Про нас
увійти

У Збаражі відбувся міжобласний турнір з футболу

категорія: Футбол | дата: 24 09 2016
У Збаражі відбувся міжобласний турнір з футболу

Команда юних футболістів Збаразької РК ДЮСШ перемогла у міжобласному турнірі з міні-футболу, який відбувся у Збаражі 17 вересня на центральному стадіоні міста.

У змаганнях, які започатковані три роки тому і традиційно відбуваються з нагоди Дня фізичної культури і спорту України, взяли участь чотири команди початкуючих спортсменів 7-8 років з Тернополя, Золочева, Шумська та Збаража.

Під час урочистого відкриття турніру привітали учасників змагань директор Збаразької РК ДЮСШ Ігор Патроник, методист райметодкабінету Віталій Гуголь та роздали спортсменам подарунки від спонсорів — пакунки з водою та солодощами.

Сорокахвилинні матчі тривали під гучні вигуки уболівальників, серед яких значну частину складали батьки та мами.

Матусі з захопленням спостерігали за вправністю та спритністю майбутніх зірок футболу і неприховано раділи.

— Мій син Роман, — відзначила пані Ірина, — рік займається у тренера Михайла Михайловича Кузьми, дуже відповідально ставиться до тренувань, ніколи їх не пропускає, адже мріє стати футболістом. Ніколи не скаржиться, що йому важко. Я задоволена, що наші діти не сидять в комп’ютерах, а завжди в русі, зайняті улюбленою справою.

Пані Леся, мама третьокласника Назарчика, солідарна з такою думкою.

— Я переконана, що спорт дуже добре розвиває наших дітей, — каже шанувальниця спортивних занять, — спорт, до того ж, заохочує до дисципліни. Син знає, що і коли він має робити, день у нього чітко організований. Хлопчики дуже люблять свого тренера, Михайла Михайловича, який має підхід до кожного, любить їх та вміє зацікавити.

А четвертокласник Святослав Нечай не уявляє себе без гри.

— Футбол дуже люблю грати, — каже хлопець, — він мені подобається більше, ніж уроки в школи. І команда в нас дуже дружна.

— Діти люблять займатися, — каже їхній тренер з 15-річним стажем Михайло Кузьма, — тому, що ми допомагаємо у здійсненні їхніх мрій стати футболістами. Футбол — це гра №1, розвиває силу, витривалість, командний дух. Наші вихованці беруть участь в чемпіонатах України. Кращі — переходять у такі футбольні клуби, як Карпати (Львів), у Луцьк, Тернопіль. Займаються у нас і дівчата. 14 вересня юні футболістки брали участь в Кубку області і зайняли четверте місце серед 14 команд. Тож запрошую до нас усіх бажаючих. Зараз якраз набираємо дітей 1-4 класів. Бажаючі можуть звертатись у понеділок, середу та п’ятницю о 15 год. Займаємось ми на центральному стадіоні.

Повертаючись до змагань, варто відзначити, що збаразька команда стала переможцем, вигравши з рахунком 3:2 у Тернополя, хоча спочатку програвали 2:0. На другому місці команда Тернополя, третіми стали спортсмени з Шумська, а Золочівські − на четвертому місці. Юні футболісти отримали кубки, грамоти та медалі, призи від спонсорів змагань.

— Сприяли у проведенні заходу, — відзначив Ігор Патроник, — підприємці Сергій Совик та Олег Івасик, за що їм велика вдячність від організаторів заходу — РК ДЮСШ, відділу у справах сім’ї молоді і спорту РДА.

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook