Про нас
увійти

Петро Бадло хоче вивести тернопільську Ниву у Лігу Чемпіонів

категорія: Футбол | дата: 21 05 2016
Петро Бадло хоче вивести тернопільську Ниву у Лігу Чемпіонів

Відтепер у рамках проекту від Медіа Корпорації RIA "Рухаємо Тернопіль", на сайті "20 хвилин" щодня публікуватимемо цікаві історії про спортсменів та тернополян, які займаються спортом для себе. А також поради від тренерів і дієтологів. 

Нагадаємо, що спортивний фестиваль, під час якого пройде забіг, відбудеться 29 травня. Запрошуємо на свято спорту усіх тернополян. Бажаючі зможуть взяти участь у забігу, який стартуватиме від Театралки до парку ім. Т. Шевченка. А у парку на усіх чекатиме справжнє спортивне шоу.

Це зараз 39-річний Петро Бадло за спиною має "вагон" досвіду, є українським та казахським футболістом, універсальним захисником, одним з найтитулованіших гравців чемпіонату Казахстану та головним тренером Ниви. А колись у дитинстві для того, щоб піти на стадіон йому спочатку потрібно було посапати город. Свою історію Петро Бадло розповів для "20 хвилин".

— Я народився у смт. Товсте Заліщицького району і практично на стадіоні, адже мій дім межував з стадіоном, — розповідає Петро Бадло. — Тому у мене вибору практично не було - усе моє дитинство пройшло на стадіоні і усі іграшки були теж там. М”яч для мене був всім. Але правда щоб пройти на стадіон, то мені потрібно було пройти через город — батько давав сапу і я сапав город. І аж тоді можна були йти на стадіон. Там я і почав грати футбол.

Починав відомий футболіст маленьким воротарем і спочатку пропускав чимало голів, а уже згодом почав забивати, став гравцем. Першою командою у якій грав 17-річний Петро Бадло був заліщицький Дністер. Якогось конкретного вибору між футболом та іншим видом спорту, як каже сам тренер, у нього не було. Але як і більшість хлопців він займався багатьма видами спорту.

— Тоді ми займались усіма видами спорту — і боксом, і кікбоксингом, і волейболом, і баскетболом. Я разом з усіма займався, — продовжує співрозмовник. — Але все таки футбол це була моя ціль. Це мені найбільше подобалось і якщо потрібно було обирати на який турнір їхати, то я їхав на футбол. Футбол це стиль мого життя, це основна робота.

У житті чоловіка все відштовхується саме від футболу, він отримує задоволення від цього. І саме цей вид спорту навчив майбутнього тренера Ниви ніколи не здаватись та не відступати.

— У мене завдяки футболу є така риса, як непоступливість, — каже Петро Бадло. — Футбол навчив ніколи не здаватись, не йти назад, а рухатись тільки вперед та добиватись перемоги. І по житті у мене теж так, стараюсь добиватись всього найкращого. І ці риси заставляють мене рухатись вперед.

От і зараз тренер тернопільської команди з 38-річною історією не збирається зупинятись на досягнутому.

— У першу чергу хочу стати тренером команди, яка гратиме у Лізі Чемпіонів, Лізі Європи та Прем”єр лізі, — розповідає Петро Бадло. — Хочу, щоб це була тернопільська команда. Чому б і не Нива?

Ще у пана Бадло на меті виховати у Тернополі молодих футболстів, які б грали у цих лігах.

— Щоб я собі дивився по телевізорі матчі і казав, що от це мої вихованці, — продовжує чоловік. — Зараз у нас є дитяча школа чемпіонів, де займається більше 150 дітей. І у Ниві ми зібрали молодих талановитих хлопців. Молодь потрібно зацікавлювати, направляти її у правильному напрямку. Бо якщо молодь буде займатись спортом, а не тинятись десь і займатись невідомо чим, то у нас буде здорова нація.

Петро Бадло закликає людей займатись спортом і не зупинятись на досягнутому або коли щось не вдається.

— Щоб досягнути свої мети потрібно не здаватись, — додає тренер. — У той момент, коли хочеться опустити руки потрібно піднятись і намагатись йти вперед. А ціль повинна бути високою, бо дрібних цілей ми з часом добиваємось і тоді відбувається спустошення організму. Потрібно ставити перед собою високу планку і тягнутись до неї.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook