Про нас
увійти

Куди зник президент ФК Тернопіль Іван Марущак?

категорія: Футбол | дата: 28 09 2016
Куди зник президент ФК Тернопіль Іван Марущак?

Призначення навесні нинішнього року президентом Тернополя Івана Марущака не привернуло до себе підвищеної уваги з боку футбольної громадськості (у нас тут Прем'єр-ліга загинається, а то якась Перша ліга). А дарма, адже персонаж дійсно колоритний.

Людям, які роками варяться в нашому футболі, вже тоді стало зрозуміло: такий крок почесного президента тернопільського клубу і мера Тернополя Сергія Надала приречений на провал.

Не треба розкривати якісь засекречені архіви, щоб дізнатися, що з себе представляє Іван Марущак. Незабаром після незаконної анексії Криму Іван Петрович, який очолював на той момент ялтинську Жемчужину, відзначився "матчем дружби" з грозненським Тереком-2, який відбувся в квітні 2014 року в столиці Чечні. А його висловлювання на публіці отримали широкий резонанс.

— Ми розуміємо, що участь СК Жемчужина в дану подію покладає на клуб велику відповідальність. І ми готові з честю представити спортивне обличчя наймолодшого суб'єкта Російської Федерації — Республіки Крим, — заявив в столиці Чечні Іван Марущак.

Проходить час, і коли Жемчужина наказала довго жити, Марущак сплив на своїй малій батьківщині, в Тернополі. І риторика раптом змінилася:

— Дуже важливий момент — сила рідної землі. Де народився там і згодився. Доля кидала мене 20 років по всьому світу. Я набрався серйозних знань, досвіду і тепер маю можливість тут, на рідній Тернопільщині, реалізувати дуже хорошу ідею під назвою ФК Тернопіль.

Марущак став президентом Тернополя. А через деякий час, по суті, "підсидів" Василя Івегеш, який жив цією командою з дня її заснування, зайняв в клубі ще один пост — головного тренера.

Марущак багато обіцяв: фінансування, результати, але в підсумку команда залишилася на дні турнірної таблиці Першої ліги. До того ж Володимир Лютий, який недовгий час входив до адміністративного штабу Тернополя, звинуватив Марущака у грі на "контору".

Минулого тижня з'явилася інформація, що Марущака відправили у відставку. Правда, офіційний сайт Тернополя до цього дня зберігає в даному відношенні гробову тишу. Відомо, що команду покинуло і кілька гравців, яких привів в клуб 46-річний фахівець. Один з них, Владислав Гевлич, вже повернувся в рідний чемпіонат Криму, де знову буде грати за Севастополь.

З моменту відставки Івана Марущака (вона ж була?) Пройшло вісім днів. На кубковий матч до Маріуполя команду возив директор клубу Василь Матвійків (на початку 2000-х він був віце-президентом тернопільської Ниви). Він же тимчасово виконує обов'язки головного тренера. Про екс-президента і екс-наставника Тернополя Марущака не чути ні слова.

А ще не дає спокою таке питання: чому Ігор Кочетов і КДК ФФУ обійшли своєю увагою цього персонажа? Чим відрізняється історія Олександра Ясковича, який зіграв один матч за збірну так званої ЛНР в Абхазії і якому в результаті заборонили займатися футбольною діяльністю в Україні, від історії Івана Марущака, який возив свою команду в гості до Рамзана Кадирова? Чому Марущак після цього спокійно продовжував працювати в українському футболі? Або у нас вибіркове правосуддя?

Джерело: matchday.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook