Про нас
увійти

Як вибрати футбольні бутси

категорія: Футбол | дата: 30 05 2016
Як вибрати футбольні бутси

Хто з хлопчаків не марив про кар'єру професійного футболіста, кумира мільйонів? А починається все ще в дитинстві, на неабияк витоптаної галявині біля рідного дому, або на шкільному стадіоні. І навіть дорослі дорослі чоловіки не відмовлять собі в задоволенні поганяти м'яч з друзями і колегами. Адже це неповторний драйв!

Запорука успіху, як зізнаються багато світових знаменитостей - зовсім не яскрава уніформа команди, і не нечувана її вартість. Багато хто вважає, що своїми численними нагородами та кубками зобов'язані гарного взуття, що дає можливість швидко бігати і влучно бити по м'ячу. Вибрати футбольні бутси просто, достатньо знати кілька професійних секретів, якими поділилися співробітники магазину спортивного взуття Бомбардир.

Принципи підбору моделі бутс

Секретних принципів вибору взуття для футболіста не так вже й багато.

1) Обгрунтованість покупки - для частих зустрічей на хорошому полі потрібне якісне взуття, а для убитих футбольних полів  згодяться і кроссовкі- «раздолбайка».

2) Тип покриття на полі: тверде з травою вимагає маркування «HG», асфальтове не потерпить шипів. Синтетику і природний грунт найзручніше освоювати з «FG», а ось на м'якій і вологій землі не обійтися без «SG». Тип «TURF», або знамениті «стоноги», вважається універсальним, але зчеплення з синтетикою загрожує отриманням травм і розтягувань. Для закритого залу кращим буде тип «FS».

3) Тільки оригінальні моделі з гарантією! Взуття для футболіста - головний предмет екіпіровки, і заощадити на ньому - все одно, що заощадити на здоров'я.

4) Правильний вибір розмірності - міряти потрібно не одну-дві, а цілих три пари взуття, плюс-мінус пів до вашого. Слід пам'ятати: з часом розтягується тільки натуральна шкіра, а не синтетичні замінники. Під час примірки важливо, щоб товщина носка і футбольної гетри збігалися, інакше взуття не «сяде» на ногу як годиться.

5) Не варто сліпо наслідувати когось. У кожного своє анатомічна будова ступні і різна висота підйому. Тому Роналду може чудово почуватися в брендового моделі відомого виробника і забивати приголомшливі голи, а ви - ні.

Будова бутси

Взуття для футболіста складається з декількох частин:

вище устілки знаходиться верхня частина (боки і «язичок» зі шнурівкою, що враховують висоту підйому і повноту ноги);

нижня частина - підошва, з шипами або особливим малюнком протектора, що надає стійкість і хороше зчеплення з полем;

внутрішня частина - устілка (знімна або зафіксована);

прошарок - амортизатор;

задник, обов'язково жорсткий;

покриття вамп, що дозволяє робити точний удар по м'ячу.

Навіть жінки, які грають у футбол, нерідко вибирають чоловічі моделі взуття через практичність та зручність.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook