Про нас
увійти

Степан Рубай: "Ми офіційно створили новий футбольний клуб Нива"

категорія: Футбол | дата: 22 03 2016
Степан Рубай:

У ексклюзивному коментарі Sport Arena президент клубу Степан Рубай підтвердив, що клуб не продовжить виступи у першій лізі, однак розповів і обнадійливу інформацію.

Наш сайт неодноразово повідомляв новини із табору тернопільської Ниви: про те, що гравцям роздали статус вільних агентів, про перші контрольні матчі оновленого колективу, котрі під час зимового антракту проводилися, тим не менш, уже не під першу лігу, а також про невизначений статус самого клубу, у пасиві якого вже була одна осіння неявка, однак його власники не поспішали вносити ясність у те, чи продовжить він свої виступи у чемпіонаті України.

Сьогодні ми вирішили звернутися до президента клубу. Степан Рубай повідомив інформацію, яка прояснила, подальший напрям існування клубу.

— Степане Богдановичу, наближається початок весняної частини сезону, а від Ниви нема остаточної відповіді — гратиме команда далі чи ні…

— Власники клубу не дають про себе знати — не відгукуються, покинули команду напризволяще. Ще з минулого сезону ми тягнули Ниву на свої кошти, хоча команда й не записана на нас. Сподівалися, що за цей період вони одумаються, повернуться обличчям до команди. Однак цього не сталося. Тож ми написали лист на адресу ПФЛ, пояснивши, яка ситуація склалася – ми вже не могли тягнути чужу команду у першій лізі й сподіватися на те, що щось зміниться чи хтось прийде на виручку. За час нашого правління у Ниві ми розрахувалися своїми коштами з хлопцями — щоб футболісти не відчували, що їх підвели. Боргів поточних ми не лишили, але чужу команду вже не будемо фінансувати далі. Працювати з людьми, які підвели нас, уболівальників, увесь Тернопіль, ми не хочемо.

— І якою буде доля клубу, котрий має славну історію й виступав колись навіть на найвищому всеукраїнському рівні?

— Ми уже офіційно створили нову команду Нива, котра буде починати з нуля — гратиме у першості області, далі піде на всеукраїнський аматорський чемпіонат, в другу лігу.

— Тож та Нива, яка зараз грає контрольні матчі, — це і є прообраз тієї відродженої команди?

— Саме так. Там залишилися тренери, керівництво, декілька гравців, які раніше виступали за Ниву. До них додали талановиту місцеву молодь. От тепер ми будемо знати, що це наша команда, за яку ми несемо відповідальність. Ми зараз викупили великий спортивний комплекс Ватра, де є басейн, тренажерний зал і поля, будемо підтримувати власну школу.

— Після тієї Ниви, яка, схоже, відходить у історію, залишиться якась власність — клубний автобус, гравці, які їй належать, чи хоч щось?

— Ні-ні, ми нічого не беремо й починаємо з нуля. Адже, навіть якби там щось лишилося, воно належатиме тому клубу  ми ж не були власниками клубу Нива (Тернопіль).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook