Про нас
увійти

Тернопіль та Нафтовик-Укрнафта переможця не виявили

категорія: Футбол | дата: 28 05 2017
Тернопіль та Нафтовик-Укрнафта переможця не виявили

ФК Тернопіль розійшовся миром з грозою авторитетів нинішнього сезону, охтирським Нафтовиком-Укрнафтою (0:0), у матчі 33-го туру Першої ліги 2016/17.

Для тернополян матч з охтирчанами став одним з небагатьох цього сезону, перед яким були відсутні дискваліфіковані гравці, зате троє футболістів знаходилися у клубному лазареті. Це — захисник Валерій Скидан, півзахисник Тарас Кривий та нападник Павло Дульзон. Існували у тренерського штабу ФК Тернопіль (головний тренер Петро Бадло продовжує відбувати дискваліфікацію) проблеми й іншого характеру. На тижні одразу четверо гравців муніципального клубу – Ігор Курило, Артур Дорі, Дмитро Стриєшин та Юрій Захарків, зіграли у Чернівцях два повних матчі (один з яких перейшов у післяматчеві пенальті) фінальної частини чемпіонату України серед студентів.

Тому тренерам довелося поламати голову над тим, кого виставляти у стартовий склад. У підсумку місце у воротах зайняв Олександр Воробей, у захисті діяла трійка футболістів — Ігор Курило, Олександр Музика та Степан Клекот. Всю бровку закривали Роман Кухарський (справа) та Тарас Червонецький (зліва). У центрі півзахисту діяли – Ігор Вонс (опорний), Віталій Богданов та Володимир Пришнівський. В атаці Юрію Захарківу допомагав Сергій Полянчук.

Тренер Нафтовика-Укрнафти Володимир Книш проблем з кадрами не мав, тому в основі вийшли практично ті ж гравці, які перемогли в попередньому турі рівненський Верес. Винятком була лише одна позиція, замість Сондея на полі з’явився Загинайлов. Решта місць на футбольному полі обійняли такі гравці: місце у воротах зайняв Валерій Юрчук, четвірка захисників була такою – пара центральних оборонців Леонід Бояринцев і Олександр Логінов, на флангах — Іраклій Циколія (справа), Владислав Зайчук (зліва). У центрі півзахисту діяли – В’ячеслав Піднебенной (опорний) і Станіслав Передистий (піднападник), на флангах — Євген Пасич (справа), Геннадій Пасич (зліва) і в нападі грала пара Євген Лозовий — Сергій Загинайлов.

Початок матчу був за господарями. З другої по п’яту хвилини тернополяни завдали три добротних удари. Спершу Роман Кухарський з далекої відстані пробив неточно. Згодом, після флангового навісу Сергія Полянчука та кількох рикошетів, м’яч дістався до Ігоря Вонса і той з лінії штрафного майданчика завдав удару, після якого м’яч пролетів у кількох сантиметрах над поперечиною. Ще в одному епізоді метрів з 23-ох пробивав Степан Клекот, але і він у рамку не поцілив.

А справжня «пожежа» біля воріт Нафтовика виникла на 12-й хвилині. Віталій Богданов далеко вкинув м’яча з ауту. Юрій Захарків виграв повітря та скинув м’яча головою на Сергій Полянчука. Відтягнутий форвард ФК Тернопіль замість того, щоб пробивати в один дотик, віддав передачу на Ігоря Вонса, котрий, очевидно, не чекав цієї її від партнера, тим самим хороший момент було втрачено.

Практично одразу вперше в матчі серйозно наблизилися до тернопільських воріт гості. Сергій Загинайлов, маючи на спині Ігоря Курила та Олександра Музику, завдавав удару метрів з восьми, але не поклав, як слід, корпус і м’яч пішов значно вище воріт. Ще одне вкидання м’яча з ауту від тернополянина Богданова і вже Захарків і Полянчук на пару хапалися за голову не зумівши акцентовано пробити з близької відстані. Воротар Валерій Юрчук підбив м’яча на кутовий.

Хвилин 15-ть суперники грали без воріт, подовгу тримаючи м’яча як на власній половині поля, так і в середині, не проводячи жодних загострень. І лише на 39-й хвилині прокинулися господарі поля. Ігор Вонс перехопив м’яча у центрі поля, переадресував його на правий край атаки, але з навісною передачею охтирці справилися, відбивши м’яча від воріт. Однак одразу пішла атака другим темпом, яку завершував ударом в нижній кут воріт Степан Клекот – кіпер гостей зумів у красивому стрибку перевести м’яча на кутовий. Не залишилися в боргу і гості. Після корнера удар головою завдавав В’ячеслав Піднебенной, але пробив поруч зі стійкою. А в компенсований до першого тайму час міг забитий гол у роздягальню Віталій Богданов, удар якого з гострого кута заблокували оборонці Нафтовика.

Другий тайм розпочався з удару з середньої відстані охтирця Євгена Пасича, після якого м’яч пройшов над поперечиною. За хвилину інший Пасич, той що Геннадій, ударом головою завершував фланговий навіс, але і він, як і його брат у ціль не влучив. А довершив стартовий міні-штурм Нафтовика Олександр Логінов, удар якого зі штрафного зумів у стрибку відбити Олександр Воробей.

Тернополяни відповіли слабким ударом головою Юрія Захарківа після подачі кутового. Теж удар головою, але вже значно небезпечнішим був від охтирціна Євгена Лозового. Кіпер Воробей зайняв правильну позицію і «намертво» спіймав м’яча у руки. В іншому епізоді Геннадій Пасич з гострого кута намагався закрутити в «дев’ятку», але м’яч з воротами трішки розминувся.

Схожий удар на виконання після флангового проходу Володимира Пришнівського пробивав Ігор Вонс, однак і тернопільський півзахисник у рамку не влучив. Натомість Віталій Богданов ледь не підстеріг оборонців гостей, які необачно відкинули м’яча своєму воротарю, але в боротьбі з останнім тернополянин порушив правила. Слаломний прохід не вперше в матчі вдався гравцю ФК Тернопіль Володимиру Пришнівському, котрий на квадратному метрів накрутив трьох суперників та зробив прострільну передачу, яку зупинили оборонці Нафтовика.

Тернополяни сигналізували, що ті це зробили рукою, однак арбітр цього не побачив. Велика активність господарів призвела до ще двох небезпечний ударів головою. Спершу Віталію Богданову, а потім Артуру Дорі не вистачило дещиці, що відкрити рахунок у матчі. Ну і просто ідеальні шанси для взяття воріт були спершу в Ігоря Вонса, якого суперники одного залишили за метрів 11-ть до воріт, однак той пробив у сітку з зовнішньої її сторони. А в компенсований час чистий вихід віч-на-віч не реалізував Юрій Захарків, пробивши в голкіпера.

К Тернопіль – Нафтовик-Укрнафта (Охтирка) — 0:0

ФК Тернопіль: Воробей, Кухарський, Курило, Клекот, Музика (Бабич, 30), Червонецький, Пришнівський, Вонс, Полянчук (Дорі, 69), Богданов (Дацюк, 81), Захарків. Запасні: Чесановський, Дульзон, Кривий, Стриєшин. Начальник команди: Микола Навізівський.

Нафтовик-Укрнафта: Юрчук, Циколія (Черній, 61), Бояринцев, Логінов, Зайчук (Лапін, 57), Передистий, Піднебенной, Є. Пасич, Г. Пасич, Лозовий, Загинайлов (Войцеховський, 73). Запасні: Данкович, Білик, Цюцюра, Власюк. В. о. головного тренера: Володимир Книш.

Попереджені: Курило, 50, Захарків, 87 – Г.Пасич, 22

17:00. Тернопіль. Міський стадіон.

Джерело: Sport Arena

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook