Про нас
увійти

Тернопільські футболісти виграли Міжнародний турнір у Ковелі

категорія: Футбол | дата: 07 12 2016
Тернопільські футболісти виграли Міжнародний турнір у Ковелі

Команда 16-річних вихованців тернопільської дитячо-юнацької споршколи з футболу та інших ігрових видів спорту перемогла на традиційному Міжнародному турнірі — "Кубок НТК Тайм".

Змагання відбувалися з 1 до 4 грудня у Ковелі, що на Волині. Участь у турнірі взяли українські команди ("Оболонь" Київ, "Волинь" Луцьк, "Опір" Львів, ФК "Люблинець" Ковель, "Парма" Київ, "КЗ ДЮСШ з футболу" Тернопіль) та два колективи із сусідньої Білорусі — "Динамо" Брест і ФК "Береза" Брестська область.

Тернопільська команда під керівництвом тренерів Андрія Яблонського та Богдана Бучинського впевнено пройшла усю турнірну дистанцію.

- Усі матчі Кубка проходили на полі місцевого навчально-тренувального комплексу "Тайм", - каже тренер тернопільської команди Андрій Яблонський. – На першому етапі комани поділили на дві групи. Ми зустрічалися з командами "Оболонь", "Опір" та "Береза" і здобули три впевнені перемоги, пропустивши лише два голи, а забивши – двадцять.

У півфіналі тернопільські футболісти забили п'ять "сухих" голів київській "Пармі", а у фінальній грі з рахунком 6:1 обіграли однолітків з брестського "Динамо". До слова, київська "Парма", обігравши згодом земляків з "Оболоні" — стала бронзовим призером Кубка.

Організатори змагань відмітили кращих гравців нашої команди. Так кращим гравцем турніру визнали Максима Проціва. Кращим нападником став Сергій Шергей, а кращим півзахисником – Роман Бодасюк.

- У першу чергу на цьому турнірі ми хотіли передивитися новобранців команди, яких ми плануємо залучити у другому колі дитячо-юнцької футбольної ліги України, - пояснює Андрій Яблонський. - Дали можливість проявити себе гравцям, які були менше залучені у першому колі змагань. Адже на даний турнір ми повезли команду з 21-го гравця. У кінцевому результаті це рішення себе виправдало, бо за складних погодніх умов (мороз та засніжене поле) це дало нам змогу варіювати складом та застосовувати різні тактичні схеми,  побачивши сильні та слабкі сторони наших гравців.

Випусковий клас тернопільської спортшколи у наступному році має чітку мету – повернення у Вищу лігу.

- Наш випускний клас демонструє непоганий сучасний комбінаційний футбол, - додає тренер. - Хотілось повести якісний підготовчий період  до другого кола юнацької ліги, де завдання в нас максимальні — повернутись у Вищу лігу. З весни плануємо та готуватимему нашу молодь  до вступу у дорослий футбол. До участі у чемпіонаті Тернопільської області та паралельно є бажання прийняти участь у Всеукраїнських змаганнях команд  першої ліги U-19. Це, можливо, дасть нам змогу вийти на більш професійний рівень та представляти наше місто та область.

Тренерський штаб тернопільської команди вдячний керівництву "ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту" за сприяння та допомогу у плані підготовки команди. А також керівнику міського спортуправління Миколі Крутю за надане спортивне екіпірування та інвентар, батькам футболістів, які підримують їх та всіма силами допомагають. Та  керівникам Тернопільського педліцею.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook