Про нас
увійти

Олег Фриз: "Прагнутимемо якнайкраще представити Тернопільщину у фіналі"

категорія: Футбол | дата: 07 07 2016
Олег Фриз:

Команда теребовлянської ЗОШ №2 вперше пробилася до фіналу Всеукраїнського футбольного турніру "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola" 2015-2016.

Розповідає тренер команди Олег Фриз:

— Основу нашої команди складають теребовлянські футболісти, які навчаються в ЗОШ №2. Крім того, команду підсилили хлопці з селищ міського типу Микулинці та Золотники, а також — села Іванівка. Діти разом тренуються з третього класу. За цей час пройшли важкий і тернистий шлях від першості міста до фіналу всеукраїнських змагань. Останні чотири роки наша команда ставала чемпіоном Тернопільської області у змаганнях "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola". На жаль, на зональних всеукраїнських змаганнях нам не вистачало якоїсь дещиці, щоб вийти до фіналу цього престижного дитячого турніру. Було й таке, або зайвий гол пропустимо або на один м’яч заб’ємо менше. Зазвичай, фінішували на 2-3 місцях. І ось цього сезону нарешті подолали відбірне "сито" змагань (район, область, всеукраїнський зональний турнір). До речі, на зональному всеукраїнському турнірі наша команда обіграла хлопців з Івано-Франківщини — 1:0 та Закарпаття — 3:0. Також мої підопічні беруть активну участь у Дитячо-юнацькій футбольній лізі Тернопільської області. Цього року грали із суперниками, які були на рік старшими за юних теребовлян, але це не завадило нам стати срібними призерами.

— Пане Олеже, а хто є найбільшими симпатиками вашої команди?

— Звичайно, батьки. Це наші найпалкіші і найвідданіші вболівальники, і справжня фінансова підтримка. Інакше без їхньої допомоги ми не добилися б таких результатів.

— А як "вболіває" місцева влада і теребовлянські підприємці?

— Справжнім меценатом юних футболістів став президент ФК Нива (Теребовля) Степан Никеруй. Недавно пан Степан передав нашій команді два комплекти ігрової форми і м’ячі. Приємно відзначити і той факт, що міський голова Теребовлі Сергій Поперечний постійно надає всіляку підтримку юним спортсменам.

— Як готуватиметься ваша команда до фінального турніру, який наприкінці серпня стартує в Чернівцях?

— Нині в хлопців справжні літні канікули. Відпочивають, набираються сил і, звичайно, не розлучаються з м’ячем. Словом — готуються. Офіційно зберемося 10 липня і тренуватимемося на центральному стадіоні "Колос". Щодня буде по два тренування. Міський голова Теребовлі Сергій Поперечний організував команді оздоровчий табір "Промінь" у селі Долина. Саме тут проведемо і навчально-тренувальний збір з 3 по 20 серпня.

— Чи є футбол, і спорт взагалі, союзником та другом дітей у навчанні?

— Як на мене, футбол надійний помічник, дисциплінує. Адже у нас щоденні тренування. Субота-неділя –—змагальні дні. Постійно беремо участь в різноманітних турнірах і змаганнях, які відбуваються не тільки на Теребовлянщині, а й по всій Тернопільщині. Постійно шукаємо спаринг-партнерів для контрольних матчів. Хлопці вчаться нормально. Навіть маємо кілька відмінників.

— Які плани на фінальний турнір у Чернівцях?

— Суперників не боїмося! Прагнутимемо якнайкраще представити наш край на цьому престижному дитячому футбольному турнірі. Хлопці наполегливо до цього готуються. А ще вони з нетерпінням очікують зустрічі з легендою українського футболу Андрієм Бібою та своїми майбутніми друзями.

Склад команди ЗОШ №2 (м. Теребовля)

Пемковський Арсен, Борецький Денис, Уруський Ілля, Шевчук Ігор, Падух Назар, Мальський Руслан, Грошко Олександр, Фриз Володимир, Сивак Іван, Кравчук Володимир, Галанджій Назар, Годованець Віталій, Сидорак Сергій, Васенда Микола

Тренер команди – Фриз Олег Іванович

Директор ЗОШ – Макарик Світлана Романівна

Джерело: ААФУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook