Про нас
увійти

Як вихованці "Чемпіона" вигравали престижний турнір з футболу у Вінниці

категорія: Футбол | дата: 19 06 2016
Як вихованці

Вихованці ДЮФК "Чемпіон" 2009 р.н. під керівництвом тренера Олександра Стахіва стали переможцями турніру U-7 "Золота Нива-2016" у Вінниці. У фіналі тернопільські футболісти обіграли однолітків з одеського "Чорноморця".

Турнір для юних "Чемпіонів" складався непередбачувано, але у підсумку команда стала на переможний шлях. Участь у "Золотій Ниві-2016" взяли 12 команд. На груповому етапі "Чемпіони" зустрічалися з командами кременчуцького "Кременя", київської "Зірки" та вінницької "Ниви".

— Стартову гру на турнірі ми програли, — розповідає тренер "Чемпіона" Олександр Стахів. — Поступились з рахунком 1:0 команді "Кремінь". Наші суперники взагалі вперше грали на турнірі, але провели одну вдалу контратаку і перемогли. Але ця поразка, я вважаю, пішла нашим діткам на користь. Це трішки завело їх. В наступному матчі зустрілися з київською "Зіркою". Це дуже хороша команда з якою ми вже раніше зустрічалися на турнірах. Перший тайм завершився нульовою нічиєю, а у другому ми одразу ж забили два голи. Можливо, моєю помилкою було те, що я змінив усіх основних гравців. І за десять секунд до кінця гри суперники зрівняли рахунок — 2:2.

У другий ігровий день "Чемпіони" зустрілися з вінницькою "Нивою". В останньому матчі групового етапу тернополян влаштовувала лише перемога. За регламентом змагань до чвертьфіналу виходили по дві кращі команди з трьох груп та дві кращі команди, які зайняли треті місця.

— Мої хлопці розуміли, що заключна гра у групі дуже важлива, — продовжує тренер. — Вийшли на поле, швидко забили гол, але потім пропустили контратаку. Та все-таки до кінця гри нам вдалося провести переможний м'яч і вибороти перемогу 2:1. У своїй групі ми посіли друге місце та пройшли до чвертьфіналу, де зустрілися із київським ДЮСШ-26. У цьому матчі жодних проблем зі своїми суперниками мої хлопці не мали, перемігши з рахунком 3:0.

Третій ігровий день розпочався для "Чемпіонів" із півфіналу. Грати довелося з вишгородською "Чайкою" – одним із фаворитів турніру. "Чайка" завжди славилась своєю школою підготовки та сильними командами.

— Півфінальний матч був найскладнішим для нашої команди, так і для мене. Майже увесь ігровий час рахунок був нічийним 0:0. Наприкінці матчу моменти створили обидві команди. Приблизно за хвилину до фінального свистка нам нарешті вдалося забити гол, який дозволив нам зіграти у фіналі. Було приємно спостерігати за щирою радістю дітей. Вже у цьому віці вони розуміють, що таке перемога та вихід до фіналу. Майже рік я займаюсь з ними, але такого за ними ще не помічав. Вони відчували відповідальність і розуміли, що це дійсно одна з найважливіших ігор на турнірі. — розповів Олександр Стахів.

У фіналі "Чемпіони" зустрічалися з командою одеського "Чорноморця". Фінал, як зазначає тренер, виявився дійсно справжнім фіналом. Гра завершилася перемогою "Чемпіонів" 4:3!

— У фіналі досить швидко забили два м'ячі, але суперникам вдалося зрівняти рахунок. Я переживав, щоб це не вплинуло на дітей і вони не впали духом. Проте хлопці навпаки зібралися, забили у ворота "Чорноморця" ще два голи. І хоча потім пропустили один, але це не завадило нам виграти. Я задоволений хлопцями, навіть тими хто виходив на заміну. Я бачу, що вони виконують мої вимоги і це приносить результат та перемоги. Виграти у такому турнірі дуже почесно, адже участь у ньому брали дійсно сильні команди у цій віковій групі.

Кращим гравцем команди "Чемпіона" став Топчанюк Матвій, а кращим захисником турніру організатори визнали Тимура Стахіва.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook