Про нас
увійти

"Терен" та "Універ" – найсильніші регбійні команди Тернопілля

категорія: Футбол | дата: 02 05 2017

Відкритий чемпіонат Тернопільської області з регбі-7 серед чоловіків та жінок відбувся уже вп'яте. Переможцями цьогоріч стали команди "Терен" та "Універ".

Змагання проходили на полі стадіону у Кутківцях 29 квітня. За перемогу змагалися чотири чоловічі та три жіночі команди.

Оскільки чемпіонат має статус Відкритий, то участь у тернопільських змаганнях взяли сусіди з Івано-Франківська.

- Загалом учасниками наших змагань стали близько 70 регбістів, - каже один з організаторів турніру, граючий тренер команди "Терен" Володимир Крутовський. – Команда "Терен" на змаганнях була представлена не лише діючими гравцями, але й ветеранами клубу. За чоловічу команду "ТНЕУ" зіграли студенти університету, які будуть представляти вуз на Всеукраїнській Універсіаді. Також змагалась команда "Free", складена з іноземних студентів. Гостями чемпіонату були хлопці з франківської команди "ІФНТУНГ". У дівчат компанію двом тернопільським команда "Універ" і "ТНЕУ" склали регбістки "ДЮСШ-2-ФТЛ" з Івано-Франківська.

За словами Володимира Крутовського, команди зіграли між собою по колу. За підсумками набраних очок і визначали чемпіонів. У чоловіків першість отримали регбісти "Терену", а у суперечці жіночих команд виграв "Універ".

- "Терен" зумів підтвердити титул найсильнішої команди області, - констатує тренер. – Хоча перемогти було не легко, враховуючи що у нашій команді чимало ветеранів, які уже повноцінно не займаються. Але своїм досвідом вдалося обіграти більш молодих колег.

Чемпіони області отримали від організаторів Кубки, а усіх учасників нагородили грамотами та індивідуальними призами.

- Турнір пройшов у дуже хорошій та дружній атмосфері, - додає пан Володимир. – Вдалося уникнути травм, тож ми задоволені проведеною роботою.

Для регбійого клубу "Терен" участь у обласній першості стала одним з етапів підготовки до старту у Вищій лізі чемпіонату України з регбі-7. Дванадцять регбістів "Терену" 12 травня вирушають до Кременчука, де 13 травня стартує перший етап чемпіонату. Наразі участь у Вищій лізі підтвердили 13 команд.

- Ми навмисне підлаштовували обласні змагання, щоб мати змогу підготуватися до старту у Вищій лізі, - каже Володимир Крутовський. – Завдяки нашим спонсорам ми придбали нову форму, тож у Кременчук поїдемо з оновленим екіпіруванням.

За словами Володимира Крутовського, у планах регбійного клубу є "Терен" участь у кількох комерційних і товариських турнірах. Ймовірно, регбісти організують змагання і у Тернополі.

- Ми обговорюємо проведення у Тернополі літнього чемпіонату з регбі-5, - додає він. – Це різновид регбі, який має певні незначні відмінності. Участь у командах беруть по 5 спортсменів.

Партнером чемпіонату області з регбі виступила ТМ "Молокія". А допомогли в організації обласне управління фізкультури і спорту та його начальник Віктор Мацикур та очільник області Степан Барна.

Джерело: 20 хвилин
 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook