Про нас
увійти

Роман Курдупель: "На турнірі у Винниках переглядатимемо потенційних новачків"

категорія: Футбол | дата: 13 02 2016
Роман Курдупель:

Головний тренер чемпіона Тернопільської області з футболу теребовлянської Ниви Роман Курдупель ексклюзивно для Номер один розповів про підготовку команди до нового футбольного сезону.

— Коли команда розпочала підготовку до нового сезону?

— Фактично всі разом футболісти зібралися 3 лютого. Того дня команда зіграла перший спаринг із ФК Тернопіль (Нива поступилася — 0:3 — авт.). Водночас це не означає, що гравці весь час відпочивали. Індивідуально кожному футболісту було роздано самостійне завдання на два тижні. Зазвичай вони мали пробігти певну кількість кілометрів. Окрім того, більшість гравців заграні за нашу футзальну команду, з якою я теж працюю і котра нині займає третє місце в суперечці 12 колективів вищої тернопільської ліги.

— Чи розписані вже товариські матчі Ниви?

— Команда заявилася на кубок пам'яті Ернеста Юста, який проходить у Винниках на Львівщині. Протягом трьох поспіль субот гратимемо на груповій стадії цих змагань. Ми потрапили до 6-ї групи, де нашими суперниками будуть Опір-U-17 (Львів) — 8:0, ФК Миколаїв, Волинь-дубль (Луцьк). Якщо потрапимо до числа двох кращих команд нашої підгрупи, продовжимо виступи на турнірі. Окрім того, у лютому є попередня домовленість зіграти з чернівецькою Буковиною. А у березні, коли збільшиться світловий день, хочемо провести кількаденний тренувальний збір. Він відбудеться або в Тернополі на базі центрального стадіону, або дитячої футбольної школи. На цей період основну увагу зосередимо над фізичною підготовкою та роботою з м’ячами на майданчику зі штучним покриттям.

— Чи зберігся чемпіонський склад Ниви?

— Наразі ніхто поки ствердно не сказав, що йде з команди. Всі залишаються на місці та доводитимуть потрібність Ниві. Поки невизначена ситуація по одному з наших гравців середньої лінії, який знаходиться на перегляді в одній із професійних команд. Зі своєї сторони ми перепон чинити не будемо і радітимемо, якщо йому вдасться у ній закріпитися. Що ж до нових гравців, то вони будуть. Турнір у Винниках покликаний для того, щоб переглянути потенційних новачків. Це як футболісти з Тернопільської області, так і з інших регіонів. Зокрема, переглядаємо піднападника Романа Бабіна, крайнього атакувального півзахисника Олександра Юрчака, опорного півзахисника Романа Андрієшина. Загалом шукаємо гравця в лінію нападу. Так, скажімо, у спарингу з ФК Тернопіль на цій позиції діяв футболіст з Івано-Франківська. По ньому приймемо рішення після матчів на кубку Юста.

— Чув, що Ви піднімали питання на федерації футболу про підняття вікового ліміту для молодих футболістів.

— Згідно з регламентом чемпіонату Тернопільської області, в команді на полі має бути два молодих футболісти (до 18 років). Щоб їх підмінити, тримаєш в обоймі ще двоє гравців такого ж віку. На наступний сезон, якщо вони не розкрилися, відповідно не потрапляють до основного складу, їх повинен відраховувати та шукати на їх місце інших. На мій погляд, це не правильно, потрібно дати цим дітям більше часу, щоб вони могли прогресувати. Тому разом з тренерами інших команд, у яких такі ж думки, підніматимемо питання про те, щоб дозволити грати по молодіжній квоті футболістам до 20 років.

— Чи вже обговорювали з керівництвом клубу плани на сезон-2016?

— За планом у нас участь в аматорському Кубку України, а також у першості області. Що ж до аматорського чемпіонату, то все залежатиме від його формату. Обговорюються варіанти проведення весною короткого чемпіонату і повноцінного — осінь/весна. Ми, найпевніше, пристанемо на другий варіант, який стартує восени, адже брати участь в обох — великі фінансові затрати по заявці (25 тис. грн.) Якщо ж схема аматорської першості збережеться традиційна (весна-літо), то, відповідно, у ній і гратимемо.

— Знаю, що у короткостроковій перспективі президент ФК Нива бачить команду в другій лізі. Чи якось готується клубна інфраструктура до цього підвищення, адже вимоги для участі в майстрівських змаганнях серйозні?

— Головна наша біль — це футбольне поле. Восени його проблемні місця були засипані та підсіяні травою. Цьогоріч хочемо більше уваги приділити його поливу, адже при спекотному літі трава швидко вигоряє. Загалом газон теребовлянського стадіону будемо берегти, а готуватися до ігор плануємо у Садах — східному передмісті Теребовлі.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook