Про нас
увійти

Олег Колесов: "Марущака не хотіли бачити у ФК Тернопіль"

категорія: Футбол | дата: 21 10 2016
Олег Колесов:

Перший чемпіон України Олег Колесов в інтерв'ю ПРО ФУТБОЛ розповів про проведений період в ФК Тернопіль, роботу з Іваном Марущаком і перспективи аутсайдера першої ліги врятуватися від вильоту.

— Олег Анатолійович, в червні ви увійшли до тренерського штабу ФК Тернопіль. Цей варіант працевлаштування вам запропонував виконуючий обов'язки головного тренера Іван Марущак?

— Так, Марущака я знав вже давно. Свого часу він працював в структурі Таврії і відповідав за підготовку молоді. Я знав, що він зайняв посаду президента ФК Тернопіль, потім був призначений тренером. Марущак подзвонив мені, як тільки було прийнято рішення про те, що команда залишається в першій лізі. На той момент я залишався без роботи після відомих подій в Сталі. Зважився на поїздку в Тернопіль.

— Ви були в курсі про недалеке минуле Івана Петровича і його проблеми в Тернополі?

— Маєте на увазі поїздку до Кадирова? На той момент я в Криму вже не жив і конкретикою володів. Знав про це тільки з преси.

— Плани у Івана Марущака були амбітними?

— Так, всі сподівалися, що перший рік ми присвятимо формуванню команди, а потім будуть ставитися більш серйозні завдання.

— Разом з вами в тренерському штабі повинні були працювати Сергій Коновалов і легенда ФК Тернопіль Андрій Кондзьолка. Але дуже швидко Коновалов Тернопіль ... покинув

— Сергій навіть не приїжджав, його в команді не було. Може, переговори велися, але без будь-якого підтвердження. Що стосується Кондзьолки, він залишався граючим тренером, допомагаючи Марущаку.

— Коли ви зрозуміли, що в клубі почалися проблеми?

— По Марущаку було видно, що він намагається щось зробити. Він намагався навести порядок з екіпіровкою, інвентарем, побутовими умовами. Всі можливості і передумови для побудови нормального професійного клубу були. Як я зрозумів, раніше таких спроб не було — навіть інвентарю та форми не було. 

— Як ви вважаєте, в чому причина того, що штаб Марущака пішов дуже швидко, а команда безнадійно посідає останнє місце в турнірній таблиці?

— Напевно, вся справа у внутрішніх моментах в місті. Мені, як приїжджому, складно судити, але, по-моєму, Марущака просто не бажали бачити в клубі. У ФК Тернопіль все спочатку було приречене на провал.

— У вас виникали проблеми в роботі з керівництвом клубу?

— Мені довіряли, в роботу не втручалися. Мені подобалося працювати, оскільки довелося займатися хорошими воротарями: Олександром Чуриловим, Віталієм Мирним і Володимиром Кравчуком. Перші двоє досвідчені, а Володя — молодий, але з хорошим майбутнім. 

— Деякі колишні футболісти ФК Тернопіль говорять про те, що Марущак поступив не зовсім чесно, забравши чужі гроші, не розрахувавшись ...

— Не можу сказати точно, оскільки в ці питання не вникав. Мене турбувала тема воротарів. Спочатку впевнено грав Чурилов, але потім поїхав за сімейними обставинами. Далі місце в воротах зайняв Мирний. У Віталіка велике майбутнє і потенціал стати гравцем команди Прем'єр-ліги. Він прогресивний хлопець, я в нього вірю.

— Клуб розрахувався з вами повністю?

— Так, ніяких претензій у мене немає. Вважаю, що нічого страшного не сталося. Так буває, що тренерів звільняють і на їх місце приходять інші фахівці.

— Якщо припустити, що час можна повернути назад, ви б погодилися знову на роботу в ФК Тернопіль, керуючись принципом "поганий досвід — теж досвід"?

— Так, саме так і є. У житті треба багато випробувати. Але якщо немає взаєморозуміння місцевої влади і клубу, то результату не буде. Всі повинні працювати на спільну мету. Команда — механізм, де не буває ідилії, якщо щось руйнується.

— Володимир Лютий, який працював свого часу в ФК Тернопіль, говорив про гру команди "на тоталізатор" ...

— У клубі обговорювалася ця тема, але по грі я нічого не бачив. Може, такий рівень був у багатьох гравців, не відповідали першій лізі. Але нічого підозрілого я не помічав і не вдавався в це питання.

— На даний момент команда йде на останньому місці. Як вважаєте, у ФК Тернопіль є шанс на порятунок?

— Я думаю, це буде дуже проблематично. Попереду складний календар. Потрібно чекати зимової перерви. Клубу потрібні радикальні зміни. Шанси є завжди. Потрібні фінансові вливання, якісна робота на трансферному ринку. Прикро, якщо таке місто з традиціями залишиться без футболу. В Україні вже зникло багато клубів і не хотілося б, щоб ФК Тернопіль знявся з чемпіонату.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook