Про нас
увійти

Нива припинила виступи у аматорському чемпіонаті України

категорія: Футбол | дата: 30 05 2016
Нива припинила виступи у аматорському чемпіонаті України

29 травня у 6-му турі чемпіонату України з футболу серед аматорів (група 3) футбольний клуб Нива Тернопіль на стадіоні "Гірка" у Івано-Франківську зіграв внічию 1:1 з футбольним клубом Тепловик-Прикарпаття.

Перед заключним туром у групі 3 аматорського чемпіонату України не було відомо, хто саме представлятиме четвірку у плей-офф. Найкращі шанси мав, звісно, лідер групи Агробізнес. Нива теж претендувала на прохід далі, але для цього тернополяни повинні були обігрувати івано-франківську команду. Одного разу це нашій команді уже вдалося. Але, як і очікувалося, виїзний поєдинок давався Ниві набагато складніше, ніж домашній.

Хоча саме наші футболісти уже на першій хвилині створили момент біля чужих воріт. Кохман скинув на Бабина, а той пробив метрів із 25-ти. М'яч пройшов трохи вище поперечини. Активний Роман Бабин за кілька хвилин знову опинився у центрі уваги, коли пройшов з м'ячем до штрафного майданчика Тепловика ледь не зі своєї частини поля. На жаль, зробити простріл Роману в останній момент завадив оборонець.

З відповіддю не забарились і господарі поля. Гравець Тепловика-Прикарпаття пробив з-за меж штрафного майданчика, але удар став легкою здобиччю для кіпера Ниви Андрія Гараса. Загалом перший тайм команди провели на рівних, по черзі створюючи гострі моменти біля воріт одна одної. Та все ж ближчими до перемоги у першому таймі були саме тернополяни. Костянтин Пікуль з лівого флангу зробив простріл. А Ігор Кохман прийняв м'яч та пробивав з розвороту. Проте врятував івано-франківців захисник, який підставив ногу під потужний удар нападника Ниви.  Завершився тайм двома поспіль дальніми ударами від Віктора Яневича з інтервалом у кілька хвилин. В обох випадках м'яч проходив вище.

Одразу ж після перерви неабиякою активністю почали відзначатися гравці з Івано-Франківська. Застосовуючи активний пресинг гравці Тепловика змусили тернополян часто помилятися. В одному із таких епізодів оборонці Ниви дозволили Івану Ципердюку прийняти м'яч, обробити його та завдати невідпорного удару у дальню дев'ятку — 1:0.

Окрилені успіхом франківські футболісти й надалі загрожували воротам гостей. Тепловик кілька разів виконував небезпечні простріли та навіси, але тернополяни в обороні грали надійно. Спокій та впевненість у грі Ниви наступив лише тоді, коли на поле вийвшов граючий тренер Петро Бадло. Йому вдалося організувати команду та відвести гру від власних воріт. Тепер уже Нива активно діяла на половині поля суперника. Справедливо, що тепер і у нашої команди почали виникати гострі моменти. Першим свою нагоду не використав Андрій Бадло, який пробивав головою після навісу Алексевича. Воротар Тепловика Генсьор дивом перевів м'яч на кутовий. Зате не схибив через кілька хвилин Роман Бабин. Яневич зробив хороший навіс на дальню стійку, звідки Бабин, упіймавши воротаря на протиході, забив свій перший гол у складі Ниви.

Могли тернополяни претендувати і на більше. На останніх хвилинах перемогу гостям міг принести Андрій Бадло, але з близької відстані він не влучив у ворота.

Нічия у Івано-Франківську не дозволяє Ниві продовжити боротьбу у аматорському чемпіонаті України. Волочиський Агробізнес, розгромивши вдома Вінницю 3:0, переміг у групі 3 та вийшов до плей-офф. А Нива посіла у своїй четвірці друге місце. У 6-ти поєдинках наша команда здобула одну перемогу, чотири нічиїх та одного разу програла.

Чемпіонат України серед аматорів Група 3, тур 6

29 травня 2016, Івано-Франківськ, стадіон "Гірка"

Тепловик-Прикарпаття – Нива 1:1

Голи: Ципердюк (51) — Бабин (77)

Тепловик-Прикарпаття: Генсьор, Красій, Витак, Гук, Семочко, Гуменюк (Рудницький 90), Вацеба, Грона, Ципердюк (Кукурудз 75), Оринчак, Якібчук (Ступницький 80)

Нива: Гарас, Яневич, Пікуль, Шевченко (Кривобедрий 55), Андрієшин (Бадло П. 62), Алексевич, Рябий, Кіцак, Сухецький, Бабин, Кохман (Бадло А. 59)

Попередження: Сухецький (42), Грона (73), Пікуль (74)

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook