонця ковельчан. І втретє поспіль Механів виручив команду після удару суперника у падінні. А уже на останній хвилині першого тайму, господарі були цілком близькими до того щоб відігратися. На щастя для команди Сергія Задорожного, нападник "Ковеля" Іван Данилюк не влучив у ворота з вигідної позиції.

Якщо у першому таймі команди на двох створили чимало гольових моментів, то після перерви справді гідних уваги епізодів було обмаль. Господарі більше контролювали м'яч, але моменти створювали саме тернополяни. Після навісу Дмитра Пріхни на 60-ій хвилині гри міг відзначитися Віталій Заторський — його удар головою пройшов вище. Мимо воріт пробив активний Святослав Дзядикевич. А перспективний простріл Юрія Головачука у падінні перервав оборонець. На останніх хвилинах гри остаточно заспокоїти нерви тренерському штабу "Ниви" міг Ігор Гатала. Проте його удар зі штрафного прийняла на себе стінка з гравців "Ковель-Волині".

Фінальний свисток констатував мінімальну перемогу "Ниви", яка зуміла перервати свою тривалу безвиграшну серію та уже два матчі поспіль підопічні Сергія Задорожного не програють у чемпіонаті серед аматорів. У наступному турі "Нива" участі не братиме, а найближчий поєдинок у лізі тернополяни проведуть за два тижні у Соснівці проти місцевого "Рочина".

Чемпіонат України серед аматорів Група 1, тур 19

28 травня 2017, м. Ковель

"Ковель-Волинь" – "Нива" Тернопіль 0:1

Гол: Заліпа Ю. (1, авт.)

"Ковель-Волинь": Дувакін, Дручик, Заліпа Ю., Романчук Р., Мороз П. (Ткачук 76), Марчук, Романюк (Романчук Ю. 69), Данилюк, Заліпа А., Кузьміч, Новіков (Мороз А. 56)

"Нива": Механів, Пріхна, Пікуль, Мороз, Слоневський, Шевченко, Заторський, Дзядикевич, Гатала (Хомишин 87), Головачук, Ільчишин

Попередження: Головачук (43), Марчук (43), Заторський (57), Романюк (62), Ільчишин (65)

Результати 19-го туру

"Чайка" – "Агробізнес" 1:1

"Рочин" – "Чортків-Педуніверситет" 3:0

"Нива" Теребовля – "ОДЕК" 1:0

"Ковель-Волинь" – "Нива" Тернопіль 0:1

ФК "Львів" – ФК "Малинськ" 2:0

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook