Про нас
увійти

Петро Бадло: "Усі гравці Ниви отримали статус вільних агентів"

категорія: Футбол | дата: 05 02 2016
Петро Бадло:

В ексклюзивному інтерв’ю Sport Arena головний тренер тернопільської Ниви Петро Бадло розповів про розпуск команди.

На жаль, погана, негативна інформація має властивість підтверджуватися. Наш сайт уже повідомляв, що у тернопільській Ниві все йде до сумного кінця. І зараз можемо констатувати — гравцям роздали документи, готується процедура зняття з турніру, і майбутнє клубу зі славною історією — під величезним сумнівом, котрий переростає в констатацію факту…
Щоб підтвердити або спростувати сумні новини з тернопільського клубу, ми звернулися до головного тренера Ниви Петра Бадла.

— Петре Климентійовичу, так яка насправді ситуація в тернопільській Ниві?

— Ми розпустили команду й дали "вольницю" усім гравцям. Збори відбулися позавчора, ми в ці дні якраз роздаємо гравцям документи, щоб вони отримували статус вільних агентів і могли далі вирішувати питання щодо продовження своїх виступів у нових клубах.

— Від ФК Нива уже надсилалися якісь документи в органи футбольної влади? Чи поки що питання зняття не вирішується офіційно?

— Чесно вам сказати, не знаю. Ці питання не обговорював. Але думаю, що за цим не буде затримки. Ми ж і нашим власникам, і гравцям уже розіслали папери. Процес пішов.

— Якою буде доля ваших підопічних, та й тренерського штабу загалом?

— Відносно нас, тренерів — ми ще не знаємо, що далі будемо робити. А ось футболісти вже починають роз’їжджатися. Багато хто з них має конкретні пропозиції, які й будуть зараз розглядати. Знаю, що Волошинович і Озарків в Говерлі, а у ФК Полтава відправляються Попович і Гудак.

— У Ниви залишилися борги перед футболістами й тренерами і як буде з цим аспектом?

— Перед футболістами боргів практично нема, та й перед тренерами також.

— Дозвольте уточнити: тих закордонних інвесторів-власників ви хоч раз бачили? Спілкувалися з ними?

— Ні разу. Ми навіть по телефону з ними не говорили.

Футбольна спільнота приємно здивована ентузіазмом гравців та тренерів, зокрема й вашим — через те, що ви всі пішли в проблемний колектив, поставивши ігрові виклики вище матеріальних… Особисто для вас професіональні аспекти були вище фінансових?

— Звісно. Тренер повинен через різні обставини пройти, й через труднощі також. Це загартовує і тренерів, і футболістів, додає життєвого досвіду й змушує дивитися з оптимізмом в майбутнє. Наші хлопці — працездатні, кваліфіковані гравці, я впевнений, що вони знайдуть собі роботу й на них далі чекають роки футбольної кар’єри. Життя на цьому не закінчується. Та й для міста, для вболівальників — також! Думаю, ми будемо створювати нову команду, й наші футболісти ще сюди повернуться, й ми попрацюємо разом. Останнього слова ми ще не сказали.

— До цього ви багато років виступали у Казахстані, виграли, здається, все, що можна було виграти в цій країні. А які загалом ваші враження від першої української ліги? Кажуть, попри скруту в державі вона-то й тримається якраз на рівні…

— Досить непоганий рівень. Мені було дуже приємно тут працювати, тому що тут є професіональні футболісти, які можуть скласти конкуренцію й Прем’єр-лізі, є багато перспективної молоді, та й суперники гідні. Повторюся, для мене це був дуже цінний життєвий і професіональний досвід.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook