Про нас
увійти

Гірник-Спорт вдома не мав проблем з Тернополем

категорія: Футбол | дата: 23 04 2017
Гірник-Спорт вдома не мав проблем з Тернополем

Гра в Горішніх Плавнях між представниками нижньої частини турнірної таблиці очікувано пройшла під диктовку господарів поля, які здобули чергові три очки і другу перемогу над Тернополем в восьми взаємних зустрічах, повідомляє Sport Arena.

До цього поєдинку команди підійшли з деякими кадровими втратами. У Тернополя участі в матчі не брав дискваліфікований лідер атаки Юрій Захарків. Та ще й перед матчем травмувався воротар Воробей, так що його замінив Чесановскій. У Гірника-Спорт через хворобу матч пропускав центральний півзахисник Сергій Панасенко. Його замінив високорослий Юрій Кравчук, який раніше виходив у складі гірників, як правило, з лави запасних. Ще одна істотна зміна у господарів сталося на правому фланзі півзахисту: тут замість Юрія Павлика вийшов Олексій Разуваєв.

Вже з перших хвилин господарі заволоділи ініціативою і перемістили гру до воріт гостей. Однак першими удар в сторону воріт суперника нанесли тернополяни, але постріл Степана Клекота не досяг мети.

Потім гра перемістилася на половину поля Тернополя, але до небезпечних моментів біля воріт гостей справа не доходила. Господарям поля не вистачало легкості і впевненості в завершальній стадії атаки. Було видно, що на перший план у команд вийшли бійцівські якості. Невідомо, дійшло б справу до забитих м'ячів, не прояви ініціативу в першому таймі капітан Гірника-Спорт Володимир Корольков.

Розігравши на 25 хвилині штрафний удар з Андрієм Сахневич, капітан гірників взяв на себе ініціативу і доставив м'яч в штрафну суперника. Вже тут Моїсеєнко з Дячуком розіграли між собою м'яч і знову повернули його капітану, який виконав не сильний удар на техніку, пробивши в сітку воріт Тернополя повз голкіпера Олександра Горобця - 1: 0.

Через чотири хвилини гості відповіли небезпечною контратакою, однак оборона господарів завадила Роману Дацюку прицільно замкнути простріл з флангу ударом головою. Відразу після цієї атаки Гірнику-Спорт вдалося вдруге завдати пролом в обороні гостей. На 29-й хвилині Андрій Сахневич виконав простріл з правого флангу, який не сильним ударом повз голкіпера в сітку воріт послав Андрій Шевчук, який виступав в першому колі саме в складі Тернополя - 2: 0. До перерви Тернопіль подав серію кутових, але якихось небезпечних загроз воротам Антона Ситникова так і не створили. Ближче до успіху знову були гравці Гірника-Спорт, причому в обох небезпечних епізодах зовсім трохи не вистачило Сергію Дячук, щоб ще в першій 45-хвилинці довести рахунок до великого.

У другому таймі Тернопіль вичікував свого моменту на контратаках. Після небезпечного прострілу на 50-й хвилині м'яч ледь не залетів у ворота господарів: Ситников в цьому моменті був на місці, позбавивши свою команду від курйозного голу. Після проведених замін характер гри трохи змінився. Тернопіль частіше став з'являтися на половині поля гірників, проте більше небезпечних моментів біля воріт створили футболісти Гірника-Спорт. Стрімкі контратаки розвивалися в основному правим флангом, на якому з'явився на заміну Юрій Павлик. Однак свої моменнти не використовували Олексій Моісеєнко, Вадим Яворський і дебютант Гірника-Спорт Андрій Фаюк, кожен їх яких мав по кілька можливостей відзначитися в цьому матчі.

У другому таймі Гірник-Спорт просто зобов'язаний був покращити свою результативність і довести рахунок до розгрому. Тернопіль вже був не такий небезпечний, а на 88 хвилині доля гостей була вирішена: в їх складі був видалений Олександр Музика. Півзахисник постраждав через незгоду з рішенням арбітра в занадто агресивній формі.

Таким чином, Гірник-Спорт після невдачі в Рівному в попередньому турі порадував своїм уболівальників і підніс подарунок головному тренеру Сергію Пучкову, який спочатку цього тижня відзначив 55-річний ювілей.

Гірник-Спорт (Горішні Плавні) - ФК Тернопіль - 2:0

Голи: Корольков, 25, Шевчук, 29.

Гірник-Спорт: Ситников, Цапій, Курелех (Яворський, 73), Голядінец, Сахневич, Кравчук, Корольков (к), Разуваєв (Павлик, 59), Моїсеєнко, Шевчук, Дячук (Фаюк, 66).

Запасні: Ткаченко, Коваленко, носаря, Ченбай. Головний тренер: Сергій Пучков.

Тернопіль: Чесановскій, Кухарський, Музика, Курило (к) (Дульзон, 67), Бабич, Червонецкій, Вонс (Пришнівскій, 62), Клекіт, Богданов, Кривий, Дацюк.

Запасні: Воробей, Полянчук, Дульзон, Прішнівскій, Стриешін, Дорі. Начальник команди: Микола Навізівскій.

Попередження: Сахневіч.20, Кравчук, 21, Корольков, 73, Цапій, 90 + 1 - Дацюк, 55, Курило, 66, Прішнівскій, 88.

Вилучення: Музика, 88 (за розмови з арбітром).

16:00. Горішні Плавні. Стадіон спорткомплексу Юність.

Таким чином, після 26 турів Гірник-Спорт перебрався на 13-е місце в таблиці з 29 очками, тоді як Тернопіль залишився на останній, 18 сходинці з 14 балами.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook