Про нас
увійти

Андрій Шевчук: "У Тернополі ведеться велика робота по створенню успішного футбольного клубу"

категорія: Футбол | дата: 01 04 2016
Андрій Шевчук:

Головним поповненням ФК Тернопіль у зимовій перерві безперечно став досвідчений 30-річний нападник Андрій Шевчук, котрий за свою футбольну кар’єру встиг пограти в українській Прем’єр-лізі та вищій лізі Словаччини. 

— Андрію, як Ви опинилися в ФК Тернопіль?

— Після виступів за запорізький Металург я деякий час підтримував форму в ФК Коростень (Житомирська область). Були певні запрошення, але ряд обставин змусили залишитися вдома. А зимою з моїм другом зв'язався Іван Петрович Марущак (нинішній президент ФК Тернопіль — авт.), якого я знав як тренера, і запросив до ФК Тернопіль. Не довго думаючи, я поїхав.

— Якоїсь боязні не було, адже запрошували в команду, яка перебуває в зоні вильоту?

— В нинішньому турнірному становищі ФК Тернопіль нічого страшного не бачу. Ще є достатньо матчів, щоб його виправити. Впевнений, що ми піднімемося в таблиці! Тим більше я бачу, що ведеться велика робота по створенню успішного клубу.

— Як Вас зустріла нова команда?

— Чудово. В Тернополі хороший, дружній колектив. За два-три дні освоївся і, думаю, став у Тернополі своїм. Плюс я давно знайомий з Василем Чорним, з котрим свого часу перемагав на Всесвітній універсіаді в Сербії (2009 рік).  

— Чи задоволені побутовими умовами, які Вам запропонували в Тернополі?

— Іван Петрович зробив мені відмінні умови, як для проживання (мешкаю в готелі), так і для відновлення (басейн, сауна, тренажерний зал тощо). Все, що потрібно — вирішується моментально. Звичайно, деяких умов немає (до прикладу, якісних тренувальних полів), і це зрозуміло, адже живемо в непростий час. Знаю, що багато команд в Україні навіть таких умов своїм гравцям не роблять. Тому я задоволений, що опинився в Тернополі і готовий доводити, що не дарма мене сюди запросили.

— У ФК Тернопіль Ви одразу стали основним нападником. Чи є мінусом той факт, що у команді практично відсутня конкуренція в лінії атаки?

— Звичайно, хочеться щоб була серед нападників конкуренція. Адже за таких умов ти постійно тримаєш себе в тонусі, але поки маємо, те що маємо. Сподіваюся, команда отримає підсилення. 

— А поки це підсилення буде, саме на Вас тренери роблять велику ставку?

— Звичайно я, як нападник, маю забивати голи. Однак тренери кажуть: не потрібно багато забивати — головне, щоб команда перемагала.  

— Перший матч ФК Тернопіль гратиме проти лідера — кіровоградської Зірки. Наскільки цей поєдинок буде важливим для тернопільської команди?

— Він нього будемо відштовхуватися. Кажуть, як зіграєш перший матч, так піде гра далі. Дуже важко грати саме перші матчі, тим більше коли суперник вже стартував. Звичайно, рівень гравців Зірки дещо вищий, ніж у нас, якіснішими були підготовчі збори, але ми можемо взяти їх своїм характером та бійцівськими якостями. Я проти Зірки грав, чимало у неї виграв, особисто її не боюся. Сподіваюся, що такий ж настрій буде і в моїх партнерів по команді. Зірка приїде в наш дім, гратиме на нашому полі, очевидно, захоче в нас щось забрати. Але на стадіон прийде багато вболівальників, сподіваюся, рідні стіни нам допоможуть і ми досягнемо позитивного результату.

Джерело: ФК Тернопіль

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook