Про нас
увійти

Андрій Кондзьолка: "Від Зірки ФК Тернопіль завжди багато пропускає"

категорія: Футбол | дата: 02 04 2016
Андрій Кондзьолка:

Багаторічний капітан ФК Тернопіль Андрій Кондзьолка розповів про підготовку команди до весняної частини сезону-2015/16, а також поділився думками щодо першого поєдинку муніципалів у 2016 році з кіровоградською Зіркою.

— Андрію, наскільки змістовною була підготовка до весняної частини сезону?

— Вважаю, підготовку до другої частини чемпіонату провели якісно, зіграли багато контрольних матчів. Все було на хорошому рівні.

— А те, що команда, зазвичай готувалася вдома, у непростих погодних умовах, не відіб’ється на її виступах в офіційних матчах?

— Не думаю, що цей факт стане для команди вирішальним, адже і раніше ФК Тернопіль взимку готувався на місці, нікуди не виїжджаючи. Тепер ж ми навіть провели кілька коротких виїзних тренувальних зборів, що вже є позитивом. Окрім того, зіграли за підготовчий період якісні спаринги з серйозними опонентами.

— Як впливають на футболістів результати контрольних матчів, у яких ФК Тернопіль виступав не зовсім вдало?

— Звичайно, коли є позитивний результат, то приємніше і тренуватися, і готуватися до наступних спарингів. Але не потрібно велику увагу звертати на результат і трагедії з поразок робити не варто. У контрольних матчах головне перевірити готовність футболістів, особливо потенційних новобранців.  

— Якщо брати п’ять нових гравців ФК Тернопіль, то фактично лише один з них з досвідом. Чи достатньо цього, щоб вирішувати завдання збереження прописки в першій лізі?

— Основне наше завдання було запросити хорошого нападника, адже після того, як з команди пішов Богдан Семенець, у нас ця позиція була проблемною. До нас прийшов досвідчений Андрій Шевчук, котрий у товариських матчах забив п’ять м’ячів та непогано влився в колектив. Але наскільки добре він гратиме, як і вся команда, побачимо в перших офіційних матчах.   

— Як налаштовані гравці ФК Тернопіль на матч із Зіркою, адже кіровоградська команда не лише лідер першої ліги і головний претендент на підвищення в класі, а й найнезручніший суперник муніципалів у їх професійній історії?

— Так, ми завжди від Зірки багато пропускаємо. Пора змінити цю неприємну традицію і намагатися виграти. Відступати ФК Тернопіль вже немає куди, в кожному матчі потрібно брати очки. Тому ми маємо добре налаштуватися на гру з лідером і здобути позитивний результат.

Джерело: ФК Тернопіль

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook