Про нас
увійти

Чурілов: "Іван Марущак обзавівся фіолетовою формою і на фарт зарізав чорного півня"

категорія: Футбол | дата: 18 10 2016
Чурілов:

Останнім часом з табору ФК Тернополя доносяться негативні вісті. У пресі раз у раз рясніє інформація про те, що керівники грають в тоталізатор. Загрузла в конфліктах команда скотилася на останнє місце в турнірній таблиці. Цікаво, що у всіх скандалах завжди спливає ім'я недавнього наставника Івана Марущака. У березні Іван Петрович став президентом Тернополя, а потім очолив команду. Екс-тренер ялтинського клубу Жемчужина придбав скандальну славу в 2014 році, коли після окупації Кримського півострова відправився в Грозний на так званий матч дружби. Після гри Марущак висловив подяку Рамзану Кадирову і всьому "кримському уряду". Подейкують, що після від'їзду з Тернополя скандального тренера знову бачили в Криму.

Колишній голкіпер Тернополя Олександр Чурілов в інтерв'ю журналісту FootBoom розповів, що Марущак не хоче віддавати чесно зароблені ним гроші.

— Рішення розірвати контракт з Тернополем я прийняв більше місяця тому до закриття трансферного вікна, коли зрозумів, що робота з Марущаком нікуди не приведе і ніяких результатів не буде. Спочатку людина запрошувала мене в колектив і обіцяв боротися в чемпіонаті Першої ліги за 5-7 місця. За грандіозними планами і обіцянками не було ніяких дій. Марущак схопив все що можна: став президентом команди, депутатом обладміністрації, головним тренером і навіть помічником головного тренера. Вийшло, сам танцюю, сам співаю, сам квитки продаю. Він явно не справлявся зі своїми обов'язками. У клубі був повний бардак. Був відсутній лікар, масажист, автобус, команда була роздягнена і без належної екіпіровки. Гравці змушені були тренуватися на городі. В команді, в плані організації гри були суцільні проблеми, на які він закривав очі. Мабуть його кваліфікація не дозволяла помічати подібних речей.

При стандартних положеннях ніхто з гравців Тернополя не грав з суперником. У підсумку команда на останніх хвилинах допускала дитячі помилки і пропускала голи, втрачаючи тим самим найважливіші очки. Втім, замість того, щоб розбирати ігри і вчити команду правильно діяти на футбольному полі — Марущак вирішив обзавестися фіолетовою формою, яка повинна була стати фартовою і вирішити всі проблеми в ігровому плані. Якогось аналізу і роботи над помилками після матчів взагалі не проводилася. В процесі роботи я зрозумів, що цей шлях веде в нікуди, тому що, даючи грандіозні обіцянки, і будуючи наполеонівські плани — на ділі все виявилося пустими словами. Команда не грала тактично і не підтримувалася в фінансовому плані. Було багато обіцянок, але ще на зборах говорили, що клуб не готовий боротися за місце в п'ятірці. Тому я вирішив піти з команди. Бовтатися на останньому місці не було ніякого бажання.

— Тернопіль з вами повністю розрахувався?

— Скільки я пропрацював в клубі (з 14 липня по 30 липня — Прим авт), я не отримав зароблене. Мої гроші забрав Марущак, розписався за них і не хоче тепер віддавати. На питання: де мої гроші? Він в черговий раз намагається обдурити і каже: я твоїми грішми розрахувався з іншими людьми. Це показує рівень людини. Як таке може бути?

— Хто ще з футболістів розірвав контракт з Тернополем? Перед ким клуб не закрив борги?

— Ще трьом гравцям винні гроші. І найцікавіше, що їх теж забрав Марущак. Ці хлопці разом зі мною розірвали контракти ще до закриття трансферного вікна. У мене є претензії тільки до цього керівника — Івана Марущака. За його словами, він виконав колосальну роботу, щоб залишити Тернопіль в першій лізі, але з іншого боку — він виконав таку ж колосальну роботу, щоб команда виявилася на останньому місці.

— Як ви збираєтеся доводити свою правоту? До суду плануєте подавати?

— Поки про це не думав. Це крайній захід. Просто незрозуміло одне — навіщо було піднімати шум, ставити грандіозні завдання, якщо у команди немає фінансового підмоги? Виходить, що Марущак обманює людей. Довго це обдурювання існувати не могло. Керівництву клубу потрібно було раніше вживати заходів і міняти цю людину. Він, як Остап Бендер, багато розповідає і нічого не робить. Та й взагалі, як можна займати посаду депутата, президента і головного тренера? Ми навіть жартували з цього приводу: де ви бачили, щоб президент тренував команду першої ліги?

— Подейкують, що Іван Марущак за підтримки деяких зацікавлених осіб ставив на тоталізатор. Зокрема, цю тему порушив колишній заступник спортивного директора ТернополяВолодимир Лютий. Що вам відомо про ставки в команді на тоталізатор?

— Також володію інформацією на рівні чуток, тому не можу стверджувати те, чого не знаю напевно. Буду говорити тільки про те, що є. Може, хтось і володіє інформацією, але я на цю тему більше сказати нічого не можу.

— Тернопіль з шістьма очками бовтається на останньому місці в турнірній таблиці. Які, на ваш погляд, перспективи команди?

— Як я і говорив, керівництву потрібно було давно розпрощатися з Марущаком. Як показала практика, він повністю провалив старт команди в чемпіонаті. Він обіцяв закордонні збори в Туреччині, підвищення своєї кваліфікації в Ліверпулі у Клоппа. Все на що у нього вистачило інтелекту — це обзавестися фіолетовою формою і на фарт зарізати чорного півня. Як виявилося, ні одне, ні інше не допомогло. На мій погляд, Тернопіль незаслужено знаходиться на останньому місці. Тому що це молода, керована, навчається і швидкісна команда. Сучасний футбол неможливо уявити без тактики.

У Тернополі ніхто не знає своє місце на полі, і що він конкретно повинен робити. Виходить, що кожен грає сам по собі, а через це і спостерігаємо настільки плачевний результат. Думаю, якщо керівники клубу призначать правильного тренера, проведуть взимку якісне посилення, то у команди є шанси залишитися в Першій лізі. Не все так безнадійно. Є молоді хлопці, у яких горять очі, є нормальний колектив. Залишилося тільки команду підтягнути тактично, так як в цьому плані вона дуже слабка. Як бачимо, після відставки чудо-керівника Тернопіль розпочав набирати очки. Це враховуючи величезні проблеми команди в кадровому плані (епідемія травм і хвороб).

Про Тернопіль, уболівальників і колишніх партнерів по команді можу сказати тільки хороше. Прекрасне місто і віддані фанати заслуговують мати хорошу добротну команду. Дякую уболівальникам за підтримку, а Тернополю бажаю перемог в чемпіонаті і скоріше вибратися з ситуації, що склалася. Упевнений, що вони переживуть цей нелегкий період і в найближчому майбутньому все налагодиться.

— Де плануєте продовжити кар'єру?

— Розглядаю різні варіанти, але пріоритетом є іноземний чемпіонат.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook