Про нас
увійти

Тернопільські велосипедисти повернулись з чемпіонату Європи

категорія: Футбол | дата: 30 07 2016
Тернопільські велосипедисти повернулись з чемпіонату Європи

Тернопільські велосипедисти повернулись з чемпіонату Європи серед молодих атлетів до 23-х років та юніорів, який проводився на треку в італійському місті Монтікіарі.

Тернополяни студенти Тернопільського національного економічного університету, майстри спорту міжнародного класу Віталій Гринів і Тарас Шевчук уже давно посідають одні із головних позицій у виступах збірної в міжнародних стартах, тож виїхали в Італію з настроєм перемагати.

Хоч медалей, тернопільські велосипедисти, які в обласній ШВСМ і Тернопільській ОДЮСШ займаються під керівництвом тренера обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ Володимира Павелка, і не пощастило завоювати, зате виступили досить навіть успішно. В перегонах юніорів студент Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені І. Пулюя, майстер спорту Владислав Щербань, який теж попав в основний склад збірної на участь в європейській першості, разом з партнерами виборов шосте місце в командній гонці переслідування на 4 кілометри. А в омніумі, в який входить шість окремих дисциплін, Владиславові вдалося встановити особисте досягнення в заїздах на час, вибороти четверте місце в скретчі і виграти групову гонку за очками. Що в підсумку і забезпечило високе підсумкове сьоме місце.

Віталій Гринів і Тарас Шевчук в складі збірної в командній гонці переслідування на 4 кілометри з результатом 4:06,7 вибороли шосте місце в суперечці молодих атлетів до 23-х років. На першого з них не могли не звернути уваги і під час групової гонки на очки. Дистанцію довжиною сорок кілометрів необхідно було подолати за 160 кругів із шістнадцятьма проміжними фінішами. За двадцять кругів до завершення перегонів лідирував саме Віталій Гринів. Однак на вирішальному відрізку конкурентам вдалось відтіснити нашого земляка на підсумкову п’яту позицію.

Не зовсім успішним видався старт студенти Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка Анастасії Годи. Кращим результатом тернополянки стало 7 місце в складі збірної команди в командній гонці. Але Настя ще обов’язково проявить себе, адже попереду в сезоні 2016 року ще багато стартів.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook