Про нас
увійти

Дмитро Андрієшин: "Дітей до спорту потрібно заохочувати"

категорія: Футбол | дата: 14 04 2017
Дмитро Андрієшин:

У цій публікації колишній воротар тернопільської "Ниви", а нині дитячий тренер Дмитро Андрієшин поділиться досвідом, як виховувати юних спортсменів.

- У спорті я ще з дитинства, - розповідає Дмитро. - У першому класі побачив оголошення про набір на футбол і пішов у секцію. Відтоді живу футболом. Це мій стиль життя. Спорт виховав мене і сформував як особистість. Дав мені путівку у майбутнє та роботу моєї мрії.

Дмитро Андрієшин є Головою комітету футзалу обласної федерації футболу, а також очолює дитячо-юнацький футбольний клуб “Чемпіон”, у якому займається понад 200 дітей.

- У мене були свої ідеї та амбіції, як розвивати дитячий футбол, - продовжує Дмитро Андрієшин. - Я знайшов однодумців та спонсорів і ми створили дитячо-юнацький клуб. Стараємося шукати сучасний підхід до виховання юних футболістів.

Спорт поділяють на аматорський (здебільшого це звичайні заняття фізкультурою) та професійний. Фізкультура, як каже чоловік, корисна для здоровʼя, а професійний спорт - це стиль життя, можливісь досягати звання та заробляти гроші.

- Колись я повʼязав своє життя з професійним спортом і тепер передаю досвід молодшому поколінню, - каже футболіст. – Для найменших діток ми проводимо заняття у формі рухливих ігор з елементами футболу. Коли вони підростають – роблять вибір. Чи продовжувати далі заняття футболом чи ні. У будь-якому випадку заняття спортом та футболом зокрема у ранньому віці – це велика користь на майбутнє.

Завдяки спорту діти стають дисциплінованими та відповідальними, каже Дмитро. Також юні спортсмени вчаться, як себе поводити у колективі, що їм пригодиться не лише у спорті, а й в повсякденному житті.

- Ми їх змалечку вчимо, що після тренування потрібно прийняти душ, а форма має бути завжди чистою, - каже тренер. - Тобто вони, як юні футболісти, знають, що таке особиста гігієна. Розповідаємо про здорове харчування.

Взагалі, як каже Дмитро, їсти юним футболістам можна усе, що не нашкодить їм.

- Звісно, що не можна їсти чіпсів, сухариків та інших таких шкідливих продуктів, - додає чоловік. - В жодному разі дітям не можна жирної їжі. Хоча і дорослим теж таке їсти небажано. Пити багато води, для спортсменів це особливо важливо.

Якщо ви слідкуєте за тим, що їсте і змалечку привчаєте дитину до правильної їжі то спорту, то вона виросте здоровою та сильною, вважає спортсмен.

За матеріалами 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook