Про нас
увійти

Футбольні ветерани з Тернопільщини змагались за Кубок

категорія: Футбол | дата: 02 08 2016
Футбольні ветерани з Тернопільщини змагались за Кубок

Уже вп'яте за останні три роки у Тернополі проходить ветеранський турнір з міні-футболу Кубок "Ветеранів-Аматорів Тернопілля". Вдруге поспіль переможцем турніру стає "Агропродсервіс-Ветеран".

Благодійний турнір з міні-футболу серед ветеранів відбувся цього року 30 липня на майданчиках зі штучним покриттям економічного університету. Участь у змаганнях футболістів, яким уже виповнилося 40 років взяли десять команд з Тернополя та області. Організовують ветеранський турнір колишній футболіст тернопільської Ниви та арбітр Богдан Антонів, а також відомий в Україні та закордоном футбольний арбітр — Олександр Салій, який впродовж тривалого часу проживає у Великій Британії.

— Починали ці турніри ми із шести команд, — каже співорганізатор Кубка Олександр Салій, - Згодом кількість учасників постійно збільшувалась і ось тепер уже десять команд змагаються на нашому турнірі. Планували навіть 12 команд, але дві команди приїхати не зуміли через участь у інших ветеранських турнірах. Перші наші змагання відбувалися у закритому спортзалі, згодом ми перейшли на майданчики "Динамо", а цього року проводимо на майданчиках економічного. Одночасно на двох майданчиках можуть проходити матчі, тож це спрощує проведення заходу.

За словами пана Салія, окрім тернопільських команд, позмагатись за трофей в обласний центр завітали ветерани з Козови та Кременця.

— Дуже приємно бачити, що люди приїжджають, грають, спілкуються між собою, — продовжує співрозмовник. — Більшість із цих ветеранів кожного тижня для себе грають на майданчиках чи у клітках. Перш за все ми організовуємо ці змагання щоб згуртувати ветеранів, щоб вони могли збиралися та створити футбольну ветеранську спільноту. В цей складний для країни час потрібно щоб люди гуртувалися, мали змогу збиратися разом. А гра у футбол принесе їм лише позитивні емоції.

До слова, за регламентом турніру команди на першому етапі розділили на дві групи по п'ять колективів. Згодом по чотири кращі команди виходили до плей-офф і уже за олімпійською системою, тобто, на виліт, змагались аж до фіналу. А дві команди, які не подолали груповий етап згодом змагались між собою за втішний кубок "Чесної гри". Його у підсумку виграли ветерани з Козови. Власне переможцем Кубка "Ветеранів-Аматорів Тернопілля" другий рік поспіль стала команда Агропродсервіс-Ветеран, яка у фіналі обіграла з рахунком 4:1 команду Чалдаєва. Бронзовим призером Кубка стала команда Динамо. Переможців та призерів нагородили традиційними призами — Кубками, грамотами та медалями. Також учасники отримали футбольну форму та рюкзаки.

— Загалом ми вручили чимало призів, — каже Олександр Салій. — Спортсменів ми нагороджували у різних номінаціях. Наприклад, "наймолодший" та "найстарший" гравець. "Гол турніру", "Пас турніру", "Уболівальник турніру" та ще багато інших. Кращим гравцем Кубка обрали Ігоря Бадла з команди Агропродсервіс-Ветеран.

По завершенні нагородження ветеранів відбулася ще одна непересічна подія. Олександр Салій від української діаспори у Великій Британії вручив ключі від позашляховика для бійців АТО батальйону "Збруч". Це уже п'яте авто, яке українці з Британії передають на домомогу нашим бійцям.

— Стараємося допомагати усі разом, — каже пан Салій. — У Британії проживають українці з Заходу та Сходу, але усі ми єдині і прагнемо допомогти нашим воїнам. Хочемо своєю підтримкою полегшити їм перебування на передовій. Додамо, що наступний турнір Кубок "Ветеранів-Аматорів Тернопілля" з міні-футболу організатори планують провести у квітні наступного року.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook