Про нас
увійти

8 травня стартує чемпіонату Тернопільського району з футболу

категорія: Футбол | дата: 05 05 2016
8 травня стартує чемпіонату Тернопільського району з футболу

Цьогорічна першість вдруге проводитиметься в трьох лігах — вищій, першій і другій. Команди вже в кінці березня почали готуватися до участі в змаганнях, проводячи спаринги. Тож більшість колективів в бойовій готовності виходять на старт чемпіонату.

З вищої ліги за минулорічними підсумками вибули самобутні колективи з Великих Гаїв і Великої Березовиці, що свідчить про зростання рівня чемпіонату. Також покинули вищий дивізіон футболісти з об’єднаної команди В.Лука-Мишковичі. Три команди з першої ліги, які посіли призові місця в минулорічному чемпіонаті, а саме — Прошова, В.Глибочок і Острів,  в цьогорічній першості поповнять когорту сильніших.

За рішенням виконкому федерації цього року вищу лігу покине дві команди, які займуть 11-е і 12-е місця, а на заміну їм прийдуть колективи з першої ліги, які стануть переможцем і срібним призером. Колектив, який здобуде бронзові медалі, буде змагатися з командою, що займе10-е місце в вищому дивізіоні, за право приймати участь в чемпіонаті в вищій лізі 2017 року.

В другій лізі цього року вирішили прийняти участь декілька новачків. Це команди з Драганівки і Настасова, які після кількарічної перерви повернулися в  районний футбол, а також команди з Чистилова і Красівки. Остання виступатиме під назвою Красівка-Дичків-2 і гратиме домашні ігри на стадіоні села Дичків. Також заявляють другу команду і дебютанти вищої ліги з Острова (Острів-2). На жаль, не вийде цього року на старт самобутній колектив з Підгороднього та футболісти з Ігровиці. Та, не зважаючи на це, в другій лізі назбиралося шістнадцять команд. То ж було прийнято рішення провести турнір в двох групах по вісім команд, а по його завершенні провести стиковий турнір за визначення переможців. Як він проходитиме – рішення буде прийнято на одному з чергових зсідань виконкому федерації. Обмін командами між першою і другою лігами аналогічний тому, що й між вищим і першим дивізіонами.

Джерело: Номер один

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook