Про нас
увійти

"Нива" розписала нічию з "Рухом"

категорія: Футбол | дата: 19 02 2017

14 лютого, у товариському матчі футбольний клуб "Нива" Тернопіль зіграв внічию 1:1 з третьою командою Другої ліги — "Рухом" з Винників.

Матч проти одного із лідерів Другої ліги для підопічних Петра Бадла повинен був стати справжньою перевіркою на міцність. До цього часу грати з суперником такого рівня на тренувальних зборах "Ниві" не доводилося. Як показав матч, боротися з командами такого класу тернополянам цілком під силу.

Перший тайм був за господарями. Досвідчені гравці "Руха" контролювали центр поля та намагались активно застосовувати флангові подачі. Зокрема кілька разів у штрафний майданчик "Ниви" суперники навішували з правого флангу. Попри ігрову перевагу винниківської команди, особливої роботи у кіпера "Ниви" Максима Механіва не було. В той же час тернопільська команда свою гру у першому таймі побудувала на контратаках, гостроти від яких було вкрай обмаль.

На 31-ій хвилині тернополяни у простій ситуації пропустили гол. Після відскоку, оборонець "Ниви" не дістав м'яч головою і той потрапив до Бориса Баранця, який реалізував вихід віч-на-віч з воротарем — 1:0.

Під кінець першого тайму "Нива" теж створила кілька моментів. З гострого кута пробивав Коник — голкіпер легко впорався з ударом. Удар Гатали з 16-ти метрів пройшов повз стійку, а дальній постріл Шелії був надто не точним. За хвилину до свистка на перерву "Рух" втратив реальну нагоду рахунок подвоїти. Після швидкої комбінації на побачення з Механівим виривався новачок винниківської команди Бохашвілі. Але дуель з нападником виграв воротар "Ниви".

І якщо у першій частині гри наші гравці рідко турбували воротаря "Руха", то після нетривалої перерви більше працювати довелося саме воротарю команди господарів. Тепер уже тернопільська команда контролювала центр поля.

Уже на старті другого тайму потужного удару зі штрафного завдавав Дмитро Пріхна. Воротар кулаками відвів загрозу від воріт. Ще за мить на ударній позиції опинився Степан Матвійків, який у перерві змінив Гаталу. Форвард "Ниви" уже проштовхнув м'яч через голкіпера, але в останній момент його з пустих воріт виніс захисник. За дві хвилини по тому пильність воротаря "Руха" перевірив Пікуль ударом зі штрафного — воротар був на місці. Також дальнього удару після подачі кутового завдавав Шевченко — м'яч просвистів вище воріт.

"Руху" ж майже не вдавалося створити поблизу чужих воріт небезпечних моментів. Відзначити варто кілька уже звичних подач з флангів та декілька подач з кутового. Усі ці епізоди не претендували на звання гострих. На 65-ій хвилині гравці "Руха" намагалися випросити у арбітра пенальті. Найактивнішим у переговорах з суддею був автор забитого м'яча Борис Баранець, який відзначився другою жовтою карткою та покинув поле достроково. Щоправда, за домовленістю сторін, вилученого гравця замінив один із запасних.

Незадовго після вилучення одного з лідерів винниківчан, "Ниві" вдалося відігратися. На допомогу прийшов штрафний та незлагоджені дії оборони "Руха". Стандар виконав Шевченко, але влучив у стінку. Другий удар Віктора влучив в оборонця та відскочив у вільну зону, куди увірвався Костянтин Пікуль. Перший удар капітана "Ниви" воротар парирував, але з добиванням не впорався — 1:1.

Час, що залишався до фінального свистка, обидві команди провели на зустрічних курсах. Гравці "Руха" двічі завдавали дальніх ударів. А "Ниві" два рази вдалися перспективні виходи в контратаку, які взяттям воріт не завершилися.

Товариська гра

14 лютого 2017, м. Винники, стадіон ім. Б. Маркевича

"Рух" – "Нива" 1:1

Голи: Б. Баранець (31) – Пікуль (71)

"Нива": Механів (новачок 46), Пріхна, Пікуль, Мороз, Коник (Бадло Вал. 69), Понєдєльнік, Слоневський, Шевченко, Гатала (Матвійків 46), Шелія, новачок (Кривобедрий 65)

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook