Про нас
увійти

Яким буде наступний чемпіонат Тернопільщини з футболу?

категорія: Футбол | дата: 28 01 2016
Яким буде наступний чемпіонат Тернопільщини з футболу?

27 січня у приміщенні Тернопільської ОДА відбулася робоча зустріч, ініційована Тернопільської обласною федерацією футболу.

Головним питанням на зустрічі був розвиток аматорського футболу в області і зокрема старт нового чемпіонату Тернопільщини. Нагадаємо, що у 2015-му році на старт обласної першості вийшли 12 команд, з яких фінішували 11. Тому для обговорення насущних проблем футболу до спілкування були запрошенні усі керівники райдержадміністрацій, голови районних федерації футболу, представники команд та керівники обласної федерації футболу. Діалог між футбольними чиновниками та представниками районної влади моментами переростав у взаємну критику та нарікання. Однак усі присутні зійшлись на тому, що футбол на Тернопільщині — це наймасовіший вид спорту і він потребує чималої уваги, як з боку обласної федерації, так і від представників влади.

Кожен голова районної адміністрації звітував перед заступником голови ОДА про виділення коштів для участі команди у наступній футбольній першості. Дехто проінформував про виділення коштів, а хтось пообіцяв виділити фінансування уже на найближчій сесії. Крім цього кілька районів роздумують залучити до участі у футбольній першості навіть двох команд. Проте були й такі, хто відкинув можливу участь команд у чемпіонаті. Зокрема у новому сезоні не бажають виступати команди з Підгайців та Зборова.

Ситуація зі зборівським футболом узагалі незрозуміла. Керівник Зборівської РДА заявив, що хоче підтримувати районний футбол та проводити Кубок голови РДА, а не виступати в обласній першості. Окрім цього, голова ТОФФ Володимир Мариновський повідомив, що посеред поля на Зборівському стадіоні відлили ПЛАТНИЙ КАТОК! Наслідки від таких дій можуть були невідворотніми і для відновлення поля будуть потрібні чималі кошти. Однак керівник Зборівщини категорично не погодився з Володимиром Мариновським та твердо стояв на своєму — каток полю не завада!

Що ж, будемо сподіватися, що обіцянки представників районної влади щодо фінансування команд для участі у першості області не будуть голослівними. І Тернопільщина отримає новий етап розвитку аматорського футболу.

sports.te.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook