Про нас
увійти

Петро Бадло: "Нива має амбіції повернутися у професійний футбол"

категорія: Футбол | дата: 18 05 2016
Петро Бадло:

Після матчу наставник тернопільської Ниви дав коментар вінницькому телебаченню та відповів на наші запитання.

— Отже, дві сухі нічиї, що це означає?

— Нереалізація моментів. Суперники — дуже хороші, вважаю, що наша група досить рівна, усі команди - досить сильні, тому важко боротися з цими командами. Вінниця — хороша команда, досвідчена, гравці такі, що вже пограли... Тому дуже складно забити таким командам, які правильно обороняються, агресивно атакують. Такий футбол, вважаю, уболівальникам подобається. Може хіба що не сподобатися відсутність голів і нереалізація моментів своєю командою. Але думаю, що в подальшому будуть ставитись завдання більш серйозні, усе попереду і є над чим працювати...

— Чи є амбіції потрапити в професійний футбол?

— Обов'язково. Тільки з такою метою я працюю в Ниві, що стоїть завдання потрапити в професійний футбол, професійний турнір такий як друга, а далі — перша ліга, і так далі...

— Що трапилось з Нивою, що опинилася в аматорах?

— Перестала фінансуватися. Фінансувала "кіпрська" компанія, яку ми навіть не бачили, ні власників, ні нікого іншого. Повна відсутність фінансування — вісім місяців нічого не платили, тому ми вирішили закрити цей проект, створити новий клуб і "з нуля" будувати свою команду з доморощених футболістів, молодих футболістів. Так як будуються будинки з фундаменту, так і ми хочемо побудувати свій футбольний клуб, мати свою структуру клубу, свій футбол, свій стиль і своїх уболівальників. Як бачили усі сьогодні, у нас уболівальники хороші, їздять за нами, переживають, уболівають і це дуже приємно. Також хотів би користуючись нагодою поздоровити усіх вінницьких уболівальників з святом Дня Європи у Вінниці, так що, сподіваюся, ми сьогодні не зіпсували свята.

— Які плани команди в аматорському чемпіонаті?

— В нас немає таких вже грандіозних планів. У нас кож матч зараз — це вийти і покращувати свою гру. З кожною грою грати все краще, готуватись до професійних ігор у другій та першій лігах. А так, щоб ставити завдання виходити з першого місця з групи — нам ніхто такого завдання не ставив. Наше завдання — виховати своїх молодих футболістів на перспективу участі в другій та першій лігах.

— Чи не вийде так, що після виходу у другу лігу з цього складу залишиться лише кілька гравців, як часто у нас буває?

— Все можливо. Гратимуть сильніші, але будемо старатись підготувати з цих що є, тому ми і зібрали всіх наших футболістів, вчимо, а далі будемо дивитися хто витримає конкуренцію, хто витримає навантаження, той залишиться. Все залежить від самих гравців. Конкуренція ще нікому не завадила, а навпаки йде тільки на користь. Якщо футболісти хочуть рости далі, їм треба конкурувати і мати якусь планку, щоб її ніколи не понижувати, а лише підвищувати.

Далі ми поставили Петру Климентійовичу запитання більш конкретні. Зокрема основною проблемою було те, що склад Ниви сьогодні змінився відносно попередніх матчів.

— Це травми. В нас травмувався Пікуль. В нього "розірване" плече, надрив у ключиці, зараз в процесі відновлення. Віталій Бадло — перелом пальця на нозі, в Андрія Бадло надірвана задня поверхня бедра.

— Чи вплинули вимушені заміни на сьогоднішній результат, що невдалося виграти?

— Думаю, що так. Тому що вийшли б футболісти свіжі і було б якось трошки легше моделювати гру. На лаві запасних у нас залишився практично один воротар і Шевченко. Андрій Бадло хоч був на лаві запасних, але з травмою.

— Чи надихають такі гостьові трибуни з тернопільськими уболівальниками, яких бачили сьогодні? Чи збільшується у такому випадку відповідальність?

— Обов'язково. Коли ми приїхали і побачили скільки уболівальників приїхало, це додало натхнення і хочу подякувати нашим усім фанам за таку підтримку. Приїхати в далеку дорогу підтримати команду у такий складний час — це багато що значить. Тож від себе і своєї команди хочу подякувати. Браво, браво! Своєю підтримкою вони заглушили усі трибуни і це нам добавляло сил. Здавалося, що вже ось-ось. Хоча й було тяжко нам, підсідали, бо грали без замін. Але коли чули голос наших фанатів — це було супер і з новими силами йшли уперед й мали нагоди забити гол в кінці матчу.

Джерело: karacool.com.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook