Про нас
увійти

Чергова поразка ФК "Тернополя"

категорія: Футбол | дата: 09 04 2017
Чергова поразка ФК

У 24-му турі чемпіонату України серед команд першої ліги ФК "Тернопіль" зустрічався з чернігівською "Десною". Зважаючи на реконструкцію стадіону ім. Ю. Гагаріна в Чернігові, поєдинок відбувся в Києві на затишній "Оболонь-Арені". На жаль, на земляки не змогли на рівних суперничати з одним з лідерів першого дивізіону та поступилися – 0:2.

Клас команд помітно різнився і це й не дивно, адже, якщо "Десна" веде боротьбу за здобуття путівки до Прем’єр-ліги, то ФК "Тернопіль" з останніх сил бореться за збереження прописки в другій за рангом лізі українського футболу.

Ще до матчу тренерський штаб ФК "Тернопіль" зіштовхнувся з серйозними кадровими проблемами. Одразу два оборонці – Олександр Музика та Степан Клекот пропускали гру через дискваліфікації. А до клубного лазарету, в якому вже тривалий час знаходиться захисник Валерій Скидан, додався ще й півзахисник Володимир Пришнівський.

Зважаючи на ці обставини, тернопільські тренери в порівнянні з попередніми поєдинками значно перетасували гравців на футбольному полі. Ворота ФК "Тернопіль" боронив Олександр Воробей, у центрі захисту в парі з капітаном Ігорем Курилом грав номінальний півзахисник Сергій Полянчук, на краях оборони – Андріан Бабич (зліва) та ще один хав Роман Кухарський (справа). У центрі півзахисту діяли Ігор Вонс, Тарас Червонецький (у попередніх зустрічах грав на флангах у середині поля) та Віталій Богданов, який після трьохматчевої дискваліфікації, яку отримав ще в 2016 році, вперше з’явився в складі тернопільської команди в 2017 році. На флангах у півзахисті діяли Тарас Кривий (зліва) і Роман Дацюк (справа) і на вістрі атаки традиційно грав Юрій Захарків.  

Як і належить фавориту матчу, саме гравці "Десни" заволоділи перевагою і з перших хвилин почали створювати небезпечні моменти біля воріт Олександра Воробея. Але якщо в першому гострому випаді на 12-й хвилині Володимир Лисенко пробив метрів з 12-ти вище воріт, то вже в наступній атаці тернополяни виймали м’яча з сітки воріт. Після навісної передачі Левана Арвеладзе, досвідчений Вадим Мельник виграв повітря в центральних оборонців ФК "Тернопіль" і поцілив ударом головою у самісіньку "дев’ятку". Шансів потягнути м’яча в Олександра Воробея не було жодних (1:0). Через три хвилини флангова передача Іллі Коваленка знайшла в центральні зоні атаки Володимира Лисенка, але в останню мить його випередив Тарас Кривий і вибив м’яча на кутовий.

Одну гостру атаку провели і муніципали. На її завершенні був Юрій Захарків, який намагався обвідним ударом вразити ворота суперника, однак досвідчений воротар "Десни" Костянтин Махновський зреагував на удар молодого форварда. Незадовго після розлогої атаки "деснянців" м’яч на лінії карного майданчика дістався до Іллі Коваленка і той пробив над поперечиною. А далі був гол. Його автором став Леван Арвеладзе, який вдало зіграв на підборі після передачі Єгора Картушова. Ще один супер момент був у Володимира Лисенка, для якого все зробив Ілля Коваленко накрутивши на правому краю атаки Андріана Бабича, та виклав партнеру м’яча немов на блюдечку. Однак Лисенку, який пробивав метрів з семи, завадив точно пробити Сергій Полянчук, від якого м’яч пішов на кутовий.

Другий тайм тернополяни почали активніше. Зокерма, Ігор Вонс на 50-й хвилині з середньої відстані потужно пробив з середньої відстані, але Махновський вибрав правильну позицію і без надзусиль забрав м’яча в руки. Номінальні господарі відповіли активністю від Єгора Картушова, який спершу не попався в офсайдну паску, згодом на замасі прибрав капітана Ігоря Курила, але пробиваючи під поперечину чернігівчанин не зумів переграти кіпера Воробея, котрий кінчиками пальців перевів м’яча на кутовий. "Деснянці" не стримували натиску і після навісу Дениса Фаворова і наступного підбору Картушова, останній пробив лівою ногою, однак м’яч пройшов поруч зі стійкою. В середині другого тайму тернополяни зуміли на деякий час заспокоїти гру, навіть провели кілька позиційних атак та змусили чернігівчан двічі за короткий час вибили м’яча на кутові. Але ні подача Ігоря Вонса, ні Віталія Богданова особливої гостроти не створили. А з 70-ої хвилини Василь Матвійків пішов ва-банк, випустивши на поле в пару до свіжого Павла Дульзона (дебютував за тернопільську команду) другого форварда – Артура Дорі, котрий замінив Тараса Кривого. Однак цей тактичний хід не дав результату. Оборонці "Десни" діяли надійно, а гравці атакувальної групи подовгу тримали м’яча, тим самим не дозволили гостям зачепитися за м’яч та створити, щось реальне біля воріт Костянтина Махновського. 

"Десна" (Чернігів) – ФК "Тернопіль" – 2:0 (2:0)

8 квітня. Київ. Стадіон "Оболонь-Арена".

Арбітр – Сергій Даньковський (Києв).

Асистенти – Євген Яковлев (Київ), Едуард Курцеба (Одеса).

4-й арбітр – Сергій Скрипак (Київ).

Делегат ФФУ – Мирон Біць (Львів).

ФК Тернопіль: Воробей, Курило-к, Полянчук, Кухарський, Бабич, Вонс, Червонецький (Дульзон, 57), Богданов,  Кривий (Дорі, 70), Дацюк, Захарків (Білик, 46).

"Десна": Махновський, Максименко, Мельник, Чорноморець, Фаворов, Коваленко (Кірієнко, 68), Картушов, Чепурненко, Мостовий, Арвеладзе (Галенков, 90+2), Лисенко.

Голи: В. Мельник (13), Л. Арвеладзе (27).

ФК "Тернопіль"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook